Med solen i ryggen

Når man får sit første kamera, hører man ofte (det gjorde jeg i hvert fald som barn), at man ved fotografering skal have solen i ryggen. Det resulterer dog ofte i vældigt ’flade’ billeder. Side- eller modlys er bedre, hvis solen ikke er for stærk.

 

20130226_172745

 

Og er den det, går det i hvert fald slet ikke at fotografere i medlys. På denne årstid er solen dog så ’mild’, at man godt kan have den i ryggen; især hvis den er på vej op eller ned. Ovenstående foto tog jeg i går, da solen var på vej ned.

6 kommentarer:

 1. Det är sant. Alltid säger man att ljuskällan borde vara bakom ryggen. Foton blir ju fina så där, men inte så spännande...eller effetiva.

  SvarSlet
 2. KæreClaus
  Du er ikke bare en fantastisk haveinspirator, du er da også en supergod fotograf. Det ser man både her på bloggen og i alle dine dejlige bøger.
  Kh
  Ida fra Koldingegnen

  SvarSlet
 3. Hej Claus !

  Det ser helt fantastiskt ut i ditt nya växthus !!
  Keramiken är så fin och fåglarna passar så bra in bland blommande hyacinter ... måste dofta härligt när man öppnar dörrarna till växthuset !
  Vilket paradis du skapat där !
  Den fina gröna keramiken du visat här på bloggen påminner mycket om Uppsala Ekebys produktion och formgivning här i Sverige på 40-50-talet som jag tror du skulle gilla.
  Ha det så gott !
  kram/Isa

  SvarSlet
 4. Kan kjenne vårsola varme gjennom bilde! Herlig!

  Klem Vivi

  SvarSlet
 5. Hej Claus,

  At fotografere forstår jeg mig ikke rigtig på. Så det er dejligt, at du deler ud af dine praktfulde optagelser. Og dette ser jo helt bedårende ud. Specielt pirret blev jeg af dine amaryllis, der står i knop. Dem gør jeg også en del i.

  Kjærligst Hannemor

  SvarSlet
 6. Og naturligt lys er nu en gang det smukkeste :-)

  Hov, hvad søren er der sket med den gode Mauviel bradepande? Nu som hyacint"glas"!!

  Rigtig fin ide, men lad nu ikke alle de gode køkkenting forsvinde fra deres oprindelige bopæl (siger madbloggeren) :-)

  SvarSlet