Den lifligste duft

Jeg kan simpelthen ikke stå for duften af hyacinter, og lige nu fylder den havestuen. Her har jeg nemlig en hel lille skov af hyacinter.

 

20130103_111128 20130103_111156

 

Der er tale om hyacinter med flere stængler på hvert løg, og det er første gang, jeg har dem. Hver stængel har ikke så mange blomster som vanlige hyacinter, men jeg synes alligevel, at de er smukke. Og duften er den samme ...

13 kommentarer:

 1. Ser rigtigt hyggeligt ud. Selv tåler jeg desværre ikke hyacinter indendørs, såsnart de springer ud nyser jeg i et væk så jeg må nøjes med at nyde billederne her.
  Mette

  SvarSlet
 2. Hej Claus,
  Det ser ærligtalt ret pænt ud. Jeg er vild med blå hyacinter - dine er knapt så bamsede. Det passer såmend nydeligt til jeres elegante havestue.
  Lune tanker fra Nordfyn
  Mathias

  SvarSlet
 3. Det er da en skøn og lidt mere naturlig hyacint, både i farven og fremtoning. Jeg kan umiddelbart bedre lide denne, og kan forestille mig den kan virke lidt blåklokke-agtig senere når stænglerne vokser i vejret. Den blomstrer måske også i længere tid hvis nye blomsterhoveder afløser den første? Jeg vil altså meget gerne høre/se hvordan denne hyacint udvikler sig, så jeg håber du bringer billeder senere også.
  Hav en dejlig aften fortsat :)
  Alice

  SvarSlet
 4. Farge, lengde, krukke .....perfekt. Sevfølgelig har du en annen variant enn oss andre. De vi har er nå lange og topptunge etter en drøy uke i stuevarmen. Mine har skiftet bosted slik at de ikke skal falle ut av sitt "reir". Fikk asossiasjoner til Iris da jeg så dine.

  SvarSlet
 5. Så underbart med en hyacintskog. Väldigt vacker färg på dina! God fortsättning!

  SvarSlet
 6. Fantastisk flotte Claus; har vi her en særlig sort, som du har købt udenbyes; ellers er de til at få fat i for os andre på særlige planteskoler. Har du et navn på dem.

  SvarSlet
 7. Kære Jytte - de stammer fra en ganske almindelig århusiansk blomsterhandler.

  SvarSlet
 8. Dem er jeg også storforbruger af. Og kan hos mig købes i den lokale SuperBest.

  Er netop faldet for dem, fordi du som her viser det, at de kan samles i en hel klynge.

  Og hvilken duft :-)

  mange hilsner
  Christel

  SvarSlet
 9. Hej Claus,

  Skønne hyacinter. Jeg synes også, at duften er kraftig - jeg tåler dem ikke i store mængder. Men jeg har dog nogle i stuen. Det er de "almindelige" i hvid og lyserød. De er ved at "takke af", så jeg må have fat i nogle nye.

  Og så glæder jeg mig, til vi kan få narcisser i potter - dem "brugte" jeg meget i stuerne sidste vinter/forår. Og de blev plantet ud i haven sidenhen. Er lidt spændt på, om de dukker op i år.

  Kjærligst Hannemor

  SvarSlet
 10. Kære Claus
  Hyacinter er bare fantastiske og jeg holder især af de blå som jeg synes dufter ekstra meget. Jeg må straks ud at købe nogen. Har heldigvis et bed i haven hvor jeg har en masse som trofast kommer med fantastisk blomstring hvert år i maj sammen med tulipanerne.

  Hilsen Anne Marie Christensen

  SvarSlet
 11. Kære Claus
  En fordel at der ikke er så mange blomster på hver stængel. Disse hyacinter er jo helt poetiske og gør dem knap så vulgære som almindelige hyacinter, der oftest ligner noget man kan finde i enden af en wc-børste.

  Rigtig god dag
  Kjeld

  SvarSlet
 12. Hvor er de dog smukke! Med de forholdsvis få blomster på hver stængel er der vel mindre vælte-risiko? Mon den slags også findes i hvid?

  Jeg kan bedst lide de hvide indenfor, for jeg synes de blå og lyserøde dufter for kraftigt i et lille hus. I mit barndomshjem var der hyacinter lige under mit værelsesvindue - ahhhh, hvilken forårsduft der sneg sig ind!

  Kh Gitte Medom K.

  SvarSlet
 13. Hyacinter er noget af det skønneste her om vinteren! Op til jul giver de julestjernens, og efter jul giver de forårsstemning. Duften når man kommer hjem filmen hyacintduftende stue er helt fantastisk.

  SvarSlet