Jeg sværmer for de mørke!

Og det er der vist andre end mig, der gør, når det handler om roser.

 

claus20090627_163726

 

Siden jeg begyndte på det med haven, har jeg interesseret mig for de mørke blomster og især roser.

 

Herover er det den skønne rose ’Chianti’, som jeg aldrig kan se mig mæt på. Og duften? ja, den er også en drøm.

 

Lad mig også lige nævne et par andre.

 

claus20090624_181651

 

Hvad siger I til den skønne kinarose ’ Louis XIV’ ovenfor? Den er lidt sart, så jeg dyrker den i krukke.

 

claus20090624_181428 claus20090624_182317

 

Til venstre er det ’Louis XIV’ i udspring og ved siden af den den lidt mere kendte ’Dusky Maiden’.

 

Er I hooked? Jeg er ...

15 kommentarer:

 1. Absolut hooked on the dark side ;-) Deler og forstår din lidenskab for de mørke skønheder. Fantastisk smukke.

  SvarSlet
 2. Hej Claus,
  de er ganske vidunderlige, de roser, du viser her..
  William Shakespeare og Rhapsody in blue er heller ikke værst.
  Jeg var ude at studere roserne forleden -både i jord og krukker..
  De ser ud til alle at have klaret skærene i vinter. Samtlige har knopper.. Dejligt.
  Nu skal vi bare have overstået den kommende snestorm og få nogle plusgrader, så er det -lige om lidt- tid at beskære og gøde dem..
  Vi er da ikke ret misundelige over en tur til Bologna...
  Under dig det i hvertfald.
  God tur
  Mvh
  SuK

  SvarSlet
 3. Hej Claus
  De er rigtig flotte, men jeg kan dog bedre lide de lidt mere rosa farvede, og hvid roser du har vist billeder af engang. Men jeg tror aldrig at jeg har set en grim rose, findes de mon ?
  Mvh Jesper S

  SvarSlet
 4. Så bliver det vist ikke mere forførende. Bare så surt, at de ikke trives her i haven. :(

  SvarSlet
 5. Kære Claus,

  jeg har altså også frygteligt svært ved at holde mundvandet lige i munden, ved synet af disse mørke, dragende og indtagende skønheder. De er så intense og femme fatale agtige, at man uvilkårligt lader sig forføre.

  Hvert år kommer der mindst to nye mørke senoritas til i vort rødbedefarvede bed. Jeg kan ikke stå for deres magiske tiltrækningskraft. Fristet af så megen skønhed får jeg en ryggrad som en regnorm.

  Kærlige hilsner og tanker til alle

  SvarSlet
 6. Kære Jesper - du spørger, om der findes grimme roser, Ja, det gør der i høj grad, synes jeg.

  Prøv lige at se her: http://www.seekcodes.com/codes-backgrounds/Flowers/peace-rose.jpg.htm

  SvarSlet
 7. Denne kommentar er fjernet af en blogadministrator.

  SvarSlet
 8. Kære Claus

  Ja, Kinarosen er da bedårende, også ud udspring.
  God tur.
  hilsen jmn

  SvarSlet
 9. Mørke blomster kan bare et eller andet magisk. De to nederste roser du viser, er utroligt skønne... :o)

  SvarSlet
 10. Skønne mørke roser. Roser er bedårende, og det sidste 1½ år har jeg plantet ikke mindre end 25 af slagsen - men vi har åbenart ikke rosejord i haven - de fleste er gået ud. Nu blev de så også plantet i den første tid af min Claus Dalby periode, hvor begejstringen løb af med mig. Så kanske jeg skal prøve igen, nu jeg har studeret Ernst Jensen dejlige bog om roser.

  Kjærligst Hannemor

  SvarSlet
 11. hej Claus
  Ja, jeg er hooked på disse underskønne farver. Kunne du evt lave et par indlæg om disse dejligheder og dine erfaringer med de enkelte sorter. Mig bekendt er de ikke lige nemme allesammen. Jeg har både Falstaff, william Shakespeare og Burgundy Ice, men de trives meget forskelligt. Da roser er dyre, ville det være super at høre dine erfaringer.
  Mange hilsner Anne Marie Christensen

  SvarSlet
 12. De er ikke til at stå for!
  Jeg var virkelig ved at tabe underkæben og da Tanten så skrev noget om rygrad som en regnorm så følte jeg mig meget godt ramt :-)

  Smukke roser! Og der er selvfølgelig stor forskel på roser heldigvis da. Uden diversiteten ville de ikke være så populære.

  Kh. Lisbeth K

  SvarSlet
 13. Kære Claus

  Ikke bare findes der tilsyneladende grimme roser (jeg kiggede på dit link), men der findes åbenbart også hæslige hjemmesider. Jeg synes nu, at der er langt mellem deciderede grimme roser, men nogle er uimodståeligt dejlige og andre bare dejlige.

  Nu er min have så lille, at jeg ikke kan have alt, og indrømmer blankt - selvom jeg tilsyneladende er i mindretal - at jeg ikke sværmer for de mørke. Jeg har set dig lave nogle meget smukke røde grupper, men da jeg er nødt til at begrænse mig, bliver de mørke valgt fra. Det kan meget vel være, at min havesmag stadigt er på begynderstadiet, for jeg har ændret mening om flere planter de sidste 2-3 år. De mørke ville ikke blive smidt ud af havelågen - som de orange, der ikke bliver smukkere af at blive kaldt brændte - og måske ville jeg eksperimentere lidt med en mørk gruppe, hvis jeg havde mere plads. Men nej. Jeg er ikke hooked :-)

  SvarSlet
 14. Hej Claus
  Overgiver mig, ja køn kan man ikke sige den er , men i det rette element går den nu an
  Mvh Jesper

  SvarSlet