Dejlige duer

Som de fleste af jer ved, har jeg hvide duer flyvende rundt i haven, og jeg synes, at de på mere end en måde skaber fred.

 

claus20130216_170503_2

 

Det er ikke uden grund, at de er et stærkt symbol, som man ser rundt omkring på gravsten.

 

Jeg er nu aldrig helt ’hoppet’ på den med kirkegårsduerne, ligesom jeg heller ikke har haft Madonnafigurer; det er lidt for katolsk for mig.

 

claus20130216_170441

 

Men duerne, som I ser her, synes jeg er helt bedårende. De er lavet kunstneren Vibeke Gaard. I sommers besøgte jeg Vibeke og hendes mand, arkitekt Ole Christensen, i Nibe for at fotografere deres fantastiske væksthus.

 

claus20130216_170457

 

Her så jeg nogle smukke ryper, som Vibeke havde lavet, og derfor spurgte jeg hende, om hun ikke kunne fremstille en flok duer til mig. ’Jo da,’ sagde hun, og her ser I resultatet.

 

claus20130216_170538

 

Jeg er rigtig, rigtig glad for duerne, og når det bliver varmere i vejret, skal de ud og stå ved det runde spejlbassin foran søjlepavillonen. Det bliver herligt, når de levende duer blander sig med dem. De elsker nemlig bassinet og bruger det til at morgenbade i.

 

Vibeke har fortalt mig, at hun gerne laver duerne på bestilling, men kun parvis, fordi de giver ’hinanden’ så meget. Besøg Vibekes hjemmeside her.

10 kommentarer:

 1. Hej Claus
  Sikke flot du allerede har fået det i dit nye drivhus. Det er en fornøjelse at se.
  Jeg læser med stor interesse din dagbog hver dag, og har særlig bidt mærke i de lysestager, du har stående - både de enkeltstående (sort og hvid) og de i forbandt (samme farver men forskellig form). Kan du oplyse mig mærket eller hvor du har købt disse? På forhånd tak.
  Mvh
  Heidi Thye

  SvarSlet
 2. Kære Heidi - keramikken er fra Finnsdottir Ceramic. Kh Claus

  SvarSlet
 3. Tak for super hurtig svar. God mandag aften til dig.

  SvarSlet
 4. Kære Claus

  Din evne til at finde og sammensætte planter er kendt af alle. Dine evner til at finde ting og sager samt mennesker med usædvanlige evner og besiddelser (drivhuse, haver m.m.) er nok mindre kendt. Men når jeg får lov at kigge rundt i dit nye drivhus på videoer og billeder tænker jeg temmelig ofte "hov! stop! vent! Hvad var nu det?" Jeg ser ofte dine videoer mere end 1 gang. Ved 2. gennemsyn bliver de hakket i stykker for at kiggere nærmere på de mange godter, du har omkring dig. Gad vidst hvornår du dog har tid til at finde så mange lækkerier.

  Dine smukke duer ville være totalt malplacerede mange steder, men hos dig hører de hjemme :-)

  SvarSlet
 5. PS: hehe, ja, nu vrøvler jeg vist. For vi har jo nok hittet ud af, at du kan finde mennesker med usædvanlige haver og drivhuse, men jeg mente faktisk også EVNER. For selv om du er forlægger og dermed har en stor kontaktflade, har du næse for at opsnuse usædvanlige mennesker, trends og alt der imellem. Fatter ikke helt hvordan du overkommer det hele.

  SvarSlet
 6. Kære Claus,

  how do you due? Duerne er aldeles pragtfulde. Det bliver også et kønt syn, når de keramiske duer kommer til at blande sig med de levende, befjerede til sommer. Håber ikke at der opstår alt for meget ulykkelig og ugengældt kærlighed ved det det runde bassin.

  Kære Paw.

  det ville passe mig storartet at ligge og fede den af ovenpå et af Claus` varmeborde inde i det smukke glashus. Og Ingas kaffe og dine franske musikalske indslag ville blot gøre nydelsen endnu større:o)

  Knus til jer alle tre fra een af de indiskrete uden situationsfornemmelse

  SvarSlet
 7. Skønne duer - og i det hele taget skønne billeder.

  vh/Karen

  SvarSlet
 8. Kære TANTE GRØN.
  Der er altså noget, du har misforstået, for ifølge Paw har Team Bøvhoveder netop god situationsfornemmelse:-) - og min siger mig nu, at jeg skal søge stillingen som kaffedame hos Claus. Så

  Kære Claus Dalby.
  Først og fremmest TILLYKKE med dit nye driv-/væksthus. Hold da op, hvor har du fået indrettet det flot. Det ville være mig en sand fornøjelse at gå og servere kaffe der. Ja, jeg vil strække mig så vidt, at jeg også kunne støve glashylderne af, sætte duerne ned til spejlbassinet om dagen og retur om aftenen samt sørge for, der ikke kommer selvsåede op mellem de nylagte fliser.
  Nu så jeg godt, du tidligere skrev, du arbejder 8 dage om ugen (det må du næsten også gøre med alt det, du når) , men kunne jeg nøjes med en arbejdsuge på 7 dage, ville det passe glimrende ind i mit kram.
  Som løn kunne jeg tænke mig kost og logi (er ikke krævende), og som søndagstillæg forestiller jeg mig ret til at plukke en buket blomster.
  Håber meget min ansøgning vækker interesse, og jeg stiller gerne til en jobsamtale.
  I håbefuld forventning
  Inga

  PS: Jeg elsker at gå tur med en hund eller 2.

  SvarSlet
 9. Hmm, det er altid lidt svært at fortsætte tråden efter de fyrrige ping-pong indlæg fra trekløveret, da de i den grad er underholdende. Men her er min:

  Skønne duer Claus. Jeg kan se dem flere steder i mit eget hjem :-)

  Sjov idé med dem iblandt de levende, det vil jeg glæde mig til at se - ja, jeg tolker det som en forpligtigelse fra din side at du nu har lagt denne teaser ud på bloggen. Du bliver nødt til at følge op på det :-)

  Kh. Lisbeth K

  SvarSlet
 10. De er virkelig smukke duerne - og passer så fint her hos dig :0)
  Rigtig god aften

  SvarSlet