A pro pos …

… de seneste to indlæg, hvor jeg dels har skrevet om purpursolhat og dels om grøftekantsstemning. Og hvordan er det så, man opnår sidstnævnte, er der sikkert nogle, der vil spørge.

 

20110827_134911

 

Her vil et enkelt svar være ‘gentagelse’. Det handler nemlig om (som jeg ofte tidligere har nævnt) at plante i mindre gentagne grupper i stedet for store enkeltstående. Det synes jeg, at dette billede fint illustrerer.

 

Læg i øvrigt mærke til, hvordan hækkene så at sige er rammen omkring ‘maleriet’.

14 kommentarer:

 1. Hvor er det altså fint Claus.... Din have er til evig inspiration for mig.
  Mange hilsner fra Susan

  SvarSlet
 2. åh ja sommer og bølgene grøftekanter,, Og dine billeder giver altså forventningens glæde et ordentlig skud "gødning".. Men den henvisning til den frø side forleden, uha uha, den er altså "farlig" Jeg tør næsten kikke på den.
  vinterhilsner Gunvor

  SvarSlet
 3. Det her er det smukkeste skue, både former og farver står simpelthen så godt til hinanden jeg bliver aldrig træt af at se på billeder af disse bede.

  SvarSlet
 4. Jeg kommer til at tænke på min "gamle" musiklærer, Mogens Jensen, fra Haslev Seminarium. Hans mantra var: Gentagelse, kontrast og variation. Det passer vist også meget godt til din have :-)
  Kh Lotte

  SvarSlet
 5. Jaaeee luftfoto!! Så kan man rigtig se linier i bedene. Er det fra balkonen mon? Dejlige farver

  SvarSlet
 6. Så vackert! man får lust att måla av det!
  Mariana

  SvarSlet
 7. Kære Claus

  Et dejligt billede du viser os, hvor ser der flot ud i din have - vi glæder os til haven igen ser sådan ud, ik?
  hilsen
  jmn

  SvarSlet
 8. Dejligt med et luftfoto,så man kan danne sig et indtryk af havens mange smukke rum.Må man ønske sig flere luftfotos i fremtiden?
  Venlig hilsen Birgit Nouri.

  SvarSlet
 9. Hej Claus,

  Et skønt billede. Det ser jo se dejlig "tilfældigt" ud - men vi ved jo godt, at det er nøje planlagt og gennemtænkt. Det med gentagelsen i mindre grupper har jeg harmed taget til mig. Jeg skal have ryddet lidt jordbær væk her til sommer - og så må jeg forsøge at lave lidt "gentagelse" på den plet - i stedet for at lave noget helt nyt.

  Altså, hvor må det være skønt at vågne op til dette syn hver morgen - man kan jo ikke andet end blive glad ved livet.

  Tak fordi du deler det med os.

  Kjærligst Hannemor

  SvarSlet
 10. Kære Claus

  Hvilket charmerende foto! Hvis ikke jeg vidste, at det var din have, ville jeg muligvis sidde og spekulere på, hvilket land fotoet var fra. Ville nok aldrig have gættet på Danmark.

  Gad godt læse lidt om dine krukkeplaner. Krukkeplaner hører i mit hoved sammen med såvel lister, besøg i plantecentre, bestilling af frø m.m. Også selvom jeg hvert år lover mig selv, at jeg ikke gider det helt store frø-cirkus, eftersom jeg ikke er den heldige ejer af et opvarmet drivhus. Eller noget som helst drivhus for den sags skyld. Jeg er dog i besiddelse af en vindueskarm eller to samt en lille drivbænk, for der er trods alt nogle ting, "man" er nødt til at så. Som f.eks. lathyrus, cosmos og ....... Nå-nej. Kære Claus. Kunne du ikke løfte en flig af dine krukkeplaner. Dette er ikke Giro 413, men det er så afgjort en af dine mange, mange fortræffelige kernekompetancer :0) Nu vil jeg skynde mig at trykke på udgiv-knappen, inden jeg fortryder.

  SvarSlet
 11. Kære Claus.
  Også jeg vil gerne høre om, hvilke dejligheder der skal i krukkerne i år, udover dine løgvækster. Er ved at bestille frø, såhh ...
  Nogle af de tulipaner jeg har lagt i krukker HAR allerede stukket næsen ovenover jorden, også de som ellers fik et ekstra lag jord i julen ... gør det noget?
  Vil glæde mig sammen med Nette ;o)
  Kh, Iris.

  SvarSlet
 12. Kære Nette og Iris - I kan være sikkert forvissede om, at jeg nok skal skrive om krukkevækster, når tid er.

  Nu er jeg jo i færd med at få etableret en stor og dejlig plads rundt om det nye drivhus. Og her skal der være MASSER af krukker i symmestriske konstellationer.

  SvarSlet
 13. Meget, meget smukt. Og det bliver ikke mindre smukt af at se purpursolhatten, som er min absolut favoritblomst i haven.
  Med venlig hilsen
  Sis

  SvarSlet
 14. Kære Lotte, ja - gentagelse, kontrast og variation - er også det, det handler om i haven.

  SvarSlet