Jeg er en rig mand!

Sådan føler jeg det i hvert fald. Det skyldes, at mine drivhuse er bugnende fulde af planter.

 

Frøene, der er sået de seneste uger, spirer så det er en hel lyst.

 

Nogle blev også sået allerede i efteråret, og det gælder blandt andet den skønne violette form at Tibets blå valmue, som i mange år har haft det latinske navn, Meconopsis betonicifolia, men nu hedder Meconopsis baileyi.

 

claus20120706_171044

 

Den blå har vi en del af i haven. Den er vældig imponerende, men den violette er endnu skønnere og også meget mere sjælden.

 

Denne valmue går for at høre til de virkeligt svært dyrkelige, men her i skovbrynet er den vældig glad for at være. Den blomstrer på livet løs.

 

20130305_135745

 

Da jeg i sommer besøgte Elly Prestegård i Bergen, så jeg hendes imponerende smukke bestand af både blå og violette Meconopsis, og Elly var så sød at sende mig frø i efteråret. Også af nogle dobbelte, som er endnu mere attråede.

 

20130305_135802

 

Det er frøene fra Elly, der spirer nu, og i løbet af et par uger prikler vi dem ud i ren spagnum – de ynder nemlig sur jord.

 

Når de efter et par måneder er vokset til, planter vi dem ud i spagnumblandet jord, og hvis vi er rigtig heldige, får vi enkelte blomster at se næste år. Men først i 2015 skal vi regne med, at de rigtigt folder sig ud.

7 kommentarer:

 1. Er det tør sur jord i halvskygge eller er den fugtig? Jeg har nemligt et
  Halvskyggebed i skovkant jeg forsøger at finde andet end hosta og geranium til... men bakken er ret tør trods vanding.

  SvarSlet
 2. Kære Merrymad - det går ikke med tør jord her. Kh Claus

  SvarSlet
 3. Øv...har set på dem til plantemarkedet i Geografisk have sidste år og de er fantastiske ..men de dur vist ikke i min have.
  Tak for dit svar :)

  SvarSlet
 4. Det er forøvrigt nogle skønne helleborus billeder i toppen af din blog.
  Kh. Marianne

  SvarSlet
 5. Hej Claus
  Misunder dig alle dine planter du selv sår. Jeg har kun et lille
  væg-drivhus, men hvornår kan jeg så Tagetes inde og hvornår kan de tåle at komme ud i drivhuset når der ikke er varme på som i dit pragtfulde nye drivhus?

  SvarSlet
 6. Ja, er de ikke flotte meconopsiserne. En af mine yndlingsplanter. Men jeg ville sådan ønske, at du ikke brugte spagnum, da det jo kun kan udvindes ved at vores og andres moser graves op. Der findes andre gode muligheder for at skabe god sund jord. Og problemet er jo også, at når du anbefaler noget, gør rigtigt mange det samme uden at stille spørgsmåltegn.

  Venlig hilsen
  Helle

  SvarSlet
 7. Ja, det var da mærkeligt at kommentarerne forsvandt!
  Vor fælles ven, Elly, som boede hos os sidste sommer mens hun besøgte din have, har virkelig mange fine og unikke detaljer i sin have. Du er heldig at du fik frø fra netop hendes have :-)

  SvarSlet