Den er da heller ikke dum, vel?

Ved godt, at det ikke er alle, der deler min fascination af gladiolus. Men jeg faldt lige over denne - ‘Blue Frost’, som matcher dahliaerne i forrige indlæg perfekt, synes jeg.

 

Jeg leder, og leger, videre … I jagten på det sublime!

 

image

9 kommentarer:

 1. Jeg må indrømme at de ikke er min kop te.. jeg gav dem en chance sidste år og plantede dem i en stor krukke, det fungerede overhovedet ikke, så jeg nøjes med at se på dem du servere på bloggen :)

  SvarSlet
 2. Meget smukke farver!!! :-)
  Jeg har i sidste uge fået en god portion gladiolus i disse nuancer hjem. Samtidig fik jeg en stor portion dahlia - beregnet til mine krukker - og tro det, men det er de farver, som du viste i forrige indlæg. Jeg elsker disse store og voldsomme georginer i de flotte pastelfarver.
  De blev sat i potter i går, så nu må frosten godt forsvinde, så foråret kan komme til.
  Det virker utrolig inspirerende med dine fotos og små input.
  Det er blevet så lækkert i dit nye drivhus, og det ser ud, som om de udendørs arealer så rigelig lever op til det indvendige.
  Vi er nok nogle stykker, der går og krydser fingre for at blive blandt de heldige, der bliver udtrukket til et havebesøg :-)

  SvarSlet
 3. Kære Claus.
  Du er et dyrt bekendtskab. Den helt fantastiske planteskole fra sidste indlæg, de har bare de smukkeste blomster.
  Jeg prøvede også gladiolus sidste år. Både i bede og krukke, dem i bedet blomstrede rigtigt flot og dem i potten blomstrende slet ikke.
  Så et råd her fra må være at lægge dem i et bed. Det virkede ihvertfald for mig.
  De var virkelig smukke og jeg skal helt sikkert have flere i år.
  Om en uge starter foråret ;-). Eller ihvertfald den første forårs måned.
  Frosne forårs hilsner
  Rikke.

  SvarSlet
 4. Jeg har haft dem i en aflang blå krukke og de var fantastiske

  SvarSlet
 5. Denne kommentar er fjernet af forfatteren.

  SvarSlet
 6. En virkelig smuk en af slagsen

  Mvh Jesper

  SvarSlet
 7. Det bliver helt sikkert fantastisk FLOT. - Sidste år købte jeg en mængde forskellige Phlox. - En af den var, Phlox paniculata 'Fliederenzian' , den stod sammen med bla. kæmpeverbena, violfrøstjerne og blå roser og var et skue uden lige. Det var den mest imponerende af alle mine nye stauder sidste år - Rank og flot uden at vælte......har faktisk lige målt den til 146 cm., da de visne stængler og frøstande stadig står.
  Du kender den helt sikkert, men for mig var det en af de flotteste phlox jeg har set. - Tror den vil være perkekt sammen med de meget smukke planter du har valgt.

  SvarSlet
 8. Min farmor havde en kraftig sydsjællandsk dialekt så hos os hedder de gládíóuujjss ;) De stod på lange rækker og jeg bliver tadig overrasket over de "ikke" bliver højere - dengang ragede de jo godt op i min barnehøjde ;)
  Holder meget af 3 lilla, Mante, Costa og Purple Mate. 3 toner af lilla, lige til temperamentet

  SvarSlet
 9. Hej Claus,

  Jeg kan nu godt lide denne flotte og gennemtrængende farve. Jeg har også opgivet gladiolus i krukker - de blomstrede slet ikke. Men i bedet kan det sagtens gå. Jeg har i et par år haft nogle, der stod i læ op mod huset, og de kom faktisk igen et par år i træk - så de kan altså godt overvintre under lune forhold. Men nu er de væk. Lige p.t. har jeg ingen i haven - men det frister, for smukke er de.

  God weekend til alle - selvom der er hundekoldt udenfor og jorden er stivfrosset og hård som et brædt. Ikke just det mest indbydende havevejr.

  Kjærligst Hannemor

  SvarSlet