Kvalitetstid

Her i eftermiddag har jeg taget et par timer fri fra skriveriet.

 

20130310_153056

 

Sådan en dag som i dag, hvor det stormer, sner og er hundekoldt, tror jeg, at der er mange, der har lyst til at tage sydpå.

 

20130310_153228 20130310_153246

 

Jeg ’rejser’ nu lidt i den anden retning; mod nordvest.

 

20130310_153329 20130310_153503

 

Der er nemlig i det hjørne, det nye drivhus ligger, og her er det en lise for sjælen at tænde op i pejsen, lytte til yndlingsmusik og nyde de omkring femten grader, det nemt dér bliver på en overskyet dag.

 

20130310_153558

 

Så går jeg og nusser om planterne og tager billeder. Selv om det lige nu er Den hvide have, det gælder, skal jeg jo også huske på at tage billeder til Et år i mit drivhus, der udkommer næste forår.

 

De dejlige vækster, der pynter her, skrev jeg om forleden.

 

Var der nogen af jer, der fik købt løgvækster i Bilka, før de var udsolgt?

19 kommentarer:

 1. Hej Claus
  Nej jeg har ikke fået købt løgplanter i Bilka, synes stadig det er for meget vinter, mangler jo lige et opvarmet orangeri, til at gå og nyde det i ,men måske det kommer en dag. Det er ellers fristende at købe alle de flotte løgvækster, der er fremme lige nu, måtte nøjes med et par flotte pæoner.
  Mvh Jesper S

  SvarSlet
 2. Som altid smukke billeder fra dig Claus :-). Ja, du kan tro jeg har og har haft glæde af dine løgvækster fra Bilka, og i dag røg der 3 mere i kurven ..de holder så flot og ´de små krukker er lækre.Jeg kiggede efter Kastanjehegnet, men det var ikke i butikken her i Horsens. God søndag til dig og dine. Lene.

  SvarSlet
 3. Kære Claus

  Det er ikke bare dine planter, der ser godt ud, det gør potterne også.

  Vil lige pippe, at linket "forleden" ikke virker.

  SvarSlet
 4. Kære Nette - tak. det gør det så nu. Kh Claus

  SvarSlet
 5. YEPS ! ! !
  Har leget forår både ude og inde siden sidst i februar (min fødselsdag) Men altså også købt andre steder end i Bilka ;-)
  Lige nu pynter lerpotter med Narcissen "Minnow" i køkkenvinduet og i stuen er der mange potter med hvide Perlehyacinter.
  Ude er der Vibeæg og Lyserøde Perlehyacinteri i den ene opstilling. I den anden er der 3 slags Narcisser i sartgult/hvide, "City of Harlem" Hyacinter, Hvide Perlehyacinter, Hvide Hornvioler, "Milkmaid" Primula, den almindelige Lysegule Primula og kronen på værket er 2 nye Påskeklokker i lime/lysegul/hvid - den ene dobbelt med små spidse kronblade og den anden med meget tydelig krave <3 <3 <3 også hjembragt fra Bilka ;-)
  Vil lige skynde mig at tilføje at de udendørs nu er stillet i ly i drivhuset og jo nok desværre bliver der de næste dage :-(

  SvarSlet
 6. Desværre ingen løgvækster i potter til mig, men jeg er sikker på du hygger dig derude i varmen med dine smuksakker!! ;o)


  Næste emne handler egentlig ikke om din blog Claus, men jeg tillader mig alligevel at sende et åbent brev til søens folk og BILKA (da jeg er ret sikker på de læser med her... ;o)

  Sidste år købte jeg i omtalte havecenter KOMPOSTERET KOMØG, hvilket jeg var ret glad for. Nu har jeg besøgt både Kolding og Vejle for at finde samme vare igen men uden held. Endelig fik jeg vredet armen om på en ung mand i Vejle, som fandt ud af at det forhandlede I ikke længere. Han gjorde ellers hvad han kunne... rendte rundt i bidende kulde i kortærmet skjorte og ledte, alt imens han telefonerede til højre og venstre.

  Så klap lige den unge Vejle-mand på hans forfrosne skuldre og sig tak for god service, - og få så bestilt noget komøg hjem til mine hungrende roser....!!

  Undskyld jeg brugte din blog, Claus!!

  haveknus fra fru friis ;o)

  SvarSlet
 7. Så smukt og livsbekræftende, noget jeg behøver lige nu.
  Begravet min dejlige svigerdatter i fredags..:-(
  Jeg føler en enorm trøst i alle dine smukke billeder, de går lige til hjertet.

  Fortsat god søndag fra Lisbeth

  SvarSlet
 8. Kæreste Lisbeth, kondolerer ...

  Hvor er det flot, at du har overskud til at dele din sorg med os. Du kan være sikker på, at vi er mange, der tænker på dig og din familie lige nu.

  Ja, blomster er både til glæde og sorg. Et af vores stærkeste symboler.

  Knus og kærlige hilsner fra Claus

  SvarSlet
 9. Ja - har plantet dahlia og ranunkel i dine flotte lerkrukker. Så er rigtig spændt på når de kommer op.
  Kirsten :)

  SvarSlet
 10. Hej Claus
  Dejlige dejlige billeder du viser, sikke en stemning - jeg forstår til fulde du nyder din fritid i dit nye drivhus.
  God aften.

  Mange hilsner
  Anita

  PS Hvor lyder det godt med bogen et år i mit drivhus, hvordan har det kunne gå min næse forbi, at du er ved at skrive den ???

  SvarSlet
 11. Ett sådant vackert pyntat växthushörn skulle jag behövt idag i snålblåsten:)

  Ha det fint,
  Rebecca

  SvarSlet
 12. Jeg har én gang for alle besluttet, at jeg kun varmer op i mit orangeri, hvis temperaturen truer med at falde til under 5 gr. Med den el-regning, jeg har, er man nødt til at være lidt principfast. Og så snart solen stikker hovedet frem igen, bliver der nem 15-16 gr derude, næsten lige meget, hvor koldt det er udenfor. I hvert fald på denne årstid.
  Til gengæld har jeg så i dag hygget mig i den lune stue foran brændeovnen med at sortere i alle mine frø og søgt opysninger på Nettet om såtid osv, for det skal jo så småt til at gå løs med det, som skal sås indendøre.
  Happy Desk Gardening
  Jytte
  www.danishknitdesign.com

  SvarSlet
 13. Kære Lisbeth. Kondolerer.
  Håber du kan finde trøst i det forår der snart kommer.
  Venlig hilsen Eliane

  SvarSlet
 14. Kære fru Friis - heldigvis har den 'direkte linje'. Jeg skal se, hvad jeg kan gøre. Kh Claus

  SvarSlet
 15. Uha da ja.., men kan ikke gøre det kun med løgplanter.
  De hvide CD ranunkler måtte også med hjem. Og 2 pakker af de mærke Lathyrus - lidt gladiolus blev det også til ( ville nu også gerne have haft dem i lime grøn).. Ja så kom jeg altså også til at købe to Clematis albina Plena og to blåregn sneg sig også med, så kunne vi nu snart få noget tøvejr;-))
  Venlig hilsen Lotte

  SvarSlet
 16. WOW sier jeg bare! Dette var superlekre bilder Claus. Du er meget dyktig til å fotografere og lage stilleben!
  Virkelig vakkert.
  Klem

  SvarSlet
 17. Hej Claus, tog i Bilka i dag for at købe de skønne sorte hornvioler. Men nej, de havde alle de andre farver, men ikke sort . Troede at alle farver blev fordelt mellem de forskellige afd, men..... øv øv. Ved godt at det ikke er din skyld, blev bare lidt skuffet, da de sorte jo ikke findes på enhvert gadehjørne. Hilsen Margit

  Hilsen Margit

  SvarSlet
 18. Er der nu udsolgt?? Øv, næ jeg har ikke nået BILKA endnu.
  De ser ellers skønne ud alle de blå og lilla som du har i drivhusets vindueskarm. Jeg kan godt forestille mig hvor dejligt der er med ild i pejsen og alle de dejlige vækster omkring dig:)

  SvarSlet
 19. Skønne billeder - og de "varmer" just nu, hvor der er atter er blevet bidende koldt udenfor. Uden drivhus må man væbne sig med tålmodighed, men så strøer jeg bare jord på bedet - jordforbedring. Jeg har en fornemmelse af, at grøften/skråningen har været brugt til at kaste affald på - murbrokker måske - i tidligere tider. Men noget kan gro der - bare ikke roser. Jeg har for øvrigt set i Plantoramas brochure, at man kan købe lupin knolde. Det ved jeg ikke, om jeg tør vove mig udi - jeg refererer atter din bog: den levende have, hvor du skriver, at man godt kan opgive at grave lupiner op og flytte dem. Så jeg har planer om at så dem med rund hånd - hvis ellers kulden vil forsvinde igen.

  Kjærligst Hannemor

  SvarSlet