Forår i fade, skåle og potter

Hyacinter, krokus og perlehyacinter har vi selv drevet frem fra løg lagt i efteråret, men vi har også ’snydt’ og købt en del fremdrevne vækster.

 

claus20130216_170418

 

Det gælder f.eks. skillaer, små tulipaner, amaryllis og vibeæg.

 

claus20130216_170306 claus20130216_170719

 

De er nu plantet over i forskellige beholdere, og jeg kan især godt lide løgvækster i fade, voksende helt tæt.

 

claus20130216_170802

 

Det herlige ved det nye frostfri drivhus er, at der om natten blot er seks-syv grader.

 

claus20130216_170719 claus20130216_170708

 

Om dagen bliver der kun varmere, hvis jeg fyrer op i pejsen, eller hvis solen skinner, men det gør den jo ikke så meget i disse dage.

 

claus20130216_170748 claus20130216_170515

 

Som I kan se, er de fleste af væksterne kun lige på spring, og jeg skal selvfølgelig nok vise, når de åbner sig noget mere. Så bliver der med garanti den herligste duft!

27 kommentarer:

 1. Hvor ser det bare smukt ud...ha en dejlig dag

  SvarSlet
 2. Such a wonderful images! I like very much your blog witch I follow since a long time ago.
  Olympia

  SvarSlet
 3. Hvor må det være skønt at kunne nyde alle forårsbebuderne på denne måde, tror jeg ville bo derude
  Mvh Jesper

  SvarSlet
 4. Hej Claus!
  Tillykke med dit nye "lysthus"! Hvilken fornøjelse at se, så smukt. Du må da have det ligesom en nyforelsket....

  SvarSlet
 5. Det ser vidunderligt ud i dit nye drivhus! Dejlig indretning og fantastisk smukke farvevalg! Jeg kan forestille mig at du har lyst til at flytte arbejdsværelset herud! Det ville jeg ihvertfald være fristet til :)
  Hav en dejlig søndag!

  SvarSlet
 6. Hvor er der blevet skønt i dit nye drivhus - og du er jo fantastisk til at indfange skønne stemninger med dit kamera.

  SvarSlet
 7. Så flott drivhus, deilig og stort ..og kunne sitte ned og nyte også:) Vakre krukker og kar med vårblomster...kjenner at våren kansje..straks er her...iallefall inne ;) Ha en flott søndag!!

  SvarSlet
 8. Kære Claus

  Det er vanskeligt at få armene ned, når man får lov at kigge med i dit nye hus. Og nu kommer jeg med en indrømmelse: Da jeg første gang så drivhuset, tænkte jeg at det var smukt, men også temmeligt "firkantet". Hvor var dingenoterne på taget, de fede messingdetaljer fra Væksthuset osv.? Skulle det nu være noget? Hvad er der dog sket med Claus? There I said it. Men for POKKER hvor er det en helt fantastisk flot stil og sammenhæng, du har fået skabt. Jeg overgiver mig. Du får knæfald.

  En observant kommentator spurgte i et af de forrige indlæg om dine meget flotte og rustikke konsolborde. Det gør jeg så også, for de er da (også) fantastiske. Har du mon fået dem speciallavet eller?

  SvarSlet
 9. Kære Nette - tak, tak for din altid store support og positive ord. De glæder virkelig ...

  Nævnte du, at det var ved forrige indlæg, at jeg blev spurgt? Så prøv lige at kigge dér, om der mon ikke ligger et svar fra mig. Det kunne da være ...

  SvarSlet
 10. Beklager. Dér var jeg for hurtig. Synes jeg havde kigget, men .... Tak for svar.

  SvarSlet
 11. Hej Claus.
  Det ser dejligt forårsagtigt ud - hvor er det flot.
  hilsen jmn

  SvarSlet
 12. Det er da et helt forrygende smukt forårsflor du har skabt i dit nye drivhus. Nu mangler du kun en seng derude Claus :-)
  Det er meget smukt med løgene i fadene, tror jeg skal prøve det, sammen med krukkerne.
  K.H. Anette fra Fru Pedersens have

  SvarSlet
 13. kære Claus

  Hvor er det bare flot, man kommer virkelig i forårs humør. KH.Irene

  SvarSlet
 14. Hej Claus
  Hvor er det bare flot.Dit nye drivehus,ligner en lækker blomsterbutik,med de mange fine vaser,blomster, osv.Meget smagfuldt
  Kh.Heidi

  SvarSlet
 15. Kære Claus

  Det ser fantastisk smukt ud, masser af forårs stemning med forårsløg og dit keramik i de grønne nuancer. Er vilde med dine stole der er omkring det store spisebord. Er det tolix stole? Så smukt...

  Rigtig god søndag...

  Kh. Tanja

  SvarSlet
 16. Kære Claus
  Din lørdagsvideo emmer af forår og blomsterbutk-dufte. Og den har inspireret mig til, at jeg i den nærmeste tid vil frådse med indkøb af forspirede forårsløg, så gemalen og jeg kan nyde vores mini-orangeri endnu mere.
  For et stykke tid siden fik jeg prædikatet negativ, fordi jeg kommenterede den mørke karklud på blandingsbatteriet. Men i lørdagsvideoen kan jeg se, at den er fjernet. Så kommentaren var måske ikke så negativ? :-)
  Noget af det, jeg bedst kan lide i dit nye drivhus, er kvindebusten - hun er bare skøn.
  Mon du kan få Bilka tuil at forhandle sådanne buster - og meget gerne med patina?
  Mange hilsener fra farmor Birthe

  SvarSlet
 17. Kære Tanja - stolene er fra Trademark i Skanderborg.

  Ses. Kh Claus

  SvarSlet
 18. Ditt växthus är enormt underbart! Det är full vinter ännu hos oss här uppe i Finland så planteringen och sådderna börjar först under april och maj... Ha en fin kommande vecka!

  Hälsningar
  Sari från Puumuli

  SvarSlet
 19. Kære Birthe - sådan en buste er unika. Det er den ægte vare, så i Bilka kommer du ikke til at finde den. Sådan én skal man lede efter!

  SvarSlet
 20. Ved godt at misundelse er en grim ting, men jeg bliver altså så misundelig på dit nye drivhus. Det er bare så lækkert og indretningen er inspirerende og smagfuld. Tak for at vi må kigge med.

  SvarSlet
 21. Ved godt at misundelse er en grim ting, men jeg bliver altså så misundelig på dit nye drivhus. Det er bare så lækkert og indretningen er inspirerende og smagfuld. Tak for at vi må kigge med.

  SvarSlet
 22. Kære Claus. Hold nu op hvor er det smukt dit drivhus. Jeg sidder med øjne så store som tekopper og er ved at falde i svime over hvor smagfuldt og lækkert dit drivhus er blevet. Farvevalget er helt vidunderligt med de grønne nuancer og det sorte. Keramikken er også skøn, for ikke at tale om potterne! Er det nogle der vil blive forhandlet i Bilka? Det er svært at finde flotte potter, men du er jo lige manden der kan det der!
  Den grå lysestage, der består af fire sammensatte, hvor kan man købe den og hvilken keramiker har lavet den? Glæder mig meget til at se de krukker du skal have ude foran dit drivhus. Det vil jo lige fuldende værket, som er så smukt så smukt. Har for øvrigt fået læst næsten hele din bog jeg købte, Vis mig dit drivhus, og det er jo også noget af en lækkerbisken, og lige en bog der luner i det her grå vejr. Tak for fantastiske bøger og at vi må følge med i dit vidunderlige, skønne, fantastiske drivhus.
  Venlig hilsen fra Sydfyn

  SvarSlet
 23. Hvor blir man glad og i dejligt forårshumør af både video og billeder. På tirsdag vil jeg på torvet i Haderslev for at købe masser af forårsløg til vores "parcelhusudestue". Det kan bestemt ikke sammenlignes med dit superflotte nye drivhus, men hovedsagen er vel, at man finder sin egen form for forårsglæde, og der er du en fantastik inspiration. Jeg glæder mig så meget til foråret i år. Mange havehilsner Anna

  SvarSlet
 24. Hei Claus, så flott det nye drivhuset blir! Jeg gleder meg til alle nye innlegg om dette prosjektet.
  Og takk for mange gode ideer for løkvekster i uvanlige beholdere.

  SvarSlet
 25. Kære Sydfyn! - stagen er fra Finnsdottir Ceramic

  SvarSlet
 26. Beautiful! I love these creations with the early bloomers.

  SvarSlet
 27. Det herlige ved at være væk fra din blog i en lille uges tid er at man får rigeligt med "dobbelt op" på alt det skønne!
  Skønt at sidde her og rulle ned og bare suge det ind.

  Kh. Lisbeth K

  SvarSlet