En helt særlig tulipan

Når man ser de stjerneformede blomster her, skulle man slet ikke tro, at der er tale om en tulipan. Men det er der. Tulipa turkestanica hedder den.

 

20130315_123227

 

Det er en vildart, og som artsnavnet lader ane, kommer den fra Tyrkiet. Blomsterne er ikke ret store, og på steder, hvor den holder af at være, sår den sig selv.

 

Tulipa turkestanica er den første tulipan, der blomstrer i haven; som regel i starten af april. Men dette foto har jeg netop taget i drivhuset, hvor den nu står i fyldt flor i en potte.

10 kommentarer:

 1. Kære Claus.

  Du har ret - den er vidunderlig og man tror umiddelbart ikke, at der er tale om en tulipan, når man ser den. Faktisk var det først efter jeg for nogle år siden læste "Den Levende Have", at jeg fik denne forårs-friske sag sat i bås. Indtil da viste jeg ikke i hvilken kategori jeg skulle sætte denne skønne stjerneblomst som 2. forår i haven her pludseligt skød op.
  Jeg har den nær almindelige skovanemoner og de er uendelige kære sammen...Har samme udtryk og alligevel slet ikke...
  Ih hvor jeg glæder mig til snart at hilse på dem igen - og heldigvis øgede jeg familietallet dramatisk ved at lægge flere løg af denne spæde tulipan sidste efterår.

  Dejlig weekend fra
  Katinka

  SvarSlet
 2. Hvor er den smuk - og sart. Jeg havde heller ikke troet, at det var en tulipan. Jeg kender den slet ikke og har den ikke i haven - men det kan der jo laves om på. - se det er noget andet end hestemøj!

  God (have?)weekend til alle.

  Kjærligst Hannemor

  SvarSlet
 3. Det ligner meget de tulipaner jeg havde for et par år siden, men de overlevede ikke en vinter i en potte... De er virkelig fine.

  Kh. Lisbeth K

  SvarSlet
 4. är det sant, redan uppe? mina har bara knappt visat sig ovanför jorden, små söta spetsar! Dom kan man glädja sig åt nu. Och jag ska faktiskt till tårnby och hämta glasdörrar så nästa år kanske jag också har blomning redan i mars. Har lånt lite styrka av dig, bloggen och boken, så nu ska orangeriet fram! Det blir aldrig rätt tid, så nu är det bara hög tid!

  SvarSlet
 5. Hvor er det et smukt lys du har i drivhuset. Tulipa Turkestanica er også et must i min have. Jeg er lidt sur på mig selv over at jeg ikke har andre af de små vildarter det må jeg altså rette op på.

  SvarSlet
 6. Det er min absolutte favoritttulipan, og en av mine vårblomstfavoritter totalt sett også. Ufattelig vakker er den, også er den så snill at den kommer igjen hvert år, sånt liker jeg :)

  SvarSlet
 7. Hej claus
  Den er velnok smuk.den må jeg have i min have.
  Så kommer den ovnikøbet fra mit hjemmeland :)

  SvarSlet
 8. Glemte at skrive mit navn hilsen Ayse

  SvarSlet
 9. Kære Ayse - ja, der komer rigtig mange smukke planter fra Tyrkiet.

  Kh Claus

  SvarSlet
 10. I efteråret plantede jeg bispehue sammen med denne skønne tulipan. Glæder mig til at se om naboskabet bliver smukt i år :-)
  Mange hilsener
  Karin

  SvarSlet