Dårende dejlig

Hvis der er en plante, som jeg har alt, alt for få af i min have, er det ridderspore, Delphinium. Det vil jeg nu både bod på, og derfor har jeg nu bestilt en del stiklinger i forskellige farver, der vil blive leveret i det tidligere forår.

 

image

 

Den, jeg glæder mig allermest, er den underskønne ’Sungleam’, som I ser her. Ingen anden ridderspore er så gul som den. Omkring to meter høj bliver den.

16 kommentarer:

 1. Du kan det der med å friste, deilig ridderspore!

  Brita

  SvarSlet
 2. Ridderspore er den skønneste af dem alle. Jeg har en svag lilla og jeg elsker den :-)

  Kh. Anne-Mette

  SvarSlet
 3. Uh den er dejlig. Den må komme på listen til det gul hvide bed, der er under planlægning . (Venter dog lige på en bog først...)

  SvarSlet
 4. Hvor er de smukke, men vi bor op ad skoven og har konstant en familie dådyr i haven, er der nogen som ved om de spiser dem? Jeg har fundet ud af at surbundsplanter og pæoner holder de sig fra.
  Jeg må prøve et par stykker til sommer og så må der følge flere næste år, hvis dyrene lader dem være.

  Jeg får bare lyst til at prøve alle dine smukke blomster, men begrænsning er jo en dyd, det må jeg vist tage til mig :-)
  God søndag
  Lena

  SvarSlet
 5. Riddersporer er et must i min hage. Jo flere, jo bedre. Og så er de så lette å så også! I fjor sådde jeg noen jeg kjøpte i New Zealand, og de blomstret faktisk allerede første år, med dog på høsten!
  Se bare mine `Purple to Pink`

  SvarSlet
 6. Ok jeg tror jeg dåner vekk! den måå skaffes, må google etter frø!

  SvarSlet
 7. Denne kommentar er fjernet af forfatteren.

  SvarSlet
 8. Kære Elle - denne kan ikke sås, men skal stiklingeformeres.

  SvarSlet
 9. Hvor får man stiklinger fra ?
  Hilsen Kirsten.

  SvarSlet
 10. Kære Kirsten - prøv Google. Jeg køber en gros.

  SvarSlet
 11. Den fås hos Staudestedet.dk. Vh Pernille

  SvarSlet
 12. Kære Pernille, tusind tak. Dbh Claus

  SvarSlet
 13. UUUIIIMMM den ser forfriskende ud! Ha en rigtig dejlig tur til Paris! Her står den på at klippe pop op bryllups invitationer - skal vi bytte??

  SvarSlet
 14. Dejlig farve. Jeg må sige Claus, at du får mig til at afprøve både nye farver og planter i min have. Tak for dine smukke indslag. Jeg har også googlet den og kan se at den i DK fås hos Staudestedet. Rigtig god tur.

  De bedste hilsner
  Næsten Naboen fra Riisvangen.
  Bettina

  SvarSlet
 15. Hej Claus,

  Et overdådigt smukt billede af skønne, skønne riddersporer. Jeg havde blå i haven for mange år siden, men de er gået til. Jeg studerer frøkataloger, men finder ikke altid riddersporer, så kanske jeg skal købe stiklinger, som du. For de skal absolut indføres i haven igen.

  Hvor er denne hvid/gullige/grønlige udgave altså bedårende!!

  Kjærligst Hannemor

  SvarSlet