Jeg føler med gartnerne

Selv om det er rigtig træls for os haveejere, at det stadig er rigtig koldt, er der nogen, der lider mere end os. Og det er gartnerne.

 

20130322_120336

 

Der er jo ikke mange os, der er særlig købelystne, når vi ikke kan komme i jorden.

 

20130322_131823

 

Hornvioler, stedmoder og andre af de tidlige udplantningsplanter hober sig ude i gartnerierne, fordi der ikke bliver solgt noget. Det betyder, at planterne ny fylder så meget, at gartnerne ikke kan komme i gang med næste kultur.

 

20130322_124844 20130322_124604

 

Et gartneri er jo så økonomisk tungt at holde i gang, at den ene kultur skal afløse den anden.

Jeg har heldigvis et par opvarmede drivhuse og har derfor været ude for at købe hornvioler, der står og venter på at blive plantet ud. Men det har måske lange udsigter.

 

20130322_124802 20130322_124724

 

Jeg beklager, at jeg fik aflyst vinteren forleden. Fik kigget på en vejrudsigt på et tidspunkt, hvor meteorologerne var i det positive hjørne. Men udsigterne skifter hele tiden.

8 kommentarer:

 1. Tillykke til den vidunderlige blog! Jeg elsker også en masse af de planter, og blandt andet har jeg en temmelig stor have at passe.
  Foråret er med os, men der er stadig temmelig koldt, og blomsterne er langsomme til at blomstre!
  Disse smukke hornede violer ... skønhed enkelhed!
  Hav en god weekend
  Anna

  SvarSlet
 2. Mon ikke at vejrguderne forbarmer sig, så vi kan få noget forår, når påsken er overstået??
  Her kalder lysten bestemt ikke til, at gå i haven. Men bare solen så kommer frem, så går det nok. Jeg har i hvert fald bestilt smukt vejr for dig i morgen :)

  SvarSlet
 3. Du har helt ret - også min tanke! Men hornviolerne får os til at turde tro på foråret, jeg køber gerne.

  :) fra Marianne

  SvarSlet
 4. Håber på at foråret kommer med et drøn meget snart :)så vil jeg sætte hornvioler oven i krukkerne med løg og nyde synet hele foråret :)
  KH. Marianne

  SvarSlet
 5. Jeg har også hornvioler hvert år og håber snart på at kunne komme i haven :)
  Flotte billeder.
  Kh Birgitte

  SvarSlet
 6. Kære Claus,

  hornviolsgartnerne har ikke noget at frygte fra min side. Intet forår uden hornvioler. Iår synes vi måske endda, at vi efter sådan en lang vinter, fortjener lidt ekstra egenomsorg og selvforkælelse.....og køber mange flere end vi plejer.

  Knus fra en hornviolelsker

  SvarSlet
 7. Netop pga. vinterens tag fik jeg ekstra lyst til at købe lidt friske blomster til stuen.
  På indkøbsturen faldt jeg over meget flotte og store hornvioler til kun 5 kr. pr. stk. Måske fordi butikken bare skal af med dem nu? Jeg købte strak ind, for det var ikke til at stå for.

  Kh. Lisbeth K

  SvarSlet
 8. Kære Claus.
  Hvor er det et fint indlæg. Det er et risikofyldt erhverv at være gartner og landmand - de er så afhængige af vejret. Men det er ikke ret tit vi tænker over det i vores hverdag - vi vil bare gerne have godt vejr til vores haver, men har jo ikke noget økonomisk tab, p.g.a. det vinterlige forår.
  Vinterhilsner fra Lene.

  SvarSlet