En lastbil fuld af træer

I dag ankom de box-formede avnbøg-træer, der skal flankere drivhusindgangene, fra Holland.

 

claus20130117_145415

 

Da jeg så, hvor meget de fyldte – stort set en hel lastbil – forstod jeg bedre de meget høje fragtomkostninger.

 

claus20130117_145428

 

Det er nogle ordentlige eksemplarer med ret kraftige stammer og en højde på omkring fire meter fra rodklumpen til toppen. Så der et godt, at vi har Preben og minilæsseren.

 

claus20130117_145457

 

Når jeg har valgt den kubistiske form, handler det om, at jeg synes, den passer perfekt til drivhuset.

 

claus20130117_145602 claus20130117_145647

 

Som nævnt så ofte før går jeg rigtig meget op i havens design, og her hylder jeg det stramme som modspil til alt det frodige.

 

claus20130117_154022

 

clauscarpinus-betulus-blok-op-stam-1600x1200[1]_thumb[1][1]

 

jer, der ikke tidligere har set, hvordan træerne ser ud i ’sommerdragt, viser jeg lige billedet fra den hollandske planteskoles hjemmeside igen.

12 kommentarer:

 1. Wauw..Det skal blive spændende at følge træerne og se placeringen. Det ser flot ud, på billedet fra planteskolen i Holland.

  SvarSlet
 2. Wow siger jeg også..:-)
  Ville ikke have noget imod sådan en alle optil huset.

  Hej fra Lisbeth

  SvarSlet
 3. Kære Claus

  jeg troede næsten ikke mine egne øjne da jeg åbnede din blog for et øjeblik siden og måtte da også lige kigge en ekstra gang på størrelsesforholdet mellem mennesker og træer. Træerne er godt nok store. Det kan kun blive flot.
  mange hilsner Anne Marie Christensen

  SvarSlet
 4. Flotte er de. jeg har overvejet formklippede avnebøg på min gårdsplads til at bryde stenfladen og for at kynne nyde form og farve på alle årstider. Og nu tror jeg faktisk, at jeg har bestemt, at det er rigtigt det jeg har tænkt.
  Jeg starter bare med små planter:)
  Kan i komme i jorden og plante? De er vel næsten for store til at kunne vente i væksthusene.

  Mange hilsner Lotte

  SvarSlet
 5. Waurw.... det bliver da virkelig flot.
  mange hilsner fra Susan

  SvarSlet
 6. Hej Claus

  Smukke træer :-)

  SvarSlet
 7. Kære Claus

  Sikken nogle kæmper, men der skal jo noget plads til hvis de ikke skal have ødelagt den flotte krone. Roden er nok ikke problemet her, for den ser ikke ud af ret meget. men vejer jo godt til alligevel.
  Det bliver spændende at følge deres videre fært i forløbet.

  Knus herfra det midtfynske, Pia

  SvarSlet
 8. Kære Claus.
  Eiiija, (smiler), du forstår at "holde" juleaften flere gange. Sikke da en lastbil fuld at pakke ud. Det bliver herligt, ja en fryd for øjet, det er jeg sikker på. Ved du noget om, hvor gamle bøgetræerne er lige nu, altså hvor mange år planteskolen har skulle bruge for netop at få træerne i denne perfekte størrelse og form?
  Og er din jord slet ikke for frossen til at grave plantehuller?

  Et andet spørgsmål. Har lige bestilt to bøger fra dit forlag, den ene er du forfatter på. (OG JEG GLÆDER MIG VILDT). Synes jeg kan huske at tidligere skrev du noget om, at man kunne få dig til at signerer dine bøger, ved at krydse af i et felt ved bestilling .. eller noget i den stil, men jeg kunne ikke finde det nu. Og ja, kan jo læse her og der, du har nok at gøremål!
  Endnu en gang tak, at du i behagelig overflod deler dine billeder/fortællinger med os!

  Venligst
  Susan Bj. Christensen/Kjellerup

  SvarSlet
 9. Vad häftigt att få hem så stora!!! men det ser inte ut att vara något planterings väder!
  Hälsningar
  Mariana

  SvarSlet
 10. Kære Susan - jeg tror, at træerne er omkring tolv år gamle. Og nej, plantehullerne er frosne, så vi må vente med at plante, til det bliver tø.

  Ang. autograf. Læs mere her: http://www.clausdalby.dk/2010/03/bog-med-privat-hilsen.html

  SvarSlet
 11. wauw .. hvor er de flotte ...
  de måtte gerne smide en 10 stykker af her på vejen ;0)

  SvarSlet
 12. Det var en kall värld träden kom ut till. Hade ni förberett gropar till dem? Gläder mig till sommaren att se din trädgård och de nya vackra drivhuset!

  SvarSlet