En smuk klassisk vase

 

I dag fandt jeg denne vase i en butik i København. Det er en såkaldt Hetsch-vase, tegnet af Gustav Friederich Hetsch (1788-1864) til Royal Copenhagen Porcelænsfabrik. Jeg holder rigtig meget af denne smukke model i empirestil.

 

image

 

Hetsch, der var arkitekt, kom oprindelig fra Tyskland, men rejste i 1815 til Danmark sammen med sin ven arkitekten Peter Malling. Hetsch var en sand kunstner inden for sit område og blev i sin tid et af de største navne inden for kunsthåndværk i Danmark.

 

Fra 1828-1864 var Hetsch kunstnerisk leder af porcelænsfabrikken.

 

Vasen er fra starten af 1800 og blev relanceret af Royal Copenhagen, under navnet ‘Royal White’ i begyndelsen af 1990’erne.

 

Jeg havde tidligere et par af disse vaser med guldstafferinger, men de blev stjålet under et indbrud i vort hjem.

 

Min nye vase, er – som I kan se – ren hvid uden form for pynt, og sådan synes jeg, at den er allersmukkest. I skal nok snart få lov til at se den med blomster i.

10 kommentarer:

 1. Å for en nydelig vase!
  Fantastisk flott hos deg.

  Ha en fin dag.

  Smil fra Camilla.

  SvarSlet
 2. Det var et godt "fund" - vasen er MEGET smuk - glæder mig til at se hvilke blomster du vælger.

  SvarSlet
 3. Hej Claus
  Smuk vase, men det er nu ikke så meget den jeg vil kommentere på. Jeg har derimod et spørgsmål til din erfaring med spejlbassiner. Jeg står for at anskaffe mig et lille rundt et, 10 cm dybt. Har du erfaring med, at farven har noget at sige for spejleffekten. Det er i jern og kan fås som ubehandlet/rustent eller malet i sort. Opnår man størst spejleffekt med sort bund, eller har det ingen betydning, da der alligevel hurtigt danner sig et algelag, blade m.m.?
  Venlig hilsen
  Dorte

  SvarSlet
 4. Hej Claus,

  En meget smuk stilren hvid vase. Det må vel også være "nemmere" at sammensætte buketter i en hvid vase. Der skal ikke tages hensyn til farver i vasen.

  Jeg bruger selv en gammel hvid mælkekande fra min mands barndomshjem som vase.

  Kjærligst Hannemor

  SvarSlet
 5. Kære Claus

  Flot,enkelt og dekorativ vase, men en vase som har lidt af den forkerte facon til blomster, der tænkter jeg på at den er bred foroven og smal forneden og derfor får blomsterne svært ved at folde sig rigtig ud.
  Men jeg syntes den er flot som en pyntegenstand og ville nok forsøge mig med lidt blomster alligevel.
  Træls at du fik de andre vaser stjålet af sådan nogle klovne der ikke kan finde forskel på mit og dit. Jeg har også oplevet det her, man bliver virkelig bitter over at folk ikke kan holde fingerene for sig selv.
  Rigtig god dag Jeg glæder mig til at følge dig i din indretning af dit nye drivhus når du er tilbage i paradiset.
  Knus herfra det midtfynske, Pia

  SvarSlet
 6. Hej Claus.

  Jeg har en i facon mage til, men tilhørende stellet "Blå blomst". Den er nu også ret fin.

  Hilsen Jette, Kirke Hyllinge

  SvarSlet
 7. Meget , meget smuk vase fra daværende Den kongelige Porcelænsfabrik. Dér gemmes et eller andet sted en ufattelig interessant samling af porcelæn og stentøj. hvoraf meget (det meste?) slet ikke ses mere.
  Imidlertid tilbragte jeg i 1980erne megen tid på fabrikken i Smallegade, når min nu afdøde kunst- nermand udførte sine store udsmykningsopgaver i stentøj, og så gik jeg ofte rundt og studerede alle de unikke og smukke ting. Af og til købte vi også Salto stentøj på auktioner hos Bruun Rasmussen. Desværre måtte jeg senere afhænde Salto ifm bodeling og lavvande i pengekassen på et tidspunkt; men det lever altsammen på nethinden, og nogle moderne vaser i Milano stil, som min mand udførte hos Kähler i Næstved i 1960erne har jeg da stadig
  at glæde mig over.
  Happy Collecting
  Jytte
  www.danishknitdesign.com

  SvarSlet
 8. Hvor er den smuk Claus.

  Og hvor blev jeg ærgerlig på dine vegne da jeg læste om dit indbrud. Det håber jeg ikke du skal opleve mere af, for det er så forfærdeligt når andre bryder ind.
  Jeg har ikke selv oplevet det, men kender flere der har, og man kan tydeligt mærke hvor oprivende det er for folk at komme igennem. Ens ejendele er jo mere end blot genstande til nytte eller pynt, de får med tiden lidt af ens sjæl i form af alle de minder der knytter sig til dem.
  Derfor var det også så fint og opmuntrende at læse Jyttes tanker om netop de minder vi beholder i vort inderste.

  Kh. Lisbeth K

  SvarSlet
 9. Den er smuk Claus - forstår godt du er vild med den.

  SvarSlet
 10. I'm extremely inspired with your writing talents as smartly as with the format to your blog. Is that this a paid subject matter or did you modify it yourself? Anyway stay up the excellent quality writing, it is uncommon to peer a great weblog like this one nowadays..

  Feel free to surf to my blog post - studiolinkedvst@gmail.com

  SvarSlet