Sikke en dejlighed

Er sikker på, at I ligesom jeg holder af den skønne purpurfarve. Kan i hvert fald se, at det er den, der er på førstepladsen i Bilka rent salgsmæssigt. Og det er lige meget, om det handler om stauder, sommerblomstfrø, dahliaknolde eller løg.

 

 

Den skønne akeleje på billedet her er en nyhed fra Thompson and Morgan, og det er da også hos dem, jeg har lånt billedet. Den hedder ’Double Pleat Blackberry’.

 

Frøene var i restordre, da jeg bestilte tidligere, men de kom med posten i går. Så nu skal jeg ud og så.

20 kommentarer:

 1. Kære Claus.
  Glædelig godmorgen og sikke da et skønt foto at vågne op til. Dén akeleje er da HELT fantastisk.
  Den må jeg da også se at få fingrene i, hold da op hvor er den skøn.
  Jeg er en klovn til engelsk, er det så'n ligetil at bestille frø fra det firma, du henviser til?

  Venligst Susan/Kjellerup

  SvarSlet
 2. Hold da op en smuk farve og i så mange lag. Man bliver jo aldrig færdig med at studere den..
  Jeg elsker simpelthen akelejer, har en "vild" sommerhusgrund, hvor de og digitalis får lov at boltre sig.
  Du er super inspiration Claus.
  Vh
  Hexia

  SvarSlet
 3. God morgon Claus, ja den färgen är verkligen härlig och hos mig får de enklare aklejorna smyga sig in lite här och var där de frösått sig. Jag tittar, inte utan avund, på de danska bloggarnas bilder av en annan planta, minst lika skön i färgen, nämligen valmuen Claus Dalby. Finns frön av den också hos Bilka?
  Ha det bäst hälsar Margareta.

  SvarSlet
 4. Hvilken smuk blomsternyhed :-)

  Kan man virkelig så frøene her og nu? Hos mig er det snevejr og frost, men din jord er måske ikke frossen?

  Jeg er fuldstændig forelsket i akelejer og ææællsker når du bringer billeder af dem på bloggen.

  :-) Lisbeth K

  SvarSlet
 5. Søde Lisbeth - vi sår i kasser i drivhuset. Tak for dine altid dejlige indholdsrige kommentarer. Kh Claus

  SvarSlet
 6. Jo purpur farven er en skøn farve, som giver en flot dybde farve i haven.
  De akelejer er dog helt fortryllende at se på, sikker en blomster hoved de har. Smuk klokke form de har. En blomst man må hen både at se rør og dufte til.
  Du må en dag lave en bog med gode henvisning til hvor man kan får forskellig ting, og så gerne med følgende til hvordan man bedst dyrker dem. En lille gartner bog om man vil. :-)
  I år skal jeg til at at prøve at så solhatte og juleroser som de første staude jeg vil starte for frø. Det bliver stort :-)

  SvarSlet
 7. har lige tjekke hjemmesiden for Thomson ang Morgan og hvilken fantastisk blomster de har. Så disse utrolig smukke Narcissus "The Pink Daffodil" og det kribler allerede i fingerne for at finde ordre bogen frem og bestille nogle så de kan pynte i ens have. Hjemmesiden hedder thomson-morgan.com så tjek den ud. Håber ikke det gør noget, Claus, at jeg ligger et link til siden her.

  SvarSlet
 8. Aprospos Bilka hvornår ........ :0)

  SvarSlet
 9. Kære Claus

  Jeg kan godt forstå du er løbet ud for at så denne skønhed, hvem ville ikke det, hvis de var i ens varetægt. Det kunne nemt komme til at koste både brækkede ben og arme for at komme før hunden over i drivhuset. Hunden løber nemlig også rigtig stærkt.
  God dag til dig og Tante Grøn.

  Knus herfra det midtfynske, Pia


  SvarSlet
 10. "Nå, ja", tænkte jeg, da jeg så dit svar med drivhuset :-) Selvfølgelig.

  I øvrigt, det er da længe siden vi sidst har kigget ind i de to "gamle" drivhuse, glæder mig til der kommer lidt liv og leben der også. Her er de spæde forårstegn mest at flere fugle har fået travlt, og det er gode forårstegn.

  Kærligst, Lisbeth K

  SvarSlet
 11. Hej Claus,

  En virkelig dejlighed. Og ja, purpur er en skøn farve. Det klør i fingrene for at få denne smukke akeleje i haven - men endnu er jorden hvid og stivfrosset. Det er efterhånden ved at knibe lidt med tålmodigheden.

  Kjærligst Hannemor

  SvarSlet
 12. Ah! Så nyyyyydelige, Claus! Elsker fargen også :)

  HA EN SUPER ONSDAG!
  stor klem
  anette

  SvarSlet
 13. Altså Claus - og I andre- er den ikke næsten for meget?
  Jeg ved snart ikke. På den ene side er den jo sjov og finurlig, men på den anden side .....!
  Det er nu ikke, fordi jeg generelt ikke bryder mig om dobbelte blomster. For en del år siden viste Anne Just nogle dobbelte, blåviolette primulaer i haven i Hune. Sådan nogle så jeg forleden, at den stedlige Sparkøbmand for tiden har på repertoiret, så nu vil jeg slå vejen forbi og tage chancen. Ofte er 'tankstationsplanter' jo ikke af bedste kvalitet; men jeg købte da engang nogle ildrøde, som jeg satte ud i haven efter afblomstring, og de trives på det vildeste i Rhododendronhaven.
  Happy Gardening
  Jytte
  www.danishknitdesign.com

  SvarSlet
 14. Den ville jeg også gerne have. Hvor er den altså lækker :O)

  SvarSlet
 15. Uh jeg tør næsten ikke skrive det, jeg synes, den er rædderlig. Undskyld, men er altså enig med Jytte, den er lidt for meget, efter min smag ihvertfald. Generelt er jeg ikke så meget for dobbelte blomster, bierne har så svært ved at komme ind i dem og har brug for al den hjælp, vi kan give dem i haverne. Farven er pæn.

  Hilsen Helle

  SvarSlet
 16. Waau hvor er den flot Claus. Tak fordi du altid inspirere mig her på bloggen.
  Mvh Jesper

  SvarSlet
 17. A propos Helles indspark om bier: Det er jo ikke bare sådan, at bierne har svært ved at komme til visse planter. De er faktisk også stærkt på retur over hele kloden undtagen de store asiatiske dræberbier, som er i færd med at udradere de 'rigtige'. I for-
  middags så jeg på DR en svensk haveudsendelse, hvori man viste et humlebo, et slags plastikbur med en masse humlebier, som man kan sætte ud i nærheden af noget, hvis bestøvning man gerne vil være sikker på, eller som man kan slippe fri i sit drivhus. Sådan et vil jeg rigtig gerne have, når vejret blive r til det, men jeg kan ikke google mig frem til, hvemsom fører det hverken i Sverige eller Danmark.

  Må jeg låne din blog, Claus, til denne efterlysning? Måske er der nogle af dine svenske fans, som ved.
  Happy Pollinationning
  Jytte
  www.danishknitdesign.com

  SvarSlet
 18. Kære Jytte - selvfølgelig. Kh Claus

  SvarSlet
 19. hæhæ Claus, et par af mine akelejer ligner den til forveksling. De er helt og aldeles selv og hjemmelavet.
  Jeg har ofte luret på at købe nogle af de nye Barlow netop i den mørke farve, men jeg er faktisk bange for den vil "drukne" i akelejehavet. Det fryder mig lidt at mine vilde kan lave nogle af sig selv, frøfirmaer sælger i dyre domme. Akelejer kan man ikke få for mange af.
  hilsner Gunvor

  SvarSlet
 20. @Jytte:
  Jeg har set bi- og humlebiboer i flere planteskoler rundt omkring, jeg er sikker på at din lokale planteskole vil kunne hjælpe dig med at få et eksemplar bestilt hjem.

  Engang havde "Haven" en butik ved Clausholm (Randers) med den slag i, måske de stadig sælger det via deres hjemmeside?

  Bedste hilsener
  Lisbeth K

  SvarSlet