Vil I spare (mange) penge?

Ja, hvem vil ikke det? Jeg vil i hvert fald gerne. Og nu skal I få et tusindkroners-tip.

 

Jeg tror, at vi alle ved, at det hurtigt kan løbe op, når man skal købe frø. Og som flere sikkert har regnet ud, kan jeg købe en del til en gros-priser, fordi jeg handler i store mængder.

 

I de fleste tilfælde skal man have et firma for at købe en gros, men ikke altid. F.eks. kan man uden videre handle en gros hos det kendte engelske frøfirma Thompson and Morgan.

 

Den information finder man ikke på den officielle hjemmeside, men prøv at gå ind på www.direct2grower.com. Så vil I se, at prisen her blot er 5-10 procent af den officielle pris.

 

080611_12396_

 

Hvis man går ind på den officielle side, skal man f.eks. give £ 3,69 for blot 50 frø af den dårende dejlige Digitalis ’Primrose Carousel’. Men for blot godt og vel et pund mere - £ 4,80 - får man 1000 frø (altså tyve gange så mange) hos direct2grower. Se priserne her og her.

 

Nogle vil måske indvende, at det i det hele taget er dumt at købe frø af digitalis, fordi de giver så mange.

 

Men når prisen er så høj her, er det fordi, frøafkommet kun bliver som moderen, hvis moderplanterne er dyrket under kontrollerede forhold, hvor bierne ikke kan komme til at krydsbestøve.

 

 

Et andet eksempel er Cerinthe ’Purple Bells’. Her koster 10 frø £ 3,69 kontra £ 9,60 for 250 frø. Se her og her.

 

Nogle vil måske indvende, at man ikke har brug for så mange frø, menså kan man jo bare dele.

 

Smart ikke?

22 kommentarer:

 1. Hej Claus,
  Det var da årets tip! Herligt. Mon ikke mange nu vil gå ind på Facebook og `like´ en af de sider, hvor virksomme haveentusiaster i forvejen bytter frø. Du giver os ihvertfald endnu en god grund til at gå ind i fællesskabet og være sammen om den pragtfulde fornøjelse det er at dele. Alletiders indlæg - især for os med en beskeden pengepung. Vi ses på Facebook!
  Kh Mathias

  SvarSlet
 2. Kære Claus

  Tak for et SUPERgodt tip!

  SvarSlet
 3. Tusind tak fordi du deler!

  SvarSlet
 4. Du er så snedig :) Tusinde tak - frø er sjovere i større mængder så man kan give væk. Dejlig værtindegave der varer ved! Tusinde mange tak, søde, dejlige Claus! Og rigtig god søndag aften til dig og dine

  SvarSlet
 5. Her får jeg også sådan nogle spændende kataloger ind af døren. På midtersiderne var der påhæftet pengesedler :) Hmmm så kan jeg bedre forstå Lennarts store interesse i jeg sku hygge mig med kataloger - jeg måtte bare lige prale lidt ;)

  SvarSlet
 6. Tusind tak for det gode tip - og hvem vil ikke gerne spare penge:o)

  SvarSlet
 7. Jeg er nu ikke HELT overbevist om at dit indlæg her kommer til at SPARE mig penge ;o)
  Jeg er mere overbevist om det kommer til at KOSTE mig penge ;o)

  SvarSlet
 8. @ Mette: Hehe. Den var god. Medmindre der følger gaver med som hos heldige Cendie.

  SvarSlet
 9. Tak for et rigtig godt tip Claus....
  Men fortæl mig lige....Cerinthe ’Purple Bells’ - er det en voksurt?
  Sådan en har jeg ledt efter...
  Mange hilsner fra Susan

  SvarSlet
 10. Tak for det tip gode Hr. Dalby.....er også mest bange for et det bliver en dyr affære at kigge nærmere på de link ;0)

  Tjullahej hvor det går frem ad med drivhuset.....så fantastisk smukt og lyst det bliver.

  Dorthe

  SvarSlet
 11. Og jeg er nødt til at holde frøsåning og deslige ekstra tidskrævende haverier på nedsat blus i år. arghh, hvor kunne du friste sådan Claus?? Men jeg må bare huske linket til næste år. Det er godt at ha noget at glæde sig til.
  Faktisk er det jo en god og rimelig billig måde at "fylde" sin bede på med hjemmesåede planter, så kan man nemlig osse plante med flere gentagelser, det gir jo den stemning mange af os stræber efter.
  Men bliv endelig ved at komme med fristelserne, jeg gemmer bare fifène, til tiden rækker til igen.
  vinterhilsner Gunvor

  SvarSlet
 12. Jeg er en af dem der ikke interesseret i at spare penge.. For hvis jeg var det, skulle jeg slet ikke kikke på bloggen. Jeg bliver altid fristet af dig og alle de forskellige ting som du deler med os ,og som jeg bare må eje. Plantereoler, Fugle foderhuse, Rosen buer ,Stauder , og ikke mindst dejlige bøger..Der er altid noget godt at bruge penge på og det er vel nok dejlig at det er sådan. Tror at det er for sendt for mig at være økonomisk ansvarlig, men min kæreste håber da stadigvæk at der er håb for mig. Hvis jeg skal være helt ærlig ,så ved jeg at der ikke er håb og derfor er det jo så bare at indse det. Jeg nyder smukke ting og tror helt sikker på at jeg bliver mere lykkelig omgivet af det smukke. Drømme er der altid nok af.. Tak for i dag .. Kærlig hilsen Paw..

  SvarSlet
 13. Tak for et fænomentalt tip. Nu skal der shoppes igennem:-)
  Det bliver endnu et ganske aldeles fremragende haveår.

  Tak for utallige timer med inspiration her og ved besøg i din have i sommer.

  Kh Christina W.

  SvarSlet
 14. Hei Claus
  Deiligt tips;) Dette må prøves. Tusen takk:)

  Hilsen Unni

  SvarSlet
 15. Tusind tak, Orden er allerede afsendt. Du må meget gerne komme med flere gode tips af den slags:-)

  SvarSlet
 16. Tusind tak for tippet, vores grund er 10000 m2 så jeg har lidt opgivet da det er for dyrt, nu vil jeg købe og lave nogle smukke "vilde" blomsterområder.

  God dag
  Lena :-)

  SvarSlet
 17. Hej Claus.

  Det gode..nej, det bedste ved dig er, at du altid tænker på - og deler - med andre.

  Tak - og kærlig hilsen
  Inge-Lise Thomassen

  SvarSlet
 18. Hej Claus,

  Tak for tippet.
  Jeg er nu også af den overbevisning, at jeg ikke sparer noget ved det - tværtimod. Så er der så mange flere fristelser, og det er så hurtigt og nemt lige at sætte flueben/trykke enter. Så vupti er det i indkøbskurven.

  Kjærligst Hannemor

  SvarSlet
 19. Det var sandelig et skønt tip, du der kom med, Claus!
  Nu har jeg i flere år ærgret mig over de stedmoderfrø, som Thompson & Morgan sender ud i uendeligt små mængder. 5-12 stk har der været i poserne, Men jubiii!
  Nu kan jeg købe 1000 stk fordelagtigt, hvis det er det, jeg vil, og hvis jeg ellers kan finde en halvtreds tres havenørder at dele med!!!!!!
  Happy Sowing
  Jytte
  www.danishknitdesign.com

  SvarSlet
 20. TAK for det tip!! Det er hermed skrevet op og gemt i plantebogen :-)

  SvarSlet