Hvorfor er de (næsten) altid blå?

Lad mig begynde med et slå det fast; jeg elsker de blå perlehyacinter og har tusindvis af dem i haven.

 

claus20130218_164617

 

Men den hvide er altså også dårende dejlig, så derfor kan man spørge om, hvorfor man stort set aldrig ser denne rene og skære perlehyacint, når det gælder de drevne i potter.

 

claus20130218_164841 claus20130218_164905

 

Jo, det skyldes ganske enkelt, at løgene til de hvide er omtrent dobbelt så dyre som de blå.

 

claus20130218_165044

 

Driver man selv løg, som jeg har gjort, kan man leve med merudgiften.

 

Jeg er vist ved at få hvide blomster på hjernen.

 

claus20130218_165018

17 kommentarer:

 1. De er da også fine,er også rigtig søde i buketter,hvor er det dog skønt at se på alt det naturen kan byde på.
  Hilsen Trine

  SvarSlet
 2. de er fine! Kan det passe at de også findes i lyserød?

  SvarSlet
 3. Det gør ikke noget, du får hvide blomster på hjernen. Har længe ventet på den bog...

  SvarSlet
 4. Kære Claus

  De hvide perlehyacinter er rigtig yndige, de udstråler en renlighed, som de blå ikke gør. Men at du syntes man ikke ser dem så tit, undre mig måske lidt, for som du måske husker var jeg i et plantercenter i næsten 5 år og der havde vi altid både hvide og blå perlehyacinter på denne årstid.
  Den lyserøde udgave som du havde udvalgt til Bilka sidste efterår, har jeg købt og lagt, så nu håber jeg bare på at de kommer op.

  Dejligt at se både Tante Grøn og Inga i kommentarfeltet igen.

  God dag i dit hvide univers, glæder mig til din udgivelse.

  Knus herfra det midtfynske, Pia

  SvarSlet
 5. Kære Claus

  Også jeg har utroligt mange af de blå. De var nu i haven, da jeg overtog den. Jeg lagde nogle lyserøde i 2009, men har ingen hvide. Det må der gøres noget ved. Det værste er ikke, at DU har hvide blomster på hjernen, men at du smitter os andre med det samme. Lad os se på den lyse side. Et held det ikke er orange :-)

  SvarSlet
 6. Hej Claus,

  Af en eller anden årsag, som jeg ikke selv kender, har jeg ikke perlehyacinter i haven. Men jeg har en lille potte stående på sofabordet - i den hvide udgave. Så det må blive starten på en større koloni i haven sidenhen.

  Blive du bare ved med det HVIDE - de er smukke og rene som intet andet.

  Kjærligst Hannemor

  SvarSlet
 7. Tak også for de smukke juleroser i fanen.

  Kjærligst Hannemor

  SvarSlet
 8. Ja, både de blå og de hvide er flotte.
  For mit vedkommende tror jeg nu at de hvide bliver lidt udkonkurreret af vintergækkerne, som jeg også er stor fan af. Når de takker af er jeg ved at være parat til blomster med flere farver, og så virker det lidt ensformigt at køre videre i hvide perlehyacinter... Men jeg tror nu også at jeg må overgive mig til den blå farve. Den er mere gennemgående end den hvide hos mig.

  Kh. Lisbeth K

  SvarSlet
 9. NÅH! Er de hvide meget, meget dyrere end de blå!?Jamen, så er det nok derfor, at man aldrig ser dem hos de handlende på disse kanter, for jeg bor jo i udkants- danmark, som nogle ynder at kalde det. Selv kan vi nu bedre lide udtrykket Vandkantsdan- mark.Men hvorom alting er: Når sommerhus- gæsterne og turisterne ikke er her, er der ikke ret mange penge i omløb. Derfor på denne tid ingen (hvide) perlehyacinter eller erantis eller vintergækker eller vibeæg eller krokus eller ... eller ...
  Nu vil jeg skrive ind i min kalender under efteråret, at jeg SKAL huske at lægge løg i krukker selv, så orangeriet kan blive pyntet op til næste år.

  Hvide blomster er fint, Claus. Bliv bare ved! Når vejret om føje tid arter sig, skal jeg arbejde videre på det hvide bed/måneskinsbed, som jeg begyndte på i sidste sæson.

  Happy White Gardening
  Jytte
  www.danishknitdeign.com

  SvarSlet
 10. Jeg er ikke så meget til rent blå blomster - sorry ! Og dermed heller ikke de blå Perlehyacinter.

  Men de hvide ! Dem kan jeg simpelthen ikke stå for - De er så bedårende dejlige. Har potter i vindueskarmene, så snart de er til at få fat i og heldigvis har mit lokale plantecenter - http://www.skanderborg-plantecenter.dk - haft dem i deres sortiment i flere år :-) Så bestanden i haven vokser også støt og "roligt" ;-)

  Fik øjnene op for de lyserøde sidste år, hvor jeg fik en lille tot af en kær planteveninde - Dem skal jeg helt sikkert også have flere af.

  Og så lige et DRØMMESYN ;-) Ville de ikke bare være fantastiske i lysegul <3 <3 <3
  Gad vide om de måske allerede findes ?

  SvarSlet
 11. Så skulle I prøve den rosa perlehyacint, den er super sød:) Anne Gine

  SvarSlet
 12. Kære Claus,
  Ganske yndigt og bestemt mindst lige så flatterende som i blå. Hvornår må vi i øvrigt se med, bag om kulisserne? Jeg gad godt se dit lager af løgvækster i krukker, eller der I har alle georgineknoldene!
  Kh Mathias

  SvarSlet
 13. Kære Anne Gine - sød ja, men også MEGET dyr!

  SvarSlet
 14. Det er vel heller ikke det værste man kan få på hjernen :-) De hvide perlehyacinter er yndige. Jeg har haft lyserøde i haven, men de er desværre forsvundet. Til gengæld har jeg de blå og de er nu også fine. Knus og snehilsner her fra Bornholm.

  fru Jensen
  Gudhjem

  SvarSlet
 15. Perlehyacinther blå, hvide eller lyserøde - jeg har dem alle i haven og vil ikke være foruden! De breder sig jo heldigvis for vi er begge tossede med dem her. Lennart ønsker sig brystbuket i kun de blå, mens jeg har de hvide i min buket. Om foråret vil ;) Der er noget så skært og sart over de hvide. En luksus
  Ps:Dejligt at "se" dig, Tante :)

  SvarSlet
 16. Jeg har lyserøde i haven og nu har jeg også forkobrede i stuen!

  Ja, det er ganske vist: har lige fået den fineste lille stentøjskrukke med 2 fine løgvækster, lyseblå perlehyacinter der er støbt ind i kobber, så kun ganske lidt af de fine blå blomster titter ud gennem den irrede kobberlegering! Det er farver der klæder hinanden, og så holder de til evig tid :-)

  Lad os håbe der bliver mere rift om de hvide, så falder prisen vel :-)

  SvarSlet