Jeg er helt besat ...

... af gult løv. Og er hele tiden på jagt efter nye planter. Den ’oplysende’ effekt, det gule bladværk giver i et bed, er noget helt særligt. Sammen med grønt og ikke mindst gråt løv ophøjes samlingen af planter til noget helt særligt. Synes jeg!

 

campanula%20blue%20eyed%20blonde[1] D019-36[1]

 

Forleden søgte jeg som ofte før på nettet efter plants with yellow leaves, og her faldt jeg over en nyhed, nemlig en gulløvet smalbladet klokke, Campanula persicifolia ’Blue-Eyed Blonde’.

 

Den er, om jeg så må sige, lige i øjet, fordi den også har blå blomster. Den skal jeg have fat i.

16 kommentarer:

 1. Kære Claus

  Det kan jeg godt forstå. Den vil se fantastisk ud i din lilla/gule afdeling af krukker. Eller hvor du nu laver et sådant arrangement.

  SvarSlet
 2. Söker också växter med gula blad!
  Den var fin!
  Fick tag på en Alunrot i fin gul/grön färg i höstas.
  Mariana

  SvarSlet
 3. Kære Claus.
  jeg synes også den er fantastisk. Elsker ´blå´ blomster men foruden, er planten sandelig også smuk. ´Blue-Eyed Blonde´, nærmest forførerisk ...
  Fine juleroser i dit ´banner´. Den hvide, har du et navn på den? Jeg blev så glad da jeg så den, da den minder mig om en Clematis jeg engang havde, og gerne vil have igen, Florida Sieboldii. Deres skønhed minder om hinanden.
  God dag. Kh, Iris.

  SvarSlet
 4. Anisisop Golden Jubilee hadde passet bra hos deg, da, men kanskje du allerede har den? Den skal jeg så snart :) Ellers er jeg veldig enig angående gult løv! Det er bare lekkert!

  SvarSlet
 5. Hej Claus

  Jeg har en gulbladet uægte jasmin Philadelphus coronarius 'Aureus', den er virkelig smuk og står og lyser op mellem alt det grønne, den giver virkelig spræl i bedet, ved godt det ikke er en staude, men jeg holder den nede ved jævnlig klipninger, ved ikke om du har den eller har lyst til at få den, du må da meget gerne få en stikling en dag, den kan ses på min hjemmeside
  http://www.koihaven.dk/Haven.html

  Mvh Jesper Svendsen

  SvarSlet
 6. Kære Jesper - tusind tak; det er rigtig pænt af dig. Men jeg har selv adskillige eksemplarer af denne busk i skovhaven, og jeg klipper den også flittigt ned. Den gulbladede blærespirea er også en rigtig fin busk.

  SvarSlet
 7. Hej Claus och god fortsättning, Nu har jag läst din fina bok, tack för en fantastiskt "trädgårdsresa"!

  Ett bladverk med dess struktur och färg är som den vackraste av blommor.

  Se lite fina grejer jag har i köksträdgården ;D

  Vis mig dit drivhus! Hälsningar Tyra i KÖKTRÄDGÅRDEN

  SvarSlet
 8. Kære Claus,
  I min egen have synes jeg de gule planter ser både syge, visne og fejlnærede ud. Det ser simpelthen ikke godt ud med gult og løvfarven ender med at stikke ud på en grim måde, frem for at fremhæve en spændende kontrast og leg med farver. Du gør det selvfølgelig enormt flot i din have og jeg glæder mig til at blive klogere, når din bog `Selskabsplanter´ udkommer.
  Tak for mange fine indlæg de seneste dage. Også fin klokkeblomst!
  Kh Mathias

  SvarSlet
 9. Ja det er bare så fint med gult løv!
  Jeg har surfet og funnet enda noen favoritter som kommer på min min "Må ha liste"
  Gjerne du finner noe av interesse:)

  http://www.plantdelights.com/Corydalis-Berry-Exciting-PP-18917-Berry-Exciting-Corydalis/productinfo/7425/#.UOs7ZXc1aJ0

  http://www.bluestoneperennials.com/LYNU.html

  http://www.perennialnursery.com/veronica-aztec-gold.html?js=n

  http://www.clematite.net/vigne-vierge-tricuspidata-golden-wall,fr,4,PAR_TRI_GOLDEN_WALL.cfm#.UOs2o3c1aJ0

  Beste hilsen Ellen

  SvarSlet
 10. Denne var heller ikke dum..

  http://www.plantpref.co.uk/all-perennials/artemisia-vulgaris-janlim.html

  SvarSlet
 11. Kære Ellen - sidstnævnte bynke, Artemisia, har jeg i krukker. Det er nemlig en rigtig vildbasse. Men de øvrige skal jeg have kigget nærmere på. Tusind tak ...

  SvarSlet
 12. Nå skal jeg ikke plage deg mere med mine plantesøk på nettet for jeg vil tro du har en meget større kjenskap til de forskjellige planter en det jeg har. Men jeg kom nettopp over denne:

  http://www.plantpref.co.uk/all-geraniums/geranium_ann_folkard.html

  Men den kjenner du sikkert til fra før:)

  Det er så gøy å legge hageplaner på denne årstid og vi finner mye inspirasjon her på bloggen din Claus:)


  SvarSlet
 13. Hej Claus,

  Den har jeg og den breder sig skønt... lige den og digitalis får lov til at komme, hvor de vil i mine bede - de er skønne. Mine klokker var i blomst som de aller sidste i år!

  God fornøjelse med dem - håber vi må se i hvilken kombination du får dem 'stoppet' ind :-)

  Mvh Sarah

  SvarSlet
 14. Kære Sarah - er det den gulløvede variant, der sår sig selv. Jeg forestiller mig, at den er steril.

  SvarSlet
 15. Kære Claus,
  Nu har jeg arvet den fra min svigerinde, så navnet er uvist da hun ligeledes har arvet den - men løvet er klart gult.
  Jeg vil nu ikke være så bange, hvis den ikke er steril - den er meget nem at hive op, og har ikke drillende rodnet som spreder sig...
  Min spredte sig mere i kolonihaven hvor jeg havde meget sort muldjord, min nuværende jord er mere leret - her er den ikke helt så aktiv.

  Mvh Sarah

  SvarSlet
 16. så gikk jeg selvsagt ut på nettet og lette etter frø av denne, men det fant jeg ikke - enda, så dermed har den havnet i min ønskeliste (som begynner å fli lang). En riktig flott plante, så takk for tips.

  SvarSlet