DMI udskyder foråret

Jeg sidder i Bologna lufthavn og venter på mit fly. Hernede har der også været ualmindeligt koldt, så det er ikke kun i DK, vi venter på foråret. Nedenfor kan I læse, hvad DMI annoncerede for en times tid siden.

 

 

Vi må nok desværre indstille os på, at vi får en lidt koldere april end normalt. Jeg tror, at vi skal frem til slutningen af april, før det begynder at dufte lidt af forår,« siger meteorolog Steen Hermansen.

 

Der er to årsager til den kølige prognose. For det første gør den kolde vind, der kommer fra øst, sit til at udskyde enhver tanke om forår. For det andet er vandet, der omgiver Danmark, temmelig koldt.

 

»Vi kommer alle dage over frysepunktet, men nogle steder – især ved østvendte kyster – bliver det svært at komme over de fem grader,« siger Steen Hermansen og forudser, at det bliver en smule lunere i løbet af april:

 

»Vi kan nok i løbet af måneden snige os op på omkring 10 grader, især inde i landet,« siger han.

 

Mens det er for tidligt at sende isskraberen til bilen på ferie, kan sneskovlen godt snart stilles i skuret.

 

»Der vil komme ret streng nattefrost en del steder – i begyndelsen af april kan det ikke helt udelukkes, at vi kommer til at opleve tocifrede minusgrader,« siger Steen Hermansen og uddyber:

 

»Vi går en ret tør periode i møde. Der kan godt komme en enkelt snevejrsdag, men jeg tror ikke, det er noget, der kommer til at give trafikale problemer.«

 

Marts har ikke bare været kold. Måneden har været præget af bidende kulde i en grad, så en gammel rekord står for fald. DMI vurderer, at gennemsnitstemperaturen for marts 2013 lander på en enkelt frostgrad. Sidste år var gennemsnitstemperaturen 5,7 grader i marts, og dermed er forskellen på de to måneder 6,7 grader.

 

Holder DMIs skøn vand, bliver der tale om den største negative forskel mellem to på hinanden følgende marts-måneder, siden det første gennemsnit blev registreret i 1874.

9 kommentarer:

 1. Så er det godt vi har vores drivhuse, hvor der er dejligt forår inde,
  Faktisk er det jo perfekt drivhus vejr i de her dage hvor der er masser af sol.

  SvarSlet
 2. Ja, det har været fantastisk i drivhuset de sidste dage, men forår først i slutningen af april, det er ikke noget der varmer.
  Mon DMI virkelig får ret i det?

  SvarSlet
 3. Der var 24 grader i vores orangeri i dag og Bilka havde 2-farvede perlehyacinter til en fem´er.......det er med at finde de små glæder med den vejrudsigt :)
  Venlig hilsen Eliane

  SvarSlet
 4. Det er meget muligt, at alle haveejere med drivhuse glæder sig, men for os ved østvendte kyster UDEN glashuse, kan det være svært at finde en grimasse, der kan passe.

  Imidlertid vil jeg straks vifte mine sure miner væk og i stedet tænke på alle de handlende, som lever af, at vi køber haveglæder om foråret. Du godeste hvor må de kunne registrere det sølle forår på kasseapparaterne. Av av. Se, det er en helt anden sag, som gør mig helt flov over at brokke mig over vejret.

  SvarSlet
 5. Så må vi bare håbe frosten har taget livet af alle de små slimede "sataner" , der invaderede min have sidste sommer.

  SvarSlet
 6. ja drivhuse er lykken, også i denne tid. I går var min mand så flink at grave (jeg mener hakke, hugge og grave) nogle stauder op og sætte dem i drivhuset. De var så tøet op i dag, da jeg kom hjem. Hvilken lykke at dele dem i 28 nye planter.

  Hvordan mon det går i det opvarmede hyggedrivhus, Claus.

  God påske.

  SvarSlet
 7. Nej nej nej mine 4000 løgvækster til brylluppet når definitivt ikke op i tide! Nu må den vinter altså slutte - selvom jeg samtidig, håber på det samme som Anne Mette, nemlig at der er væsentligt færre overlevende dræbersnegle i haven. Altså!

  SvarSlet
 8. Kære Cendie.
  Hvor er det dejlig at høre at der er Amoriner i luften.
  Knap så dejlig er det hvis du ikke får oplevet alle dine løgvækster på din store dag.
  I mellem os to...
  Kender et godt sted i Århus bag nyt glas, hvor man da godt kunne klippe lidt afskåret..
  Krydser fingerne for forår hos dig.
  Kærlig hilsen Paw.

  SvarSlet
 9. Kære Paw
  Det ender nok med en pandelampe og blomstersaks ;) Ej, bare rolig Claus, det ku jeg aldrig finde på!
  Håber også foråret når frem til dig, søde Paw! Rigtig God Påske!

  SvarSlet