Det er hvert år spændende ...

... hvor mange tulipaner, der kommer langs alleen. Jeg plejer at blive positivt overrasket.

 

claus_20100523_180047

 

Sidst vi lagde tulipanløg her, var i 2009, og det er klart, at der hvert år er nogle, der forsvinder.

 

claus_20100521_174143

 

Men en rigtig trofast tulipan, som vi blandt en del andre har lagt her, er ’Queen of Night’.

 

Den har jeg nu glædet mig over i en del sæsoner. Skønt, når der er tale om så smuk en tulipan.

 

Efter tulipanerne kommer der prydløg, og dem kan man heldigvis være helt sikker på hvert år.

17 kommentarer:

 1. Flot ser det ud! Fantastisk :-)
  Du må have sat løgene meget tæt. Graver du nogle af dem op hen ad åre, for at løgene ikke skal vokse op af jorden, når de sætter sideløg, altså på grund af pladsmangel?
  Hvornår giver du gødning til det stykke, så alle løgvækster kan få glæde af det?
  Og sidste spørgsmål. Når prydløgene er færdige med at blomste, hvad er så næste "akt" for resten af sommeren?
  Det kunne nemlig være fristende for mig, at lave noget lignende bed i min have. Jeg er meget betaget af Queen of Night flankeret af lidt lysere tulipaner. I min tidligere have havde jeg forinden tulipanerne lyslilla, mørklilla og de strippede lillae krokus'er til lige at vise sig først.

  Venligst Susan Bj. Christensen/Kjellerup

  SvarSlet
 2. Et dejligt syn, så smukt :)

  Mvh Marianne

  SvarSlet
 3. Kære CLaus
  Jeg har også gode erfaringer med Queen of the night og så har den en farve som man ikke rigtig bliver ked af at se på over tid og som passer smukt ind i de fleste andre farver.
  Lige om hjørnet er nu hornvioler og stedmoder - mon ikke det skulle blive vejr til at plante snart? i hvert fald i drivhus til at starte med.
  hilsen Anne Marie Christensen

  SvarSlet
 4. Det ser fantastisk ud!

  Håber nogle af jer, der læser med kan hjælpe: Hvis man køber almindelige tulipanløg (jeg køber dem som regel på planteskoler i Holland) burde de så komme igen år efter år? Og hvis de ikke gør: Er det så konsekvensen af dårlig jord i mine plantekasser?

  SvarSlet
 5. Denne allèn synes jeg er så vakker til alle årstider. Det er de trærne her du har satt flomlys på, ikke sant? Jeg mener jeg har sett et vinterbilde som er helt ekstraordinært av samme allè.

  Ha en flott dag!

  SvarSlet
 6. Et vidunderligt syn her midt om vinteren. Tør man håbe på, at det kommer til at se sådan ud igen?

  Jeg må notere mig denne skønne tulipan. Sidste år gravede jeg bare tulipanløg ned hulter til bulter i stor stil - i min nyfundne Claus Dalby begejstring. Og de var i alle farver - og på tilbud. Jeg er lidt spændt på, hvad der kommer op i år. Men i år må jeg gøre det mere "stringent" er vist ordet, du bruger. Det skal i hvert tilfælde planlægges lidt mere.

  Kjærligst Hannemor

  SvarSlet
 7. @ Cecillie, Jeg har begrænset erfaring på området, men Google og Claus' bøger er mine venner. Derfor kan jeg fortælle, at der er stor forskel på tulipanløg. Tror ikke der er "almindelige" løg. Bortset fra hvis du mener de gule og knaldrøde Apeldoorn tulipaner. De er næsten ikke til at slippe af med.

  Flere af Claus Dalbys bøger omtaler emnet grundigt.

  SvarSlet
 8. Dejlige billeder på denne snevejrsdag Claus! Nu gider jeg snart ikke mere frost og sne! Så er det skønt at kigge her forbi og glæde sig ...

  Queen of Night er flot - og så er det så dejligt at høre navnene på de sorter som kommer igen.

  Så vidt jeg har forstået, så er mange tulipaner af den moderne slags avlet til kun at blomstre et år eller to - hvilket jeg finder rigtig ærgerligt. Jeg vil hellere betale mere for løg der er holdbare, fremfor at smide penge ud efter dem år efter år. (Jeg forestiller mig at det i længden er bedre for min pengepung). Derfor er det skønt med løg der kommer igen, for det gøre dem sikre at satse på. Mener at du har nævnt Spring Green som eksempel på en tulipan der kommer igen (håber det hjælper dig lidt det her Cecilie).

  Bedste hilsener
  Lisbeth K

  SvarSlet
 9. Darwin hybriderne skulle f.eks. også være gode til at komme igen i flere år.

  Lisbeth, det er ikke kun det med kr. og øre. For man bør så vidt jeg er orienteret ikke lægge tulipanløg samme sted, og så kan man jo hurtigt komme til at mangle plads.

  SvarSlet
 10. Mange tak for hjælpen - Lisbeth, jeg er bekymret for netop det, at løgene kun er drevet til at blomstre én gang. På min tagterrasse (har jo desværre ikke rigtig have) kommer tulipanerne ikke igen, men de sætter blade som kommer år efter år. Det er bare så skuffende, når der kommer et blad op, og man håber på en blomst også :)

  Jeg må have bestilt nogle af Claus' bøger, som jeg kan hente, når jeg kommer til DK næste gang.

  SvarSlet
 11. Hej Nete og Cecilie

  Jeg har også godt hørt at man ikke må genplante på samme sted, men de gamle solide sorter har da ikke problemer i den retning (eller hvad?).

  Jeg har også mest terrasse at gøre godt med, så jeg kan fuldt ud forstå din udfordring Cecilie :-)

  Min er dobbelt: Hver gang jeg virkelig har succes med noget, så kommer der en blomstertyv og klipper herlighederne til sig selv :-( Så jeg skal både finde noget som 1) jeg kan lide, 2) som kan klare mosten (og mine manglende færdigheder)3)ikke er alt for tillokkende 4) hvis det alligevel er for tillokkende, må det helst ikke have kostet en mindre formue! (Og det skal helst komme af sig selv året efter, så jeg har en ny chance for at indkasse fornøjelsen.

  Kh. Lisbeth K

  SvarSlet
 12. Annette, England4. april 2013 kl. 18.24

  Tulipaner:
  Det er en god ide at plante tulipan log ca 30cm dybt for at foroge chancen for at de blomstrer hvert aar i stedet for at reproducere log. Det er ogsaa nemmere at overplante med sommerblomster eller stauder. Denne metode virker ogsaa for storre potter - de kan eventuelt overplantes med paaskeliljer der blomstrer for tulipanerne.
  Et andet tip hvis du gerne vil grave din log op istedet for at se paa visne blade er at plante logene i perforerede plastik kurve beregnet til aquatiske planter og saa saenke dem i jorden hvor de skal blomstre. Naar de har afblomstret grav kurven op og lad dem staa et sted udenfor syn til bladene er visnede og logene er torre og parat til at blive gemt til plantning igen til efteraaret.

  SvarSlet
 13. Smukt !!. Må jeg spørge, hvor du køber/har købt dine flotte havekrukker ? Særligt denne lyse på god, som du viser her er jeg interesseret i evt.

  SvarSlet
 14. Kære Conny - den har jeg fået 'indført' i Bilka. Der kan du altså få dem. Kh Claus

  SvarSlet
 15. OBS - ved ikke lige, hvad du mener med 'på fod'. Men prøv at tage i Bilka.

  SvarSlet
 16. Tusind tak
  Claus. Jeg vil straks tage i Bilka og kigge nærmere. Hvor ER det altså fantastisk dit samarbejde med Bilka, så vi alle har mulighed for at "snuse lidt" til din fantastiske havestil ;-). Jeg har købt flere af både dine anbefalede blomster og bl.a. jernstativerne til pæoner mm. Fortsæt endelig samarbejdet. Kunne jeg komme med en lille ide om at indføre F.eks. tulipanløg i STORE sække til storkøb ? (Hvis det ikke allerede er sat i gang) ;-).

  SvarSlet