Pink og purpur ...

Hvis jeg bliver trængt op mod en mur og ’truet’ til at sige hvilke farver, jeg holder allermest af, må jeg sige, at det er pink og purpur.

 

claus20120818_163144 claus20120818_163106 claus20120818_163031

 

Her ser I tre af slagsen. Fra venstre er det stauden Lobelia ’Hadspen Purple’ med dobbelt pink flittiglise; sommerblomsten vingetobak, Nicotiana ’Perfume Deep Purple’ og rosen ’Burgundy Ice’.

 

Jeg vil især fremhæve vingetobakken, som jeg finder underskøn.

 

Med et vinteropvarmet drivhus, er jeg i stand til at overvintre tobaksplanterne, men jeg sår alligevel nye hvert år. De er ganske enkelt ikke til at undvære.

11 kommentarer:

 1. Ja smukke smukke billeder du viser.
  Jeg ville også have svært ved at vælge yndlingsfarve, da alle farver repræsenterer hver deres udtryk og skønhed.
  For mig ville farverne nok være i de lyserøde, pink, rosa nuancer.

  God dag til dig Claus

  Med venlig hilsen

  Tine Uldall Vogt
  www.haveglaeder.blogspot.dk

  SvarSlet
 2. Jeg har altid vidst at der gemte sig en romantikker i dig. Dejlige billeder og hvis du spørger mig er det klart favorit farverne..Lad os bare håbe på at du ikke bliver trængt op ad en mur og truet , så du stadig spænder vidt og jeg engang imellem kan få lov at tænke "hvad har han dog gang i " Tak fordi du er så fantastisk .. Ha en fin dag. kærlig hilsen Paw.

  SvarSlet
 3. Kjære Claus.
  Herlige planter med de nydeligste farger. Rosen burgundy ice er bare fantastisk fin! Tobakksplanten deep purple må jeg straks igang med å søke etter frø på nettet. Den var fiin.
  Ønsker deg en god dag. Klem fra Ellen

  SvarSlet
 4. Det er da også nogle dejlige farver.
  Heldigvis er Nicotiana også let at tage frø fra og så, det er også en plante jeg holder meget af.

  SvarSlet
 5. Kære Claus.
  Det var dog de mest vidunderlige farver at sætte på en grå og lidt kedelig regnvejrsdag. Lige mine purpur/violette tnuancer. Mon ikke Lobelia´en bliver sat på min liste over nye fremtidige bekendtskaber, sammen med ´Burgundy ice´, ... jo.
  Kh, Iris.

  SvarSlet
 6. Vidunderlige farver Claus, og vingetobakken er i sandhed flot.

  SvarSlet
 7. Jeg må og skal da ha den farve vingetobak til sommer - farven kan jo næsten føles med fingerne - tænker lækkert fløjl. Den farve går jo til alt!

  SvarSlet
 8. iihh altså den lobelie!! Men den kan nok ikke overvintre hos mig, suk, vi ligger et koldt sted, så der er flere skønne stauder jeg har måttet droppe,. Hvor er du heldig du ligger så beskyttet Claus.
  Men måske skulle jeg vove at prøve rosen?? For den farve er guf for øjet. Der er bare nogen der bildt mig ind den er lidt drilsk.
  God adventweekend Gunvor

  SvarSlet
 9. Kære Gunvor - man skal ikke altid høre på, hvad ander siger. Kh Claus

  SvarSlet
 10. hehe jeg lytter nu altid hvad du siger Claus
  kh Gunvor

  SvarSlet