At være på forkant ...

Eller, som legendariske herr Møller sagde: Det handler om rettidig omhu! Se, det er vigtigt i mange af livets forhold, og ikke mindst i haven.

 

20130308_142404

 

For mig gælder det også om at være på forkant med udviklingen. For eksempel stjæler jeg mig ind imellem tid til at besøge nogle af de mange gartnere, jeg kender.

 

20130308_142437 20130308_142441

 

Hvad er nyt?. Hvad skal jeg satse på næste år i forhold til Bilka og i haven?

 

20130308_142448 20130308_143254

 

Det går ikke, at jeg først begynder at tænke på dette til efteråret. For er det til Bilka, står jeg jo så og mangler billeder.

   

De fine primulaer i forårsspæde toner kunne jeg absolut ikke stå for. Det har noget med samspillet - de tre primulaer imellem - at gøre. De giver hinanden så meget.

 

20130308_143153 20130308_143312

 

På IPM-messen i Essen, som jeg besøgte i slutningen af januar, så jeg blandt andet den skønne dobbelte primula.

 

20130308_143109

 

Jeg bestilte nogle prøver, som jeg fik leveret i går. Denne variant er så ny, at den endnu ikke har fået et navn. Er den ikke delikat?

16 kommentarer:

 1. Fuldstændig uimodståelig helt forrygende fantastisk! Den får fulde fem af mig.

  SvarSlet
 2. Nogle rigtig skønne primulaer i dejlige farver og den unavngivne er da helt uimodståelig.

  SvarSlet
 3. Hej Claus
  Ja den er rigtig fin, har selv købt nogle der til forveksling kunne ligne dine, men ved da ikke om det helt er den samme type, men flotte er de
  Mvh Jesper S

  SvarSlet
 4. Helt nydelig! Jeg er veldig glad i primula og alle desse hadde garantert komt i handlekurven min om jeg kom over dem i hagesenteret! Jeg har tidligere prøvd å bestille diverse Primula fra England- men det gikk heller dårlig- da Norge ikke er medlem av EU....
  God Helg!
  Mvh Monica

  SvarSlet
 5. Så er der noget ved at købe primula!! De er helt fantastiske, især den uden navn. Sikke en masse knopper der er i den. Delikat er det helt rigtige ord at bruge om den. Betaler gerne en merpris, hvis den kommer i Bilka næste år.
  Venlig hilsen Eliane

  SvarSlet
 6. Det er så absolut en vinder! Farverne er superlækre og fine, det er helt sikkert nogle jeg vil købe. Jeg er endnu ikke kommet i gang med Primula endnu, men det bliver i dette forår de første indkøb bliver foretaget!

  Primula skal der være i en Landlig Have!

  SvarSlet
 7. Flotte.Den blekgule fargen er delikat og hører absolutt med blant mine favoritter. Kanskje disse sortene når oss i Norge om et år eller to, vi får håpe de er hardføre nok til å greie klimaet vårt.

  SvarSlet
 8. Lægger først nu rigtig mærke til den sidste skønhed uden navn, og ser den ligner jo en rose endnu mere end sine artsfæller!

  Navnet Primrose fornægter sig ikke det mindste her!
  Den skal næsten have et rosen-navn!

  SvarSlet
 9. Hej Claus.
  Ja, de blomster er virkelig smukke.
  Den nye - meget spændende.
  hilsen jmn

  SvarSlet
 10. Rigtig fine og de ville bare passe perfekt i min lille Dalby-forårsblomster-opstilling ved carporten :-)
  Må vist ud og lede lidt de nærmeste dagen ;-)

  SvarSlet
 11. Meget, meget fine og lækre :)

  SvarSlet
 12. Hej Claus

  Fantastiske farver ,de er så fine

  Hilsen trine

  SvarSlet
 13. Dejlige sarte primulaer - og så dobbelte nogle af dem! Jeg var omkring planteskolen i fredags på vej hjem fra arbejde for at hente muld - og der kom lige 5 "kodriver" kalder du dem vist - de gule med i vognen. De pynter herinde. Men jeg har da lige været ude og finde 4 krukker frem og fylde dem med jord. Og strøede resten ud, der hvor der skal plantes og sået primilaer - når vejret bliver bedre. For der er godt nok hundekoldt derude - med den vind.

  Kjærligst Hannemor

  SvarSlet
 14. Det er virkelig nogle flotte eksemplarer - håber at de kommer til Bilka engang :-)

  Jeg har været lidt væk et par dage, men nyder at kigge de mange indlæg igennem - god søndag, Lisbeth K.

  SvarSlet
 15. Kære alle - tak for søde kommentarer. Ja, den dobbelte lysegule er en sikker vinder. Håber og tror på, at Bilka kommer til at føre den til næste år.

  SvarSlet