At finde ind til sjælen

Det er det, jeg forsøger, når jeg fotograferer blomster.

 

claus20130312_140738

 

Hvornår er blomsten smukkest? Hvornår peaker den? Så er det om at være på pletten.

 

Her ligger udfordringen ved at fotografere blomster og haver. Men man skal ikke være hverken for sent eller for tidligt ude.

 

claus20130312_141053 claus20130312_141125

 

Her på stedet er det nemt, for da kan jeg blot gå udenfor døren. Men når jeg skal fotografere andres haver, er det straks meget mere udfordrende. Ikke nok med, at man skal ramme den optimale blomstring.

 

claus20130312_142504 claus20130311_125731
claus20130311_145841 claus20130312_141516

 

Det handler også om lyset; her er høj sol den værste fjende.

 

claus20130312_140824 claus20130311_150350_2

 

Når det virkelig gælder, sover jeg i bilen og går i gang kl. 4.00 om morgenen, dér er der i højsommeren det skønneste lys.

 

I 2012 var den store, men meget positive, udfordring at fotografere Tante Grøns fantastiske have til Tante Grøns have, der udkommer om en måneds tid. Mellem femten og tyve gange var jeg på Mors hen over sæsonen, og heldigvis fik jeg mange fine motiver i ’kassen’.

 

NB. Kan for øvrigt fortælle, at Tante grøn i sommer kommer til at holde sin have åben nogle weekender. Herom senere.

9 kommentarer:

 1. Åhhhh hvor fint dine forårsmotiver er fanget her Claus. Hvor vi nyder at komme her forbi og kigge ind 'ad vinduerne' til dit fine nye drivhus.

  Tante Grøns bog er sikkert smask hamrende lækker - og vi tæller ned til bogen kommer.

  knus
  Eva

  SvarSlet
 2. Kære Claus,

  Jeg har ikke spor forstand på at fotografere - men det har du i rigt mål, må jeg sige. Og tak for det. Det øverste billede er meget sjælfuldt - ren poesi.

  Kjærligst Hannemor

  SvarSlet
 3. Kære Claus

  Det er jo det vi godt kan lide ved dine billeder, du forstå at ramme blomster og stemninger lige på dette rette punk, derfor er dine billeder altid levende at se på. Det må være fantastisk at kunne denne teknik og gå så højt op i det, at det bliver som en leg. Men jeg er godt klar over at du ikke kommer sovende til det.

  Jeg glæder mig helt vildt til Tante Grøns bog udkommer, for jeg er sikker på at du har fanget dejlige stemnings-fyldte stemninger i hendes unikke univers. Samtidig formulere hun sig knald godt, det har jeg set mange eksempler på igennem de sidste par år.
  I to sammen kan kun give et knald godt og VELLYKKET resultat.
  (Godt hun er færdig med at skrive nu hvor familien er udvidet med en med 4 ben, som kræver lufteture flere gange dagligt).

  Stort Knus til jer begge.

  Knus herfra det midtfynske, Pia


  SvarSlet
 4. Beate fra skovhaven13. marts 2013 kl. 10.51

  Kære Claus! Tak for de dejlige motiver, her i Sønderjylland er alt Hvidt igen. Jeg glæder mig til Tante Grøns bog og at vi måske får mulighed for at se haven. Claus hvornår er du i Fredericia? Er det et foredrag eller står du med stand?

  SvarSlet
 5. Hej Claus
  Hvor bliver jeg glad af at se disse smukke billeder.
  Tænker på foråret.

  Forår er der ikke meget af hos mig i dag. Sneen vælter ned.
  Håber snart på bedre vejr.

  Ha' en dejlig dag.
  kh Birgitte

  SvarSlet
 6. Kære Claus

  Jeg har sagt det flere gange før, men gør det gerne igen: Jeg ville ofte gerne flytte ind i dine billeder!

  (Har da også overvejet at slå et lille telt op i Tante Grøns have, selvom der ikke er mange ledige pletter, for der er også vidunderligt :0))

  SvarSlet
 7. Smukke...smukke billeder Claus...du kan altså noget helt særligt med et kamera. Spændende med den nye bog om Tante Grøns have ;-) Forventer mig en ganske frodig have ;-9

  K.h. Lone

  SvarSlet
 8. Smukke forårsbilleder og lige hvad jeg trænger til, når nu jeg ikke kan rode i haven p.gr. af vejret. Jeg skal helt bestemt have Tante Grøn`s bog, mon den bliver til salg på dit forlags hjemmeside Claus? Onsdagshilsener fra Lene.

  SvarSlet
 9. Juhuuu, en mulighed for besøg hos Tante Grøn. Det lyder meget lovende!
  - Håber ikke det bliver lige på det tidspunkt min ferie trækker mig væk fra landet :-)

  Kh. Lisbeth K

  SvarSlet