Som i en skovbørnehave

Mariann, der arbejder her, har flere gange sagt, at det er ligesom at gå i skovbørnehave.

 

20130115_115553 20130115_115620 20130115_115630

 

Jeg tror, at bemærkningen første gang faldt, da det var så koldt, at flere af gartnerne gik rundt i noget, der lignede overdimensionerede flyverdragter.

 

20130115_133724

 

I dag har vi også leget skovbørnehave inde i køkkenet. Mariann og jeg er nemlig begyndt at så, for nu har  vi jo (snart) de optimale forhold i det nye drivhus.

 

20130115_133719 20130115_150127

 

Her er der frostfrit, og med varme i plantebordene vil planterne snart begynde at spire.

 

20130115_170221

 

Jeg skal nok vise, når planterne flytter ind.

11 kommentarer:

 1. Ja du er en heldig mand Claus.. Sådan at kunne give de små poder den bedste start på livet i et opvarmet drivhus :o) Er det Vermiculite du har strøget ovenpå jorden efter såning?

  Med venlig hilsen
  Tine Uldall Vogt

  www.haveglaeder.blogspot.dk

  SvarSlet
 2. Gratulerer med innvielse av det fantastisk flotte nye drivhuset ditt! Og for en herlig syssel det er å så noen frø! Ønsker deg lykke til, og god spiring :)

  SvarSlet
 3. Kære Claus

  Du er igen suset flere mil foran de fleste af os, som stadigt går og spekulerer på, hvad vi skal finde på i år. Hvordan kan du dog undlade at indvie os blomsterhungrende stakler i, hvad det er for spændende frø, I sidder og leger med?

  Det er ALT for tidligt for os uden professionelle forhold at begynde at så sommerblomster, men det udelukker ikke, at man gerne vil vide, hvad Bilka disker op med i år. Kunne I dog ikke løfte sløret og lægge lidt emballage og navne her på bloggen? Det ville sikkert glæde mange og samtidigt være økonomisk smart for Bilka, så folk ikke køber samme frø andre steder, fordi de er blomsterskruk.

  Jeg er helt klar over, at jeg er lige som et irriterende og utålmodigt barn på bagsædet, som hele tiden spørger: "Hvornår er vi der?" Men: Hvornår er vi der?

  SvarSlet
 4. Kære Nette - rolig nu! Du/I skal nok få informationerne sådan lidt pø om pø!!!

  SvarSlet
 5. Kære Claus

  Hvor ser det hyggeligt ud, Mariann med såbakken midt på køkkenbordet kaffekruset ved siden, diverse frøposer og ikke mindst dine skønne vaser står og lyser op imellem det hele. Kan godt forstå hun hellere vil sidder inde og nyde de dejlige rammer og varmen end den kulde vi har i øjeblikke.
  Det kribler jo i alle vores fingre for at komme igang, men det er vist klogt at slå koldt vand i blodet, hvis de ikke skal blive grimme inden de skal ud.
  De fantasiske vækstforhold du får i dit nye væksthus, kan man jo godt blive lidt misundelige på. Jeg har det ligesom Nette, og er lige så utålmodigt som et barn der ikke har fået sin slikkepind fredagaften sammen med tegnefilmene, men det kunne nu være sjovt, hvis du kunne løfte lidt af sløret for Bilkas sortiment her i 2013.
  God aften.

  Knus herfra det midtfynske, Pia

  SvarSlet
 6. Kære Claus

  Tak. Tålmodighed er ikke min stærke side. Mildest talt. Men jeg arbejder på sagen.

  SvarSlet
 7. Hej Claus..
  Hvad kan man dog så nu..?

  Jeg har lige siddet de sidste to dage og set drivhusdrømme - programmerne på dr.dk, og jeg har ganske meget kriller i fingrene..

  Jeg har dog ikke noget drivhus (endnu) og må væbne mig med tålmodighed..

  SvarSlet
 8. Det ligner frø fra stokroser... :)
  Skal selv så stokroser for første gang og har hørt, at tidlig såning i drivhus kan give blomster 1 år. Hvordan gør jeg? Har også hørt at frøene skal have frost inden såning, er det sandt?
  Det ser ellers meget hyggeligt ud! Tænk at arbejde med blomster hele dagen - drømmearbejde!

  SvarSlet
 9. Hvor ser det hyggeligt ud. Jeg er i hvert fald også blevet blomsterskruk og ville gerne vide, hvad Bilka disker op med.
  I mellemtiden vil jeg forsøge mig med såning af stauder. De skulle jo kunne stå i læ udenfor. Det er første forsøg, så jeg er spændt på resultatet.
  Jeg har været så heldig at vinde et gavekort til frøindkøb hos Albinus frø, som er et dejligt bekendtskab.
  Ida fra Koldingegnen

  SvarSlet
 10. Ih, hvor hyggeligt :-)

  "hvad kan man så nu" - ja, man kan da altid så lidt karse med børnene og kommer i semi-så-modus. Det kræver hverken plads eller udstyr, og det vækker alligevel de spæde forårsimpulser... Omend i en lidt anden skala end den "dalbyske" :-)

  Kh. Lisbeth K

  SvarSlet
 11. Det høre netop med i pakken ´have-nørd´, at kunne finde på at slæbe det hele ind i køkkenet. Hvor hyggeligt og skønt. Måske jeg gør det samme snart.

  SvarSlet