Jeg kan ikke rigtigt bestemme mig!

Kan jeg lide de små tête-à-tête- påskeliljer?

 

Ja, jeg ved det faktisk ikke?

 

20130311_150008

 

Lad mig sige det på denne måde; det er ikke min yndlingsblomst.

 

20130312_142854 20130312_142606

 

Det er farven, der er lidt for nettogul til min smag, men på den anden side er der også noget yndigt over denne spæde vækst.

 

20130311_145429

 

Min tese har altid været, at der ikke findes grimme blomster, men at de kan sættes ind i en forkert sammenhæng.

 

Når de som her er sammen med hvide primulaer, hvis gule øje, er en fin pendent, er de nu ikke så dumme. Eller?

 

20130311_145950 20130311_150705

27 kommentarer:

 1. Ved du hvad - jeg tror man er lidt mindre kritisk på denne årstid, hvor alt, der gror, opløfter sindet i den vintertrætte hverdag. Og når jeg sidder her ved vinduet og ser store snefnug hvirvle rundt udenfor, synes jeg den er skøn.

  Men du har ret, den gør sig særdeles godt/bedre i selskab med de hvide primulaer.

  Kjærligst Hannemor

  SvarSlet
 2. Hej Claus
  set i forårets lys med visne staudetoppe, blade og endnu ikke udsprungne hække lyser den gevaldigt op og er charmerende sammen med de øvrige nye friske blomster og skud..
  Den giver i høj grad liv og lyst til årstiden..
  Tillykke med bloggens fødselsdag.
  Heller ikke jeg har været med fra starten, men "kom ud af busken" da du for nogle år siden opfordrede alle os "gratister" til også at pippe med :-)
  Mvh
  SuK

  SvarSlet
 3. Jeg køber dem også, men når de så bagefter skal plantes ud i haven, så bliver det svært ;-) Men sammen med de rigtig farver, som du har her, jamen så ER de jo yndige. De er jo også een af vorherres skabninger ;-)

  Hilsen Lone

  SvarSlet
 4. Hej Claus.
  De er da søde - de påskeliljer - og så er det vel også een af de første man ser i butikkerne, om foråret.
  Tillykke med bloggens fødselsdag, jeg er en af dem "der pipper"
  søde piphilsner jmn

  SvarSlet
 5. Kære Claus. Den er godt nok meget gul men lyser dejligt op når den er helt spæd. Jeg foretrækker dog klart "alle de andre".De ældes også med ynde, hvor têtê`-à-têtê står og stritter lidt.
  Venlig hilsen Eliane

  SvarSlet
 6. Ehmmm Claus. Jeg vil give Hannemor helt og aldeles ret. Man er lidt mere eftergivende på denne årstid, hvor man er totalt blomsterskruk. Jeg klapper i hænderne over mine små erantis, men så stopper klapperiet over gule blomster også. Jeg havde indtil for lidt over 1 år siden en kæmpemæssig syren, hvorunder den forrige haveejer havde plantet et sandt orgie af alskens forskellige påskeliljer, tête a tête, blå perlehyacinter, pinseliljer osv. Nogle af påskeliljerne var måneskinsgule andre dobbelte. Da syrenen blev gravet op, samlede jeg et par hundrede løg. Jeg anede ikke hvad der var hvad, men fordi der også var en stor del nettogule påskeliljer i blandingne, forærede jeg dem alle væk. Om igen.

  Din tese om, at der ikke findes grimme blomster, men blot grimme sammensætninger, finder jeg både smuk og ..... rigtig. Jeg elsker de måneskinsgule (takket være dig), men de nettogule passer ikke ind hos mig. Og livet er for kostbart til gule påskeliljer. Uanset størrelsen :-) Du har så også lidt mere plads at boltre dig på og eksperimentere på end jeg.

  SvarSlet
 7. Det är min egen devis också. Det finns inga fula växter - i sitt rätta sammanhang och med rätt kombovänner är alla vackra!

  SvarSlet
 8. Selv om dette er en gulfarge jeg vanligvis ikke har i hagen, gjør jeg unntagelser for de tidlige vårblomstene. Etter måneder med kulde og mørke er alle farger like velkomne. Så, etter noen uker begynner jeg å bli selektiv. Til lykke med bloggens fødselsdag :-)

  SvarSlet
 9. Jooh...De er da faktisk søde i din sammensætning, men altså ikke lige min yndlingsblomst.
  Efterhånden er der så meget at vælge imellem selv i supermarkedet af forskellige forårsvækster, så jeg må indrømme, at jeg går udenom tete'en.
  Derimod kan jeg godt lide den helt almindelige påskelilje - selvom den er gul! Det er ligesom påskeliljens blade er mere grålige og så minder den nok også om påskeferier og sommerhus. Påskeliljerne får lov til at blive i min have (er åbenbart desværre? slet ikke så kontakt som Nette), men jeg lægger ikke flere løg, hverken af den lille eller store gule slags.
  Hilsen Pia

  SvarSlet
 10. Forestil dig, at narcisserne er hvide? Hvad ser du så?
  En u- imodståelig skønhed, ikke sandt?
  Det er farven! Og du ER inde på noget af det rigtige når du laver sammenblandingen gul narcis/ hvid primula.
  Iflg. Goethe's Farvelære er farven hvid den, der kommer nærmest gul, og disse to farver tilsammen danner lysets farve!
  Hvid og gul bruges altså, i maleriet, til at skildre lys! Og lys kan vi godt li'! Men uden hvid går den ikke og INGEN andre farver kan fremhæve gul!

  Jeg ser store buketter for mig, i Hvidt og forskellige nuancer af gul. Lige fra den skriggule til den sarte bleggule. Det vil være en showstopper!

  Er netop ved at skrive en blog om farven gul. Der er meget at sige om gul, da det er den enste farve, som ikke har nogen dybde.

  SvarSlet
 11. Lyder spændende Elin. Og jeg er meget enig i betragtningen om hvid og gul som lysets farver, uden at kende til dine gode forklaringer.

  Kære Claus.

  Jeg har det sådan med de små tete-a-tete, at hvis nogen træder ind ad min dør med et par potter af disse, så er det som at få selve solen i gave netop nu. Har dem også udplantet i en "mørk" del af bedet under buskadset ved drængrøften. Der står de med blå forårsblomster. Måske der skulle tilføjes nogle hvide småtterier også hmm Det er iø lige ved siden af mit hvide Dalby forårsløgbed ;)

  Hjerteligst

  SvarSlet
 12. Hej Claus
  Synes nu de er vældigt flotte i den rigtige sammenhæng,
  Men en helt hvid/creme farvet var nu heller ikke dårlig
  Mvh jesper

  SvarSlet
 13. Gult som i nettogul er ok til påske synes jeg, men så stopper det (næsten) også for mig for det er jo ikke altid påske når de store og små gule narcisser får farve i haven og jeg er for blød om hjertet til at kassere dem der har ligget i jorden her i 30 år.
  Jeg er enig i at det handler om sammensætning og så kan man også blive positivt overrasket en gang imellem når man hos en blomsterdekoratør ser dem på en ny måde.

  SvarSlet
 14. Jag hör till dem som inte är speciellt förtjust i Narcissus 'Tête-à-tête'. Jag tycker att den är alltför gul. Men det blir en kruka eller två varje år i alla fall. N. 'Thalia' är mycket vackrare enl min mening.

  SvarSlet
 15. Kære Claus.
  Tillykke med de tre år til bloggen og dig.
  Min datter på snart 6 år så disse tete-a-tete i en butik forrige forår og udbrød 'se mor, baby blomster'. Siden da har jeg ikke kunne undvære dem. De er den spæde baby i vores forårshave.

  Knus Rikke.

  SvarSlet
 16. Hej Claus,
  Det er sjovt som vi alle ser forskelligt på farven gul. Heldigvis har jeg det sådan, at jeg elsker alle farver og sandelig også alle blomster. Hvorfor nøjes?
  Kh Mathias

  SvarSlet
 17. Denne kommentar er fjernet af forfatteren.

  SvarSlet
 18. Hej Claus
  Kender du denne hosta " Hosta Plantaginea Venus "
  Faldt pladask for dens flotte blomst = must have. Synes ikke lige jeg har set den nogen steder før jeg fandt den på pinterest.
  Mvh Jesper S

  SvarSlet
 19. ugh jeg syntes det er så synd at "skælde" en glad forårsbebuder ud bare fordi den har en umodernet farve. Jeg elsker alle farver især om foråret. Meen indrømmet de skal have den rette sammensætning, ellers kan det blive vild forvirring.
  Det er nu erentisserne nu ligeglade med, de kommer allevegne som det passer dem og lyser som små sole, foråret ER altså liige om hjørnet, men ventetiden, den ville være træls, hvis vi ikke havde haft din blok Claus, den afhjælper da haveabstinenserne så ventetiden er til at holde ud.
  hilsner Gunvor

  SvarSlet
 20. P.S: og hvor er det egentlig trist at nogen kalder visse gule for NETTO gul!

  Der findes kun en NETTO gul og det er den gule på Netto's egne plastposer, på advarselsskilte og på udsalgsskilte. Og det er der en grund til!

  Farven gul sat op mod sort giver en anden slags gul, sort gør den gule grønlig, næsten galdegrøn.

  Men gul sat op mod andre gule, eller hvide - nuancer - giver en varm gul, lysets farve, solgul!

  Velkommen til narcisser, påskeliljer, erantis og solgul!
  KH, Elin

  SvarSlet
 21. Kære Claus,
  Jeg har det lidt som dig. Dog er der nok i mit tilfælde snarere tale om en mætning. I mange haver ser man en overflod af det gule - i sær i form af påskeliljer - der måske mangler lidt modspil (efter min smag).
  Jeg har i nogle år helt undgået påskeliljer i min have og som buket på bordet. Men nu er de så småt ved at få tilladelse til at komme tilbage - men altid i selskab med andre farver, der kan bløde lidt op på det massivt gule.
  Forårsbebudere er de - og vi trænger!

  SvarSlet
 22. til Elin,
  jeg er meget enig i dine synspunkter om gul - for tænk bare, hvis vi ikke havde solen??!? så var der ingenting nogen steder.

  kh og fortsat god onsdag
  Mette (i Horns Herred)

  SvarSlet
 23. Jeg ELSKER den gule erantis som lyser op og minder om den mørke tid er ved at være slut.... Jeg ved ikke hvorfor lige den er elsket, og alle de andre gule farver ikke får lov til at være i min have resten af året... jeg er bare ikke glad for den knaldgule farve... - vi overtog en kolonihave med dagliljer og duften var skøn... men den er ikke kommet med i min nye have - det var kun duften der var skøn!

  Mange hilsner og håb om forår uden sne - Sarah

  SvarSlet
 24. Kære eller - tak for fine kommentarer og betragtninger.

  Kære Emil - du elsker alle farver, skriver du. Men forleden skrev du da, at du ligefrem hadede mintgrøn. Den elsker jeg til gengæld!

  SvarSlet
 25. Jeg er klart vild med gule forårsblomster. Men Claus, de ser faktisk ti gange flottere ud sammen med Primulaerne!
  Dejlige indlæg fra Elin med lidt farvelære. Når man hører det tænker man jo "det er rigtigt" - gul og sort er grimt sammen, men det er ikke farvene i sig selv men mere kombinationen.

  Når vi siger at de gule forårsblomster er for meget for os, så skyldes det måske at vi er for dårlige til at give dem selskab med andre blomster?
  Personligt synes jeg at blå og gule blomster gør sig godt sammen. Men måske jeg skulle overveje de hvide også?

  Kh. Lisbeth K

  SvarSlet
 26. Two outstanding manufacturers of favoured treat products are pulling sundry in vogue brands from the hawk because they may restrict traces of poultry antibiotics that are not approved in the U.S.

  http://www.promowanefirmy.pl/katalog/specjalista-ubezpiecze-przemysowych-i-technicznych-leszek-schiller-sdg
  http://www.biznesdlafirm.com/katalog/mrgeo--geodezja---usugi-dla-przemysu-i-budownictwa-rutkowski-micha
  http://biznesdlafirm.com/katalog/pokaz/4019
  http://centrum-firm.com/katalog/pokaz/2413
  http://www.biznesdlafirm.com/katalog/pokaz/4154

  http://biznesdlafirm.com/katalog/pokaz/1269
  http://centrum-firm.com/katalog/dj-adam-pokora-dj-na-wesele
  http://www.promowanefirmy.pl/katalog/pokaz/2947
  http://www.osea.com.pl/strony,blogi,fora/lecznica,weterynaryjna,weterynarz,24h,gdynia,s,933/
  http://promowanefirmy.pl/category/dom-i-ogrod-ochrona-przeciwpozarowa/cat/166 ca³odobowa

  SvarSlet