Pyntesyg?

Ja, lidt er man vel altid! Jeg er i hvert fald; ind imellem. Men det med pynt er noget af en balancegang.

 

20121228_140239

 

Når jeg bringer emnet på bane her, er det fordi, jeg netop har modtaget nogle victoriansk-inspirerede wirework-modeller fremstilet i England.

 

20121228_140246 20121228_140250
20121228_140304 20121228_140308

 

De er håndlavede, og jeg ved, at der er sikkert nogle, der vill mene, at de er ’for meget’. Selv synes jeg, at de er skønne. Især den aflange model.

 

20121228_140346 20121228_140427

 

Hjørnemodellen er lidt mere krummeluret, men når den får modspil, finder jeg den fin.

 

20121228_140506

 

Modspil er nemlig vigtigt. F.eks. synes jeg, at det i et hjem er rigtig smukt at kombinere moderne møbler med antikke.

 

20121228_140529 20121228_140544

 

Mine nyanskaffelser skal have noget råt og stringent at spille sammen med. Og det får de i form af mine urner og søjler i zink samt borde med cementfliser. Det skal nok blive både råt og flot.

 

I kan se mere på Rayment Wires hjemmeside.

23 kommentarer:

 1. Hvor er de bare smukke, dem gad jeg godt at eje bare i hvide, de ville passe smukt til mit Greengate.

  Ha´en dejlig dag..

  Knus Susi

  SvarSlet
 2. Det er et flot stykke arbejde, men men men, det er altså bare for meget.

  SvarSlet
 3. Det er et flot stykke arbejde, men men men, det er altså bare for meget. Til gengæld synes jeg stolene ser godt ud.

  SvarSlet
 4. Det er lige noget for mig.... Og jeg er helt enig i at det bare skal ha det rette modspil.... Det kunne de godt få hos mig. Nogle der kommer i bilka ? Jeg håber ;-) hilsen fra Susan

  SvarSlet
 5. Kære Claus

  Undskyld, jeg siger det - men jeg synes, de victorianske ståltrådsting er gyselige. Min smag går mere i det rustikke, og jeg vil gerne spørge, om de smukke pyramide-stativer og hjørnestativer, som du lancerede i Bilka i foråret, kommer igen i 2013i Bilka? Jeg nåede desværre ikke at få fat i dem, før de var udsolgt.

  Godt nytår fra Birthe

  SvarSlet
 6. Den aflange er bare fin, men der mangler lige en aflang zinkpotte til at stå i den - hjørnemodellen er lidt for meget krummelure for mig.

  Jeg har også et samspil af gammelt og nyt i mit hjem - ifølge Isabellas kaldes det vist Mix'n Match :)

  SvarSlet
 7. Kære Claus.
  Du har haft et lignende indlæg, hvor du spurgte hvad ´vi´ syntes om dem og om det var ´noget´ vi kunne tænke os i Bilka´s sortiment? Og JA, jeg ville hjertens gerne ha´ fingre i et sådant. Har altid været glad for blomsterborde i jern/fil-de-fer, og kombineret med den rå beton er det da vildt flot. Er der chancer?
  Opsatsen, på Rayment Wires hj.s. er da også exceptionel flot.
  Kh, Iris.

  SvarSlet
 8. Kære Birthe - du skal da ikke undskylde, at du siger din mening. Så kunne jeg jo bare lade være med at spørge.

  Jo, de forskellige jernting kommer også i Bilka i år sammen med nogle (synes jeg) spændende ting, som jeg har udviklet.

  SvarSlet
 9. Jeg syntes det er skønt når sådanne gamle designs bliver genproduceret, der var umådelig mange kvaliteter og æstetik i ting fra langt før vores tid. Jeg syntes de begge er smukke og sammen med de rette planter, vil det blive betagende smukt!
  Jeg kunne navnlig godt tænke mig noget hængekrukke i denne her stil, det lette udtryk ville passe godt til at hænge i stil med en lysekrone, og så draperet med ´pletter i luften´. Så ville jeg være solgt! :-)

  SvarSlet
 10. Også jeg har en svaghed for sådan noget krummelurerværk, den aflange blomsteropsats er da slet ikke til at stå for.
  Det er af afgørende betydning, at materialet er "rigtigt" og ikke kunstigt patineret, så mister det ligesom magien. Enten nyt lavet efter gammel kvalitetsmodel, nye og mere moderne ting eller gamle ting med patina. Og en kombi af tingene gør resultatet endnu bedre!
  Hilsen Pia

  SvarSlet
 11. Jeg er en klovn til engelsk, og derfor googler jeg kun på dansk, så et stort TAK, at du deler nogle gode links from over there. Ligeså da du smed linket på kvalitets havegummistøvlerne.

  Venligst Susan/KJellerup

  SvarSlet
 12. De er jo riktig så sjarmerende faktisk! Jeg kan se for meg at de passer godt sammen med f.eks pelargonier. Det blir riktig romantisk! Jeg er også veldig glad i det rustikke, og blandinger av det og mer bearbeidede og forfinede ting!'
  Fortsatt God Jul!

  SvarSlet
 13. Dette er ikke til dig Claus men til TANTE GRØN !!! hiphip hurra tillykke med fød`sdagen. Det er vist et skarpt hjørne? Velkommen i klubben,.
  mange vinterfødsdagshilsner Gunvor

  SvarSlet
 14. Den aflange model kunne da blive rigtig fin med pelargonier i, hjørnemodellen er ikke lige mig, men det er der da heldigvis delte meninger om, hvor ville livet være kedeligt hvis ikke der var lidt for enhver smag.
  Mvh Jesper

  SvarSlet
 15. Glædelig bag jul Claus.
  JO de er alt for meget , krummelurer og tyndt materiale og sådan. Men jeg er ikke i tvivl om, at du nok skal få det til at se smukt ud hos dig. Modspil jo, enig, men det er som du siger, en balancegang.Så spændende med dine nye tiltag. Jeg følger med fornøjelse med her inde. Godt nytår. Knus Anne

  SvarSlet
 16. Kære Claus.

  For lidt og for meget fordærver alting. Selv ville jeg nok ikke turde give mig i kast med de mange krummelurer, men du slipper jo altid heldigt og godt afsted med din raffinerede, elegante og stilfulde pyntesyge.

  Claus, jeg har et spørgsmål. Er det Anton, Victor, Preben eller Henry der har været på besøg opad din rustikke betonflise?

  Undskyld.....jeg KUNNE altså ikke dy mig for denne lille plathed, selvom det nu står lysende klart, at jeg kan være total blottet for pli og situationsfornemmelse........selv i det fornemste selskab og de fineste kredse.

  Håber, at du i dit hjertes uendelige godhed kan finde overbærendhed til at tilgive mig

  Knus

  SvarSlet
 17. Kære Tante Grøn - jeg udspørger drengene (både de to- og firbenede) efter nytår og vender (måske) tilbage.

  SvarSlet
 18. Hej Claus

  De der ting med krummelure er alt for meget for mig, men de 2 nederste billeder hvor de flotte krukker og zinkbordene med cementfliser er, det er meget mere mig... :)

  Nu spurgte du jo om vores mening, jeg kan ikke ret godt med når tingene bliver for pylle nyllede og romantiske...

  Jeg er ALT for praktisk anlagt til det ;)

  Men kan du vise mig og overbevise mig om noget andet... så vil jeg gerne indrømme det, endda højt og larmende her på siden.

  Nytårs og December hilsner
  Annette

  SvarSlet
 19. Kære Annette - hvor er det sjovt, at netop du skriver dette. Her tænker jeg på det springvand, du sælger, og som jeg har set på Egeskov Slot.

  Det har jeg det meget svært med, og det synes jeg, er alt, alt for duttet og pyntet. Det ville aldrig finde plads i min have.

  Når jeg skriver dette, er det slet ikke for at give igen, men blot for at vise, hvor forskellige vi er. Kh Claus

  SvarSlet
 20. Det blir nydelig. Jeg har det hjørnet i noe kraftigere material en wire, ser ut som smijern. Mørk brun og det ble noen fantastisk e blomsterarrangement med sølvblad og liljer i sommer. Blir spennende å se ditt nye drivhus. Stormen tok mitt lille hobbydrivhus, prismekroner og pynt fikk jeg reddet inn, men det blir ingen vinterkos og tidlig vår hos meg i år. Har ikke penger til nytt drivhus, så det får vente ..... Jeg får glede meg over ditt drivhus i stedet;)

  SvarSlet
 21. Hej Claus,

  Jeg er helt vild med dine borde med cementfliser. Hvor kan man købe dem?

  SvarSlet
 22. Kære Tina - måske kan du få dem i Bilka. Jeg lancerede dem der i foråret, men ved ikke, om der er nogle tilbage.

  SvarSlet
 23. Jeg er helt vild med dem!
  Og du har ret i at tingene vinder ved at blive sat sammen med noget fra en anden tid. Ellers ville det hele jo blive for ensformigt.

  Kh. Lisbeth K

  SvarSlet