Et puslespil

 

I denne tid arbejder jeg på højtryk på min næste bog – ’Den hvide have’. Jeg har flere hundrede tusind billeder i mit arkiv, og jeg er helt ude i alle hjørner for at støve alt relevant op. Det er et puslespil at få alt til at gå op.

 

claus20100802_113803

 

claus20110726_154459 claus20120818_162655 claus20110825_164122_2
claus20090721_170754 claus20100728_100845 claus20120607_194835

 

claus20110825_165418

 

Det er en ualmindelig dejlig bog at skrive og layoute, og jeres mange spørgsmål om, hvornår bogen kommer, bekræfter mig i, at den kommer til at sælge fint. Bogen udkommer midt i maj.

 

claus20100906_143648 claus20110522_052452 claus20090720_115156_2
claus20090825_150800 claus20100802_114647 claus20090810_112352
claus20090619_070644 claus20110607_173715 claus20090518_173103

 

Jeg lover, at den bliver meget smuk. Den kan ikke blive andet med dette emne.

 

claus20110825_174027 claus20090815_133557 claus20101005_092103
claus20120623_201004 claus20101005_092120 claus_20100708_145814
claus_dsc7393_2 claus20110524_080426 claus20101005_092129

 

Som det fremgår, kommer bogen også til at handle om de smukke løvplanter, man kan kombinere med hvide blomster.

 

claus20110612_142838_2 claus20110605_182119 claus20110612_142644

 

claus20110612_142726_2

 

claus20110605_182428

 

claus20110521_181232

 

Fik lyst til at præsentere jer for nogle få af billederne. Kan I lide, hvad I ser?

51 kommentarer:

 1. JA!

  Den står (selvfølgelig) allerede på ønskesedlen :)

  Kom maj du søde milde...

  De bedste havehilsner fra Majbritt

  SvarSlet
 2. Drømmedejlige billeder. Mit eneste problem er at hitte ud af, i hvilket billede jeg helst vil bo. Jeg er vist nødt til kraftigt at overveje, om ikke jeg skulle lave et hvidt krukkehjørne et sted i år. Så! Nu har du gjort det igen. Sat mig i gang.

  SvarSlet
 3. Kære Claus

  SUK SUK SUK, hvor er der længe til maj måneden. Med de skønne billeder kan det kun blive en fantastisk bog.
  Glæder mig allerede, for selvfølgelig skal den indkøbes, er hundredde procent sikker på at den ikke kan undværes.
  Godt at ventetiden kan fordrives med frøsåning og lign.

  Knus herfra det midtfynske, Pia

  SvarSlet
 4. Om vi kan lide billederne???

  JA JA JA JA JA

  - mon ikke, og bogen har jeg ventet på med længsel lige siden du nævnte, at du ville skrive den.

  Personlig tror jeg, at det bliver den bog, hvor jeg har størst forventninger til. Forventninger som jeg fuldt ud ved, at du lever op til. Du har i hvertifald ikke skuffet mig endnu kære Claus, så bare klø på :)

  Knus herfra..

  SvarSlet
 5. Jeg tilslutter mig koret. Jeg tror, at jeg bare tager hele mollevitten, tak. Knus Anne

  SvarSlet
 6. Det ser fuldstændig eventyrligt ud!
  Fortryllende lys og vårgrønne grene draperet med hvide blomster i alle former, helt utrolig smukt! :)
  Kh Alice

  SvarSlet
 7. Dejligt med nogle billeder til inspiration. Kan nu tænke over, hvad man har i haven til det hvide bed, som der sat plads af til, efter at have haft en havearkitekt ind over.
  Det er forøvrigt altid inspirerende at få en professionel til at "slå nogle streger" og få havegange m.m. Glæder mig til den hvide bog.

  SvarSlet
 8. Hej Claus
  Smukke billeder... Som altid, når det er dig der tager dem. Glæder mig til bogen.
  Pia. Veberöd

  SvarSlet
 9. Liet sakralt, men såå.. vackert! Allt det vita ger ro och inre frid. Det är fantastiskt att få ta del av din underbara blogg - varje dag!

  Mvh från ett vitt Skåne

  SvarSlet
 10. Helt nydelig!!! Fantastisk med det friske grønne og det sarte hvite side om side. Jeg liker veldig godt grønne stauder.
  Hilsen fra Anette

  SvarSlet
 11. Den boken har jag verkligen längtat efter, har den redan på väntelistan hos ad libris. Lycka till med det sista jobbet!
  Kh Margareta

  SvarSlet
 12. Hej Claus,
  Den bog er et "must".
  Jeg glæder mig til at kunne købe den.
  Specielt tanker på hvilke planter er gode sammen. Løvets farve og form som ledsager plante kan jo frembringe utrolige kombinationer. De kan hver især "komplimentere" hinanden.
  Det giver stor haveglæde med blomstring og fylde i bedene/krukkerne.

  SvarSlet
 13. Ser fantastisk ud, jeg har tit ,hvilket jo er et luksusproblem,at det er så svært at vælge farver til sin have ,når man skal have sommerblomster , skal det så være hvid , rosa, blålige,purpur, eller andre ,og det skal også passe til farven på huset,jeg syntes det er svært.
  Hilsen Trine

  SvarSlet
 14. Kære Claus,
  om vi kan lide dem??
  Vi er VILDE med dem!!
  Din næste bog bliver også en sællert :-)
  Din kombinationsevne udi plantesammensætninger er vidunderlig.. Vi andre lader os forføre og inspirere

  God weekend til alle
  SuK

  SvarSlet
 15. Verkligen ljust och vackert.

  SvarSlet
 16. For noen utrolig vakre bilder, dette er boken jeg har ventet på! Elsker alt det hvite:) Ha en riktig fin weekend!

  SvarSlet
 17. Er helt vild med dine vidunderligt smukke billeder!!!! Fik "Drivhusdrømme" i julegave og kan blive helt væk i den!! Har allerede skrevet din nye bog på ønskelisten. Tak for alle drømmene. Knus og hilsner fra

  fru Jensen
  Gudhjem

  SvarSlet
 18. Glæder mig, skal helt sikkert i samlingen af havebøger her i Hammel, for er slet ikke i tvivl om kvaliteten.Har da også lige købt 4 bogreoler til mit herrerum, så nu kan du bare komme igang med skriverier hr Dalby, der er stadig masser af plads deri
  God weekend
  Mvh Jesper

  SvarSlet
 19. Fantastiskt fint, som alla dina bilder. Ha det gott/Marika

  SvarSlet
 20. Wow - fantastiske drømmebilleder. Jeg er vild med din hvide have og den stramme symetri. GLÆDER mig til bogen udkommer :-)
  God weekend Claus

  SvarSlet
 21. Kære Claus,
  Det er bare drønflot! Især det sidste billede synes jeg er helt magisk. Jeg har allerede sparet sammen til bogen, så nu vil jeg blot vente i spænding. God arbejdslyst. Du har altså verdens bedste job!
  Kh Mathias

  SvarSlet
 22. JA! Vilka vackra bilder, jag njuter!

  SvarSlet
 23. Hej Claus,
  Det er også en bog jeg med stor spænding venter på. Med de skønne billeder du præsenterer os for her, er jeg sikker på, at den vil være på ønslkelisten hos de fleste haveelskere. Det er altid dejligt når der kommer nye bøger fra Dalbys drømmefabrik..
  Rigtig god weeekend..
  Kh Michael, Horsens

  SvarSlet
 24. Glæder mig til bogen, elsker hvid og lime. Har lige købt 2 pakker af dine frø i Bilka, til den hvide have og den der hedder til den cremefarvede have. Kom nu forår.

  SvarSlet
 25. HVAD?! Er der kommet frø i Bilka?
  Ser man det.

  SvarSlet
 26. Kære Nette og I andre - 'mine' frø og knolde skulle være ude i Bilka nu´. Kh Claus

  SvarSlet
 27. Ja mon ikke. Rigitg skønne billeder fra en vidunderlig have.
  Fortsat god arbejdslyst.
  De bedste hilsener
  Kirstsen

  SvarSlet
 28. Iiiiiih hvor vi glæder os!
  Men undskyld Claus og SUK! SUK! SUK! Det er jo nu og i det tidlige forår, at vi har tid til skrivebords- og lænestolshavesysler. Fra maj går det løs i haven og med invasioner af familie og venner fra (stor)byerne og med strand- og badeture.
  Det er ikke for at stresse dig, Claus, for vi er jo kisteglade, når lot bøgerne udkommer, og det mener jeg virkelig; men hvis jeg var forlægger ville jeg generelt udgive havebøger om vinteren. Da har vi tid og utålmodighed efter foråret, som bestemt ville kunne omsættes i mersalg!
  Happy White Gardening
  Jytte
  www.danishknitdesign.com

  SvarSlet
 29. Kære Sweetpea,

  Det er længe siden, at jeg har taget plads i kommentatorboksen. Vinteren har været lidt til den barske side, og derfor har jeg gravet mig ekstra dybt ned i mit vinterhi iår. Men jeg er her skam endnu og med sådan en appetitvækker, som du bringer her, giver du mig virkelig lyst til at forlade mit vinterhi og søge op mod forårets lys og håb.

  Sikke et æstetisk mesterværk, du er igang med, kære Claus. Jeg glæder mig vildt og inderligt til din hvidunderlige bog udkommer.

  Hvor er vi havetosser heldige at bo i et land, hvor vi har en Claus Dalby. Du har om nogen formået, at ophøje havedyrkning til en kunstart og vi er så stolte af dig.

  Sikke en masse nye, heftige drømme, der vil blive skabt. Du er en sand drømme- og skønhedsmager. Herefter vil vide haver skyde op som paddehatte overalt i det ganske danske land. Det bliver et mageløst smukt syn.

  Jeg sender de aller kærligste hilsner og varme tanker til jer derude. Tusind tak for de søde, hjertevarmende og bekymrede hilsner, jeg har modtaget på både mail og med snailmail. Jeres betænksomhed og omsorg har rørt mig så dybt. Jo, havefolk ER gode folk.

  Knus og krams

  SvarSlet
 30. Ja for sulen de er flotte ...
  Forår kom snart ;0)

  SvarSlet
 31. Kære Jytte - 'Ikke for at stresse dig', skiver du. Men det gør du faktisk!

  Nu tror jeg ikke, at jeg er kendt for at sidde på hænderne; jeg arbejder seksten af døgnets timer, otte dage i ugen.

  Når min bog først kommer til maj, er det fordi, jeg lige nu sidder og redigerer og layouter to andre havebøger, som jeg har givet plads for, fordi jeg synes, de skal udkomme før min egen.

  'Hvis du var forlægger,' ville du kun udgive havebøger om vinteren, skriver du. Lad mig lige gøre opmærksom på, at min seneste bog udkom i november. Modsat er det nu sådan, at det er langt nemmere at få en bog opmtalt i pressen - og dermed få kendskabet ud - om foråret.

  Jeg medgiver, at medio maj er et stykke henne på sæsonen, men der er jo ingen, der siger, at man SKAL købe bogen til den tid. Vent for min skyld gerne, til det bliver vinter igen.

  Kh Claus

  SvarSlet
 32. NB. Der kommer også en ny bog fra mig til november - om nordiske haver - med fokus på design. Den får samme størrelse og omfang som 'Vis mig dit drivhus'.

  SvarSlet
 33. Hej Claus.Jeg må sige at dine billeder er meget smukke og siger mere end ord.Det er nogle fantastisk flotte billeder du viser os her og jeg er sikker på at du gør dig stor umage med bogen, som jeg absolut må eje.
  Jeg har fulgt dig på bloggen i ca 1 1/2 år og aldrig hørt dig sige: "Nu holder jeg 14 dages ferie." Du er en fantastisk flittig mand og jeg glæder mig hver dag over dine indlæg.
  Venlig hilsen Eliane

  SvarSlet
 34. Det KAN jeg da IKKE, søde Claus! Vente til senere med at købe bogen!
  Og undskyld mange gange, at jeg har stresset dig. Min kommentar var mere et egoistisk (må jeg vel indrømme) udtryk for min utålmodige forventning. Og pressens bevågenhed er naturligvis vigtig. Det havde jeg slet ikke tænkt på, hvilket beviser, at man ikke skal udtale sig så skråsikkert om noget, man ikke har forstand på.
  Som et muligt plaster på såret kan jeg så nævne, at jeg allerede er blevet inspireret af den bog, nemlig af det første billede, du viser i din collage i dag. Min mand lavede engang for sjov hos Kähler i Næstved en såkaldt dødsmaske i hårdtbrændt stentøj. Det vil jo nok være lidt bizart at hænge den op på vægen, men i alle de år den har ligget halvgemt i vedbend på jorden, har den fået så meget patina, at man ikke helt kan se, hvad den er. Og så var han for resten født i Løvens tegn, så det ville da være lidt sjovt også.
  Jeg glæder mig til maj
  og undskylder
  Jytte
  www.danishknitdesign.com

  SvarSlet
 35. Kæreste Claus,

  Ja, forventningerne til dig er høje. Der stilles konstant store krav til dig.....ikke mindst fra digselv. Du løber hurtigere end en væddeløbshest. Du præsterer og præsterer og du overkommer mere på een gang end ti mennekser tilsammen kunne magte. Lad dig ALDRIG stresse af de mange forventninger og krav, der knyttes til dig og dit virke. Selvom kravene er yderst positivt mente, fordi vi alle har så meget brug for dig og dine bøger, så er krav om tidsmæssigt pres, meget meget negativt, opslidende og stressende. Stress er roden til alt ondt. Stress dræber al kreativitet, virkelyst og initiativ. Uden en Claus Dalby, der besidder alle disse pragtfulde egenskaber, ville mange havemennskers liv blive uhyggeligt meget fattigere. Lad lysten drive dit værk/livsværk og lad ikke andre diktere dig. Vi er mange, der gerne vil beholde en engageret, stressfri, højt kunstnerisk begavet og ikke mindst sund og rask Claus Dalby mange mange år endnu.
  Claus, don`t compromise yourself. You are all you`ve got. Everyone must march to his own drums.

  Befinder migselv pt i stressens afskyelige vold og derfor MÅTTE jeg bare skrive disse ord til dig.

  Knus og de allerkærligste tanker fra SYRENPRINSEN OG MIG

  SvarSlet
 36. Jeg synes det er et yderst interessant emne med den hvide have. Vi lagde grunden til vores hvide have i efteråret med kig til den direkte fra drivhuset så det bliver meget spændende at læse din bog og få inspiration til opbygningen.

  SvarSlet
 37. Yes - kan næsten ikke vente. Heller ikke på foråret:-)

  SvarSlet
 38. Kære Claus

  Hvor er det så rigtig som vores Dejlige Tante Grøn siger. Pas godt på dig selv Claus, du lever kun engang, selvom jeg ved du siger at du elsker det du laver, skal man også huske og slå bremserne i mens legen er god og nyde de resultater man får lavet.
  Jeg er en af dem der sætter dit arbejde rigtig højt, der glæder mig over hvert en indlæg, hver en bog og den måde du formilder have oplevelser/eventyr på og jeg NYDER det til fulde, det er min daglige vitaminindsprøjtning til bedre at klare den hverdag som jeg har.
  Men jeg vil hellere vente en måneden eller 3 på en ny bog og så vide at du er kommet helskinnet igennem.

  En KÆMPE HILSEN til MORS det skønt at se vores dejlige TANTE GRØN her på bloggen igen. Du har været savnet rigtig meget, men jeg ved jo hvorfor. HILS.


  Knus herfra det midtfynske, Pia

  SvarSlet
 39. Jeg glæder mig vildt til den bog da jeg elsker hvide blomster..:-)
  Men som flere af de andre siger, pas på dig selv og tag den tid du trænger.
  Du ved, den der venter på noget godt venter ikke forgæves..;-)

  Knus fra Lisbeth

  SvarSlet
 40. Kære Jytte - dejligt at høre fra dig igen. Jeg nyder altid dine kommentarer, men dér kom du lige tæt nok på. I dag tog jeg mig lige en lille pause for at gøre pænt i det nye drivhus.

  Kære Eliane - jeg er en af dem, der er så heldig, at jeg trods travlhed føler, at jeg altid har ferie.

  Kære Tante Grøn - ja, du har virkelig været savnet. Heldigvis har jeg den 'direkte linje' til dig. Tak for dine søde ord, men du skal vide, at du også glæder rigtig, rigtig mange med dine skriverier. Du har en ganske særlig evne til at formulere dig.

  SvarSlet
 41. FLOTTE fotos, glæder mig til bogen udkommer

  SvarSlet
 42. Kære Pia og Claus.

  Tusind tusind tak for alle jeres søde ord.

  Rødmende hilsner og et stort knus til jer beggge

  SvarSlet
 43. Hold da op... Jeg er ikke et splitsekund i tvivl om at denne bog bliver smukkere end smuk, alene de billeder du viser her på bloggen, får en til at længes efter at sidde med bogen i hånden. Og jeg kan sagtens læse havebøger om sommeren, så maj er et perfekt tidspunkt. Skønne timer i drivhuset når sommerregnen prikker på ruderne kan da ikke tilbringes bedre end med Den hvide have i skødet. Lune sommeraftner på terrassen med et glas køligt vin... nå ja, og så Den hvide have på bordet. For mon ikke det bliver endnu en velvoksen moppedreng fra din hånd, - jeg har godt nok svært ved at vente! Kom maj du søde milde... :o)

  SvarSlet
 44. PS. Og så er det også lykkedes dig at lokke Tante Grøn ud af busken igen... Så er havelivet på plads igen, Dalby indlæg med Tante Grøn kommentarer... Livet er da herligt!! : o )

  SvarSlet
 45. Kære Claus.
  Selvfølgelig kan vi lide billederne af din have - det vidner alle kommentarerne også om, ik?
  Jeg kan ikke formulere så mange "roser" men jeg ser og glæder mig over dine indlæg, tak.
  hilsen jmn

  SvarSlet
 46. dette blir nok en bok man må skaffe seg:) ser vakker ut, elsker hagebøker man kan drømme seg bort i..få ideer om planter og samplantinger :))

  SvarSlet
 47. Hej Claus,

  Skønne, skønne billeder. Jeg har glædet mig til denne bog lige siden du først nævnte den. Jeg holder meget af hvide blomster og har planer om bl.a. at plante to hvidregn her til foråret.

  Fortsat god arbejdslyst.

  Kjærligst Hannemor

  SvarSlet
 48. Kære Claus

  Hvor ser disse hvide billeder henrivende ud. Jeg vil nyde at bladre i den hvide bog, uagtet at jeg ikke har mulighed for at skabe en hvid have. Og jeg har tid til at vente :-)

  Med den fart du trykker bøger i, når man jo knap nok igennem den første før den næste er på hylden. Det er virkelig dejligt ikke at skulle risikere at gå ned på bøger!

  - Når det er sagt, så gik jeg alligevel lidt ned i dag: Jeg var langt om længe på biblioteket for at låne mig frem til "Vis mig dit drivhus", så jeg kunne skrive dig en anmeldelse og dermed håbe og krydse alt hvad krydses kan for at vinde en tur til din tulipanhave... men ak, der er totalt mangel på netop den bog - det er i sig selv ikke så tosset for dig selvfølgelig, og det taler vel også for bogens læseværdighed at den er udlånt fra biblioteket :-)

  Uanset anmeldelse, så skal bogen nu nok blive læst af mig, den er bestilt hjem nu, men jeg regner ikke med at nå det inden d. 1. marts.

  Jeg glæder mig allerede...
  :-) Lisbeth K

  SvarSlet
 49. Kære Claus
  Den bog må jeg simpelthend bare eje, kan ikke vente til det bliver maj...
  Kram Pi

  SvarSlet
 50. Hej Claus

  Jeg glæder mig virkelig meget til din bog kommer :)

  SvarSlet