Spirende forår

Hvem kan stå for spirende forårsvækster - f.eks. hyacinter? Jeg kan ikke!

 

20130211_141454

 

Den gamle franske terrin fra slutningen af 1800-tallet fandt jeg i en antikshop, da jeg var i København i sidste uge.

 

20130211_141704 20130211_141508

 

Den kunne jeg ikke lade stå. Lige nu huser den hyacinter, men forestil jer den til sommer bugnende fuld af engelske roser med lodden løvefod imellem. Så vil der ikke være et øje tørt.

 

20130211_141638

 

Som I kan skimte ovenfor, er der kommet glashylder op. Tolv i alt. Og hver gang jeg går over i det nye drivhus, har jeg favnen fuld - af vaser, skåle, fade og meget andet. Heldigvis er der en del at tage af. Og kælderen bugner også.

 

20130211_141723 20130211_141706

 

Alle der haveblogger om vinteren, ved, at det nogle gange kan være lidt svært med emner. Men dem kommer jeg ikke til at mangle mere, nu hvor jeg har fået dette nye sted.

17 kommentarer:

 1. Det er bare så delikat lekkert! Overflatene, fargene og formene strutter av vårfornemmelse. Den turkise, runde formen med små løker i er helt fantastisk, så organisk og flott hører den til i planteverdenen. Gratulerer hjertligst med drivhuset. En PERLE!!

  SvarSlet
 2. Det er virkelig nogle skønne ting du har udvalgt til dit nye drivhus og en dejlig farveskala du holder dig til. En fantastisk ide med glashylderne, så er der ekstra plads til alle "lækkerhederne".

  SvarSlet
 3. Hvor ser det fint ud altsammen,den flade grønne skål ligner noget jeg har set fra Royal Copenhagen ,kan det passe?
  Hilsen Trine

  SvarSlet
 4. Den grønne flade skål er da helt uovertruffen dejlig... nu kan jeg så sidde her og gruble over, om den mon er gammel eller ny, alt imens jeg venter på nye lækkerier fra det dalbyske drivhusunivers. :o)

  SvarSlet
 5. Kære Trine og fru Friis - skålen, som I spørger til, erhvervede jeg for nogle uger siden, hvor jeg også skrev om den på bloggen: http://www.clausdalby.dk/2013/01/jeg-drages.html

  Det er lavet af den bornholmske keramiker Michael Andersen

  SvarSlet
 6. Så vårlig og fint. Deler den på min hagefacebookside i dag :)

  SvarSlet
 7. Hvor ser det godt ud, det hele. Skønt med forårsstemningen. Dejligt at se
  vaser og skåle i brug.
  K.H. Anette fra Fru Pedersens have

  SvarSlet
 8. Dear Claus,

  You beauty genius.

  Best regard, Džilda(Gilda)
  Lithuania

  SvarSlet
 9. Ihh hvor ser det gennemført og dejligt ud. Fantastisk! Og terrinen er da også helt vidunderlig. Hvordan ville du mon "styre" en mængde roser i en sådan facon? Jeg har selv en dejlig terrin, men har aldrig - før nu - tænkt på den til roser. Det skal prøves til sommer! Men bruger du mon oasis eller andet for at forhindre at de ryger ovenud af terrinen? Eller er det blot mig der mangler en omgang fantasi :-) Tak for skøn inspiration. Mange hilsner fra Trine B

  SvarSlet
 10. Kære Trine - jeg lægger hønsenet ned i terrinen og stikker roser på korte stængler ned gennem hullerne.

  SvarSlet
 11. Kære Claus, tusind tak for hurtigt svar, skønt. Ja, selvfølgelig giver hønsenet mening. Ved ikke hvorfor jeg ikke lige selv har tænkt tanken! Hønsenet og roser kommer i min terrin til sommer. Og forhåbentlig høns i haven. Mange hilsner fra Trine

  SvarSlet
 12. Kære Claus,
  Hvor har du købt din runde krukke med `skæl´? Den er da helt vildt lækker ...
  Kh Mathias

  SvarSlet
 13. Kære Mathias - her: http://www.gronlykke.com/

  Men i deres fysiske butik. Tror dog, at det var den eneste, de havde.

  SvarSlet
 14. Flot terrin (og meget andet er også flot), jeg kan godt lide at du lader låget ligge ved siden af.

  :-) Lisbeth K

  SvarSlet
 15. Hej Claus
  Efterhånden tror jeg, at jeg har læst ”Det nye drivhus” igennem – meget omfattede efterhånden:-), samt både ”drivhusdrømme” og ”vis mig dit drivhus”. Udmærkede bøger, hvis jeg må tilføje. Især ”Vis mig dit drivhus”, pga. selvbyggerprojekterne.

  Men der er simpelthen noget jeg ikke kan finde svar på, og som en google-søgning heller ikke hjælper med. Vi vil bygge et frostfrit drivhus, så selvfølgelig er det fornuftig med termovinduer og isoleret tag/gulv.

  Når jeg studere billeder af dit nye drivhus ser det ud til at du har valgt radiatorer som opvarmning, og ikke gulvvarme (hvad der jo ville give en ekstra fri væg). Det selvom hele gulvet har været gravet op under byggeriet. Hvorfor?

  Spørgsmålet skyldes, at vi vil bygge, hvor ”hovedledningen” fra vores flisfyr ligger i jorden, så en tilkobling vil være utrolig nem.

  Bedste hilsner
  Helle F H de L

  SvarSlet
 16. Kære helle - slet og ret fordi, det er meget nemmere at tænde og slukke for en radiator. Men du kan da bare gøre, hvad du finder rigtigst.

  SvarSlet
 17. Kære Claus

  Tusind tak for meget hurtigt svar!

  Tænkte nok det var årsagen...

  Hvor er der dog mange overvejelser ved drivhusbyggeri, men spændende og herligt med "armchair-gardening" i en kold februar.

  Bedste Hilsner
  Helle F H de L

  SvarSlet