Det er ikke uden stolthed ...

... at jeg nu kan afsløre, at Tante Grøn udgiver en bog om sin have på forlaget Klematis – ‘Tante Grøns have’.

 

Gennem et år har jeg fulgt Jytte (som hun jo hedder ude i den virkelige verden) med mit kamera, og det har været en meget stor glæde

 

Tante_Grøns_have

.

Nu forstår I måske, hvorfor ’tanten’ har været så tavs her i vinter. Dels har hun skrevet på livet løs, og dels er det heller ikke nogen hemmelighed, at Tante Grøn sover vintersøvn i de kolde og mørke måneder. Dem er hun ikke så glad for.

 

Men jeg kan love jer, at hun er begyndt at røre på sig, og at hun har skrevet den dejligste tekst, der måned for måned causerer over havelivet.

 

bagside_tante_grøn

 

Det er sjældent at møde et menneske, der skriver så indfølt, fængende og humoristisk, og jeg mener ikke, at jeg tager munden for fuld, når jeg siger, at Tante Grøn rent formuleringsmæssigt befinder sig et sted mellem Anne Just og Marie-Louise Paludan.

 

Ja, det er store ord. Men sandt er det.

 

Jeg sidder i disse dage og færdiggør layouten. Bogen, der bliver på omkring 200 sider, udkommer i første halvdel af april, og den vejledende pris bliver kr. 300,- Jeg beklager, men vi kan ikke tage imod forudbestiller.

 

I kan godt glæde jer; dette er en helt særlig havebog!

55 kommentarer:

 1. Waw jeg glæder mig! Tak for nyt inspiration igen og igen....

  Havehilsner Maria
  Den eksperimenterende have

  SvarSlet
 2. Kære Tante Grøn. Hvor jeg glæder mig til at se din bog. Tillykke med den. Du kender dem sikkert, men jeg vil lige nævne lamperne med dagslys. De kan udrette små mirakler og gøre livet dejligt, selv om vinteren. Dejligt at du er på banen igen.
  Venlig hilsen Eliane.

  SvarSlet
 3. Kære Tante Grøn
  Hvor lyder det bare fantastisk. Jeg nyder altid dine smukke poetiske tekster. En bog med billeder fra din smukke have krydret med dine skønne ord. Så bliver det ikke bedre. Glæder mig.
  Kærlig hilsen Tina

  SvarSlet
 4. Kære Claus - og Tante Grøn!

  Jeg skilter sjældent med, at jeg lytter til forudanelser og fornemmelser, i høj grad, i mit liv. Men det kan nok næppe heller komme bag på ret mange i blogverden, at min fornemmelse er, at jeg er overbevist om, at denne bog bliver ret meget udover det sædvanlige. At man er virkelig fattigere, hvis ikke den bliver læst...

  Som en anden fegudmor vil jeg ydmygt sende mine bedste ønsker for en stor udbredelse! Jeg ved, at jég glæder mig som et barn, til den udkommer - det kan kun gå for langsomt!

  Hjerteligst

  SvarSlet
 5. Allerkæreste Tante Grøn og "Onkel" Claus.

  Hvilket dejligt makkerpar til den perfekte, smukke og (forventer jeg) dejligt inspirerende havebog. Claus' kvalitetsniveau mikset med Tantens bedårende have og fantastiske skrive- og formuleringsevner, det kan kun blive vellykket. :)

  Mit største problem lige nu (og ja, det er et luksusproblem) er hvordan dælen jeg skal balancerer med to nye skønne havebøger i hænderne på en gang. For det bliver svært at vælge mellem Den hvide have og Tantens have. Må nok forberede mig med lidt havefitness så armmusklerne er i topform allerede fra det tidligste forår.

  Forventningens glæde er ihvertfald i topform... ;)

  Haveknus og jubeldanse fra fru friis

  SvarSlet
 6. Wow, hvor jeg glæder mig til din bog, Tante Grøn :-)
  Det var da vel nok dagens gode nyhed.
  Jeg er vild med din måde at 'have have på' fra hvad jeg har set på billeder rundt omkring i Blogland og i Claus' bog. Og jeg behøver nok ikke nævne, at jeg også elsker dine kommentarer rundt omkring, så jeg kan garantere dig at jeg vil sluge din nye bog :-)
  Knus Hanne i haven.

  SvarSlet
 7. yes.. glæder os til at læse om tante grøns have
  hilsen fra bornholm

  SvarSlet
 8. JUBIIII... Så kan man endelig komme til at se dit paradis, som en del heldige bloggere har beskrevet og vist billeder... NØJ hvor jeg GLÆDER mig til din bog Tante Grøn...
  KH Lena fra Håstrup

  SvarSlet
 9. Næææ hvilken dejlig nyhed! Og jeg som har fødselsdag i april... Den kommer straks på listen!

  SvarSlet
 10. ...april, det er jo snart! Julestemningen fra i går afløses af en dejlig forårsfornemmelse! Et kig i Tante Grøns have lyder som en helt vild dejlig overraskelse.
  Nu er Tante Grøn, vist nok med hendes egne ord, ikke bare "nogen" - men også blevet til "noget", tillykke med forfatter-titlen;O)
  Hilsen Pia

  SvarSlet
 11. Spændende - glæder mig allerede
  :-) Lotte

  SvarSlet
 12. Nej hvor spændende. Jeg kender jo lidt til haven her fra bloggen, og ud fra billederne virker den som en rigtig eventyrhave.
  Den bog vil jeg glæde mig til at læse og eje.
  De bedste hilsener
  Kirsten

  SvarSlet
 13. Tillykke med endnu en bog - håber den er sprængfyldt med ægte have- og fortællerglæde....

  Og så er der jo intet så tillokkende som at blive inviteret indenfor i en ellers lukket og hemlighedsfuld have!

  Dejlig aften fra
  Katinka

  SvarSlet
 14. Nu er der endnu mere grund til at glæde sig og se frem til april - en bog fra Tante Grøns hånd om årets gang i hendes vidunderlige have og ovenikøbet set gennem din kameralinse, det glæder jeg mig usigeligt til:o)
  Kære Jytte, tillykke - jeg er så glad på dine vegne:o)

  SvarSlet
 15. Tilslutter mig til fulde Zep's skrevne ovenfor og udbryder:" Fantastisk!" For dén glæder jeg mig godt nok til at eje, ... for den skal da være min fødselsdaggave til mig selv :-)

  Venligst Susan Bj. Christensen/Kjellerup

  SvarSlet
 16. Juhueee..så skal jeg have 2 nye bøger..:-)
  Jeg kan allerede mærke hvordan jeg vil nyde at sidde med 2 funklende nye havebøger i mine hænder..Skønt.

  SvarSlet
 17. Dejlig nyhed - hendes kommentarer rundt omkring har været meget attraktive!

  SvarSlet
 18. hej Claus og Tante Grøn.-Det kan kun blive en god bog med jer to sammen, glæder mig til den kommer.Hilsen Gurli

  SvarSlet
 19. Hej mor,

  Du ser godt ud, mor. Jeg er virkelig stolt af dig. Jeg elsker dig rigtig højt.

  Kys og kram fra din datter, Emma. ;)

  SvarSlet
 20. Kære Jytte.
  Hvis det øverste billede er forsiden på din bog (det må forøvrigt være taget, før Allium-hoved-afriveren var på besøg) - ja, så skal den altså ligge fremme, så jeg kan nyde synet af dig, hver gang jeg går forbi den:-).
  Om jeg skal have den? Nu er jeg så heldig at have fået lov at læse en lille bid af teksterne, og jeg var solgt!!!
  Jeg kan helt tilslutte mig Claus' rosende ord om din helt fantastiske måde at skrive på.
  Og med Claus' billeder - ja, så bliver den en sællert. Tro mig.
  De allerkærligste hilsner herfra

  SvarSlet
 21. Hej Tante Grøn Aka Bonus Tillykke Med Din Bog , du og emma betyder meget for mig <33 Du og dine humor vil jeg nu aldrig glemme c: <3 du er fandme dejlig Tøs :D <3 Du vil altid være hos Mig <3 :D TILLYKKE SKATTER! :** xD Kys Din Bonus Datter Julie :D

  SvarSlet
 22. Jammen hvor skøøøøøøøøøønt Tante Grøn, den bog bliver revet væk er jeg sikker på...:-)
  Ihhh..hvor jeg glæder mig..:-)

  Knus fra Lisbeth

  SvarSlet
 23. ¨Den bog vil jeg osse ha, om så jeg skal stampe i gulvet eller smide mig ned og hyle som et forkælet barn. Det værste er at jeg først har fødselsdag i sept. Det er aalt for længe at vente til, så jeg må vist til at lave alle gemalens yndlingsretter fra nu af,hæhæ, så kan jeg måske lokke den ud af ham.
  mange hilsner Gunvor

  SvarSlet
 24. Det var da en helt FANTASTISK nyhed !

  Det kan vist ikke siges meget bedre end Fru Friis allerede har gjort - så jeg tillader mig at citere "Hvilket dejligt makkerpar til den perfekte, smukke og (forventer jeg) dejligt inspirerende havebog. Claus' kvalitetsniveau mikset med Tantens bedårende have og fantastiske skrive- og formuleringsevner, det kan kun blive vellykket"
  NØJJJ, hvor jeg glæder mig til den udkommer !

  SvarSlet
 25. Det ser meget frodigt ud, den bog vil jeg gerne læse. Håber der følger nogle nye havetricks med.

  SvarSlet

 26. ja tak, jeg glæder mig, helt vildt !! Det var dog en dejlig overraskelse..

  K.h. Dorit

  SvarSlet
 27. Kære mor,

  vil du ikke snart oprette en blog? Jeg skal nok hjælpe dig :)

  SvarSlet
 28. Den MÅ jeg have!

  - og forslaget om en blog, kan jeg da kun støtte op om... ;)

  De bedste havehilsner fra Majbritt

  SvarSlet
 29. Kære Claus ... og Tante Grøn

  Jeg har næsten ikke ord for, hvor god en nyhed jeg synes det er. Claus du har vidst, at Tanten indeholdt mindst én bog (pokkers man ikke kan skrive med kursiv her), og du skal have tak for at have påtaget dig at stå bag dette projekt. Jeg glæder mig usigeligt til at slubre ordlækkerierne i mig og gense denne dejlige cottage have gennem din linse. Jeg har været så heldig at besøge haven ikke én men to gange. Det er i sandhed en skønhedsplet, som bærer præg af at være lavet med hjertet. Jeg klapper i hænderne over, at bogen er blevet til, for Tanten har meget at øse af. Har man læst nogle af de fine kommentarer rundt omkring i blogland, ved man en smule om, hvilke godter der er i vente. Jeg har stor respekt for alt det arbejde, der ligger bag at kunne sprøjte en bog ud, og jeg håber inderligt, at Tante Grøn er stolt over sit værk. Jeg hører til en af dem, der har den store fornøjelse af at kende Tanten en smule, og jeg indrømmer blankt, at jeg sidder her og håber, at hun ikke sætter sit lys under en skæppe, men giver sig selv tilladelse til at være glad og stolt. Jeg er i hvert fald stolt på hendes vegne. Og jeg er sikker på at de høje forventninger bliver indfriet i rigeligt mål. Jeg benytter også lige lejligheden til (SÅ nu blev det en skåltale), at sende hilsner til Syrenprinsen og Emma, som nok har været backing gruppe for projektet.

  SvarSlet
 30. EMMA! Du får lige en guldstjerne af mig! :0)

  SvarSlet
 31. Kæreste Jytte,
  Jeg glæder mig helt vildt til endelig at se din bog. Jeg er sikker på den er fantastisk - ligesom dig :), og jeg glæder mig også til at gense din have gennem Claus' linse - det kan kun blive godt!
  Knus fra mig

  SvarSlet
 32. Kære Claus og Jytte

  Ja, så sprang bomben om den snarlige bog udgivelse, en spændende bog som jeg har ventet rigtig længe på og som jeg er sikker på er rigtig spændende.
  Den måde Jytte altid formulere sig på er altid vellykket og man bliver fanget med et, det ser vi jo gang på gang med de fine kommentarer hun altid lægger på denne blog og andre bloggers sider.
  Det bliver en bog som helt sikkert bliver købt, når den bliver frigivet fra Claus hænder.
  Det fine makkerpar, der er imellem Dig jytte og dig Claus, kan kun give et godt resultat i sidste inde. Første gang det gik op for mig at en bog var under opsejling var sidste sommer og hvor jeg spurte her på bloggen var der stor tavshed og jeg blev klar over at det nok ikke var noget det skulle frem, selvom jeg kunne finde flere oplysninger på det modsatte her på nettet. Derfor var jeg ekstra glad, da jeg fik en underhåndsmeldning senere på året, at det var rigtig nok,at man skulle opleve denne perle i bogform.
  GODT GÅET Jytte. Jeg glæder mig.
  Vi ses. Knus til din familie.

  KÆMPE KNUS herfra det midtfynske, Pia

  SvarSlet
 33. Ja, det var da en fantastisk nyhed!

  Nøøøj hvor jeg glæder mig til at sidde i den lune forårssol og lappe den i mig, mens tankerne flyver til Mors. Jeg kan slet ikke forestille mig andet, end at den bliver et sandt lille mesterværk :-)

  Stort tillykke til Tante Grøn!

  SvarSlet
 34. Kære Jytte og Claus.
  Det lyder vel nok spændende. Jeg vil glæde mig meget til at læse bogen. Den ser sørme godt nok flot og inspirerende ud. SKØNT med endnu en ny havebog. Sidder lige for tiden og læser "vis mig dit drivhus", og jeg må sige den til fulde lever op til forhåbningerne.
  Venlig hilsen Malene

  SvarSlet
 35. Kære Jytte. Så skete det som jeg har ventet på længe. Nu kan jeg enlig råbe højt at min bedste ven udgiver en bog. Tænk at du har skrevet en bog, det er jo ikke hverdag at man lige skriver en bog, hvis man da ikke hedder Claus krudt i r.. Så derfor skal du nu være rigtig stolt. Jeg har længe vidst at du hade de talenter, og også længe vidst at du var i fuld gang med at skrive. Du skal vide at jeg er utrolig stolt af dig, og at jeg glæder mig meget til at læse og kikke i den. Den vil i en periode få en fast plads i min taske, hvor end i verden jeg befinder mig. Det er jo ingen hemmelighed at vi har fundet hinanden ved et tilfælde . Det hele startede da du gjorde tilnærmelser til mig i Claus have for et par år siden. Det må have været duften af blomster og selvfølgelig mit af naturen pæne udsende der fangede din interesse. I dag er jeg utrolig glad for at du gjorde tilnærmelser til ung mand som mig. Vi har snakket, grinet , grædt og hjulpet hinanden. Du er blevet en af mine bedste venner og jeg er dig dybt taknemlig. Jeg er sikker på at denne bog bliver en helt speciel bog, dine fortællinger og så sammen med kongen over alle i billeder, det må afgjort blive en bestseller. Kære Tante Grøn, du har nu en rigtig vigtig opgave forand dig, det er nu tid til at åbne op for alt hvad dette føre med sig, du skal være rigtig stolt og glad, du skal læne dig tilbage og føle det hele. Jeg er rigtig glad for at Claus har ville hjælpe dig på vej, og derved givt os endnu en fantastisk bog, mange tak for det Claus.. Jeg vil også gerne have lov til at takke dig for alt hvad du er for mig Jytte, tak for at tage chancen i Claus have den dag du kastede dig over mig.Du kunne jo ikke vide at jeg ser noget ganske særlig i ældre kvinder, der ikke kan lade en være. Nu vil jeg ønske dig hjertelig tillykke kære, jeg råber hip hip hurra og bukker mig for dig. Endnu engang tusind tak for dig i mit liv, Jeg elsker dig. Ps. Kære John mange tak for at du vil dele med mig. PPS. Emma hvornår laver du pitabrød til os.. Kærlig hilsen Paw..

  SvarSlet
 36. Kære Claus & Jytte
  Tillykke med projektet!

  Siden jeg læste om Jyttes skønne have i "Hemmelige haver" har jeg har lyst til at se mere til den, så det bliver en dejlig weekend, når den udkommer. Det vil jeg glæde mig til :-)

  kh. Lone

  SvarSlet
 37. Jeg er allerede solgt.
  Se bare på billederne! - Og så kombineret med Tante Grøn's tekst, så kan man da ikke bede om mere.

  Der er noget at glæde sig til her :-)

  SvarSlet
 38. Kære Jytte,

  ih hvor jeg glæder mig. For selv om vi jo var så heldige at få lov til at se din have, så kan man jo ikke sådan komme rendende i tide og utide, og så bliver det rigtigt dejligt at kunne gå havevandring i din have i bogen. Og så glæder jeg mig også til at læse, hvad du har skrevet.

  Mange hilsener fra Helle i Schweiz

  SvarSlet
 39. Dén bog glæder jeg mig meget til!

  Tillykke til jer begge to, Claus og Jytte. OG tillykke til os, som får glæde af den!

  SvarSlet
 40. Hvordan har I dog kunnet holde det "hemmeligt"?. En dejlig overraskelse - og den er skrevet på ønskelisten sammen med bogen om den hvide have. Herligt med inspirerende natlekture.

  Kjærligst Hannemor

  SvarSlet
 41. Det var en dejlig god nyhed!
  Jeg kan vist ikke stikke nogle af kommentarerne ovenfor - men jeg glæder mig også, og som et fødselsdagsbarn af april, skulle der være gode odds for at få fingre i bogen hurtigt :-)

  Kærlige tillykke hilsener
  Lisbeth K

  SvarSlet
 42. KÆRE ALLESAMMEN<3

  JEG ER T-O-T-A-L-T OVERVÆLDET OG MÅLLØS OVER HVORDAN NYHEDEN OM MIN BOGUDGIVELSE ER BLEVET MODTAGET HER PÅ BLOGGEN. JEG KAN FAKTISK SLET IKKE FINDE ORD, TIL AT BESKRIVE DEN FØLELSE, JEG SIDDER MED, NÅR JEG LÆSER ALLE JERES DYBT RØRENDE KOMMENTARER.

  TUSIND TUSIND TAK FOR HVERT ET ORD. JEG ER MEGET TAKNEMLIG OG LETTET OVER JERES HELT FANTASTISK POSITIVE REAKTION. JEG GLÆDER MIG TIL AT DELE MINE HAVETANKER, MINE BLOMSTEROPLEVELSER OG MINE GRØNNE GLÆDER MED JER ALLE.

  I KAN TRO, AT ONKEL CLAUS OG JEG HAR HYGGET OS MED VORES LILLE HEMMELIGHED :o)

  EMMA OG PAW.... JEG ELSKER OGSÅ JER MEGET MEGET HØJT<3 <3 <3

  SENDER JER ALLE ET KNUS OG ET LUFTKYS <3

  SvarSlet
 43. Hvor ser det fristende ud på reolerne i Bilka med frø, løg og knolde.
  Og endnu en havebog på trapperne, som helt sikkert også finder vej til min reol. Der er meget at glæde sig til, foråret er lige om hjørnet:-)
  Mange hilsener fra Hanne.

  SvarSlet
 44. Hvor er det dejligt med lidt forårsfornemmelser her midt i februar. Glæder mig til den nye bog udkommer. Der skal sikkert læses korrektur inden den går i trykken, men for en sikkerheds skyld vil jeg blot nævne at der vist er en trykfejl på bagsiden, hvor et "et" er blevet til et "er"? Mange forårshilsner fra Carina

  SvarSlet
 45. Kære Karina - hvor var det bare sødt af dig at gøre opmærksom på dette. Kh Claus

  SvarSlet
 46. Kæreste Tante Grøn

  Stort stort tillykke med dit bogprojekt, jeg glæder mig i den grad til at nyde synet og læse din historie.Du har en ganske særlig evne- jeg glæder mig til hvad vi har i vente.

  Kærligst
  Engblomsten

  SvarSlet
 47. Kære Tante Grøn og Claus - her flere dage efter at nyheden blev serveret opdager jeg først hvad der er mig i vente... En fantastisk bog af selveste Tanten med de kærlige, underfundige og humørfyldte kommentarer - det bliver da MEGA stort at få den indenfor ens egen havereol.

  Jeg glæder mig over det smukke makkerpar som I er i denne sammenhæng og til at få fingre i bogen - den bliver helt sikkert eftertragtet.

  mange hilsner fra Ulla

  SvarSlet
 48. Nøøj hvor spændende - endnu en havebog jeg MÅ eje.

  Når du nu er færdig med at skrive bogen, så har du jo tid til at oprette din egen haveblog - ikk' Tante Grøn ;-)

  SvarSlet
 49. Kære Claus og Tante Grøn
  Det var da en glædelig overraskelse, den bog og bogen om den hvide have skal stå øverst på ønskesedlen, jeg vil gå og glæde mig rigtig meget til at læse bøgerne. I er begge to et par fantastiske positive mennesker, man bliver bare så glad for at læse /se og følge med i Clauses blok og læse Tante Grøns fine bemærkninger
  Kærlig hilsen Kirsten

  SvarSlet
 50. Dette år tegner utroligt lovende. Jeg GLÆDER MIG helt vildt og inderligt til at læse din bog.
  Og billederne er jo som altid i særklasse. Det kan da vist kun blive en af de helt store sællerter med din charme og Claus' stanglækre fotos.

  Jeres have er så smuk, og jeg vil glæde mig til at se jeres den igen og igen - og igen - året rundt i mange år fremover.
  Nu kan jeg da slet ikke vente. :)

  KNUS og KRAM
  fra Eva

  Håber vi ses igen - hils John.

  SvarSlet
 51. KÆRE NYE KOMMENTATORER,

  SENDER OGSÅ JER EN KÆRLIG HILSEN OG EN KÆMPESTOR TAK FOR ALLE JERES SØDE, HJERTEVARMENDE ORD. AT MÆRKE SÅ MEGEN VENLIGHED OG POSITIVITET, STRØMME IMOD EEN, ER HELT UBESKRIVELIGT OG MEGET OVERVÆLDENDE.

  JEG GLÆDER MIG OVER AT I VIL SLÅ FØLGESKAB MED MIG PÅ ET ÅRS HAVEVANDRING I MIN ELSKEDE HAVE. NU SENDES DER EN DEL AF MIG OG MIT HJERTEBLOD UD I DEN STORE VERDEN OG JEG HÅBER VIRKELIG, AT ZEPS FORUDANELSER HOLDER STIK:0)

  SOV GODT DERUDE I FEBRUARNATTEN OG ENDNU ENGANG TAK FOR ALLE JERES GODE ORD  SvarSlet
 52. Kære Tante og Claus.
  Så slap det endelig ud. Glæder mig usigeligt til April. Har ventet længe nok nu :o)
  Kan kun blive en succes. Fantastisk skribent, fantastisk fotograf og fantastisk have....
  Hvor er forsiden fin. Det er jo min tante - sød som hun er. Og til dig Emma - jeg kan kun give dig ret - hun ser godt ud, og vi elsker hende :o)
  Nu vil jeg bare være klar ved tasterne, så bogen kan blive min. Der er gjort plads ved siden af de "grønne" bøger.
  Rigtig god dag til alle.
  Kh Tina Larsen

  P.s. Stort knus til dig tante. Håber snart vi ses :o)

  SvarSlet
 53. Øj hvor jeg glæder mig... Endnu en "must have" til bogreolen... og til skønne hyggestunder i mit driverhus.
  Jeg har altid elsket dine kommentarer Tante Grøn... en bog om dig og dit haveliv er da intet mindre end fantastisk.
  Øv man ikke kan forudbestille... for så havde jeg allerede lagt min bestilling :-)
  Mange spændte hilsner fra Susan

  SvarSlet
 54. Beate fra Skovhaven28. februar 2013 kl. 18.06

  Kære Tante Grøn og Claus!
  Det kan kun blive en succes, når jeg tænker på det vi så i "Hemmelige Haver". Jeg glæder mig både til denne bog og bogen om den hvide have.
  Dette var en fantastisk NYHED, som jeg især glæder mig til, da jeg er kommet i kemobehandling, så i sommer bliver alle de grønne bøger læst igen og igen. Mange nye ideer til min dejlige skovhave.Det næste der kommer er måske en TV udsendelse fra Tantens Have, det ville ikke være dårligt.

  SvarSlet
 55. Kære Beater - jeg vil ønske dig rigtig, rigtig god bedring. Kh Claus

  SvarSlet