Herligt med gode forbindelser

Mon ikke, at de fleste af os har det sådan, at vi gerne vil have det til at se ud af ’noget’ fra begyndelsen?

 

Jeg har i hvert fald.

 

claus20130307_135424

 

Derfor kontaktede jeg en af mine gode forbindelser i Holland og spurgte, om han kunne skaffe mig nogle pænt store lavendler.

 

Han fandt en planteskole, der havde nogle pragteksemplarer stående på marken, og dem bestilte jeg så nogen af.

 

claus20130306_154051

 

De ankom i går, og jeg må sige, at jeg var meget imponeret over den flotte kvalitet; Store og velformede planter.

 

claus20130307_132619

 

Her i formiddag har Henry været i gang med at plante dem i de firkantede bede under de boksformede træer.

 

claus20130307_132626

 

Jeg synes, at de runde kugler passer så godt til de stringente former.

 

claus20130306_154138

 

Og løvet er jo helt ubetaleligt.

 

Valget faldt på sorten ’Munstead’. Jeg har tidligere nævnt ’Hidcote Blue’, men af Kjeld Slot fik jeg at vide, at ’Munstead’ er stærkere og mere villig. Heldigt, at jeg ikke havde nået at bestille de andre.

14 kommentarer:

 1. wow.... det ser forrygende ud Claus.

  SvarSlet
 2. Peter Martinussen7. marts 2013 kl. 14.01

  Godt valg Claus

  SvarSlet
 3. Det ser helt fantastisk flot ud! Lavendeler passer så godt til natur-belægninger, både løvet og deres blomster, og deres tueform danner bare en superflot helhed!
  Ønsker dig en rigtig dejlig dag :)

  SvarSlet
 4. Fantastisk flot..:-)

  Hej fra Lisbeth

  SvarSlet
 5. Ser fint ud. Gid man havde en have!

  SvarSlet
 6. Vakkert! Jeg kan ikke vente med å se trærne kledt i grønt og lavendelen i full blomst! :-D
  Dette har du som vanlig full kontroll på Claus!
  Ha en fortsatt riktig fin dag
  Stein

  SvarSlet
 7. Kære Claus

  Det ser meget flot ud --
  Fin sammensætning

  hilsen jmn

  SvarSlet
 8. Hej Claus

  Helt vildt flot,godt valgt!

  Hilsen Trine

  SvarSlet
 9. Kære Claus

  Flotte Flotte Flotte Planter, Det er dejligt at have sine forbindelser, når man får sådanne eksemplarer tilsendt.
  Flot passer de til drivhuset, belægningen og de skønne træer.
  Glæder mig til at se når du for sat alle forårs krukkerne frem i dette univers. Det kan kun blive flot.
  Ja, det blev ordet flot der blev det gennem gående ord i denne kommentar
  God aften.

  Knus herfra det midtfynske, Pia

  SvarSlet
 10. Det er dejligt for dig at du har fået så flotte planter og det bliver smukt når træerne grønnes. Vil du forsætte med at klippe lavendlerne runde?

  SvarSlet
 11. Godt at du har Kjeld med på sidelinjen! Selvom jeg allerede var svælget langt væk i Hidcote Blue :-)

  Det ser rigtig flot ud, både med træer og grus, som jeg vist slet ikke har kommenteret på endnu. Men den helhed du har har skabt er virkelig velkomponeret. De lavendler skal nok tage kegler!
  Jeg vil krydse fingrene for at de klarer de næste ugers kulde - har desværre hørt rygter om sne til weekenden (!!!) - men du har nok en fiberdug eller to i baghånden.

  Flot skal det nok blive :-)

  Kh. Lisbeth K

  SvarSlet
 12. Jeg er helt vild med dine "lavendelkugler". - Det er godt, du har et godt og stort netværk. For mange år siden havde jeg lavendel mellem roserne - og jeg forsømte jo at klippe dem ned, så de blev alt for store og uregerlige. Så du har ganske ret - man skal klippe ned!!

  Vi har mange vintergækker i haven - de almindelige. Men i weekenden opdagede jeg en lille klump af dobbelte imellem. Dem må jeg have opformeret - og nu bliver bogen om vintergækker jo pludselig lidt interessant. Så jeg er bange for at den hopper over i indkøbskurven engang - ikke at jeg er samler på nogen måde. Men nysgerrig bliver man jo.

  Kjærligst Hannemor

  SvarSlet
 13. Godmorgen.
  Jeg sidder lige og nyder regnvejret og tænker på alt det jeg skal nå i haven, da jeg er ved at omlægge den. De store træer, du har over dine flotte lavendler, hvor køber jeg sådan nogle? det kunne også være frugttræer, som bliver klippet firkantet.
  Kirsten

  SvarSlet
 14. Kære Kirsten - de er købt på en hollandsk en gros-planteskole. Jeg har aldrig set dem til salg herhjemme. Desværre er de ret dyre - vel omkring kr. 5000-6000,- per stk. i almindelig handel. Kh Claus

  SvarSlet