Nej, det er ikke blegselleri!

Det kan man ellers godt tro, at vi er begyndt at dyrke, når man ser på billederne her.

 

20130228_110745

 

Og nej, det er hverken en rød sportsvogn eller lignende, der står under dækket, som jeg viste i går aftes.

 

Men – som et par af jer gættede – dahliaer.

 

20130228_110840

 

For en måneds tid siden pottede vi dahliaknoldene, stillede potterne i kasser og stablede dem inde i det nye drivhus. Her kom de ret hurtigt i gang, men det stod mig snart klart, at de ikke kunne blive stående inde.

 

Derfor besluttede vi os i går for at klippe dem ned, fordi det grønne var blevet for pistent og langstrakt på grund af manglende lys.

 

20130228_110819

 

Nedklipningen er slet ikke dum, fordi det resulterer i en større forgrening af stænglerne og et kraftigere rodnet.

 

Kasserne blev igen stablet og pakket godt ind i vintermåtter og presenninger. For dahliaer tåler jo som bekendt ikke frost.

 

20130228_110827

 

Om en god uges tid, når vi har fået ryddet op i gården, pakker vi kasserne ud igen og stiller dem side ved side. Dernæst dækker vi dem med boblefolie - typen med store bobler. Det virker isolerende ned til seks-syv minusgrader samtidig med, at lyset kan skinne igennem.

 

20130228_124634

 

Vi har aldrig tidligere forsøgt os med så tidlig forkultivering. Så nu er jeg spændt på, hvornår vi kan have de første blomster. Måske i begyndelsen af juni? Vi får se.

 

20130228_124644

 

Hvor om alt er, er der ingen tvivl, at vi på denne måde vil få rigtigt kraftige planter.

12 kommentarer:

 1. Desværre, er alle mine knolde gået til sidste år. Der må købes nye. Jeg vil helt sikker prøve denne metode. Dog er det lidt "voldsomt" at klippe de nye skud, men helt sikker er det i sidste ende en fordel. Så det skal da prøves. Knus Anne

  SvarSlet
 2. Det bliver spændende at følge med i...
  Dejligt at du tør at springe ud i, at dyrke på nye måder/tidligere på sæsonen!

  Kh. Lisbeth K

  SvarSlet
 3. Kære
  Ja, så havde jeg gættet rigtig, lad os håbe der ikke komme sne til påske, som jeg hørte i byen igår. Vi vil nemlig havde forår nu, vil vi.
  Rigtig flot vejr vi har idag og det ser endda ud til at forsætte den næste uge. JUBIIIIIII.

  Knus herfra det midtfynske, Pia


  Lige en lille hilsen til Flade, håber at solen skinner både uge og inde.

  SvarSlet
 4. Jamen, så havde jeg jo næsten ret ;-)
  /Bo

  SvarSlet
 5. Hvor skønt at forestille sig, at sæsonen kan forlænges på disse vidunderlige blomster.

  Det er altid svært at klippe ned,og må nogle gange næsten gøres med blødende hjerte. Men du skal nok have ret i, det kommer til at give nogle endnu tættere "buske."

  Nå ja, og så er de jo spiselige. Det kan en madblogger, som jeg, jo rigtig godt lide :-)

  God weekend!

  SvarSlet
 6. Hej Claus,

  Jeg skal love for, at du har gang i den. Jeg døjer med at klippe ned og klippe af - men jeg kan godt se, at det oftest giver et bedre resultat. Jeg må tage det til mig!! På med havehandskerne og saksen!

  Kjærligst Hannemor

  SvarSlet
 7. Det bliver spændende at se hvordan det kommer til at gå med disse, Claus. Håber I får fantastiske planter ud af det - og hvis det er tilfældet, så hopper jeg med på vognen næste år :-)

  God weekend til jer alle.

  SvarSlet
 8. Rigtig spændende projekt, men jeg bæver alligevel indvendig over kombinationen dahlia og frostnætter. På den anden side er jeg ikke i tvivl om at I har styr på sagerne, så med vanlig rettigdig omhu skal du såmænd nok få fantastisk blomstring i juni. Forventer (selvfølgelig) løbende up-date på dahliaernes ve og vel... :o)

  SvarSlet
 9. Hej Claus
  Virkelig fristende. Kan vi vinde en måneds blomstring er det helt fantastisk. Hvor kan vi købe bobleplast med store bobler. Det vil jeg bestemt være liebhaver til hvis det kan isolere tilstrækkeligt til flere frostgrader.

  SvarSlet
 10. Kære Claus.

  Åhh alle de små stiklinger som ligger der og visner. Bare de kunne sendes rundt til os. Du har en helt fantastisk creme-gul / måneskinsgul dahlia, som ville passe perfekt i min lille have. Den er desværre udsolgt alle de steder jeg har set. Måske finder jeg den en dag;)

  Knus Rikke.

  SvarSlet
 11. Kære Claus

  Du er en hård negl. Ind i mellem. Interessant og forbavsende at bobleplast isolere SÅ meget. Jeg har en lille rulle liggende i haven, som jeg ville have brugt om nogle krukker, men fik det ikke gjort. Ville være begejstret for nogle billeder af de indpakkede dahlia, når I en gang kommer så langt. Måske et alternativ til os stakler uden opvarmet drivhus.

  Og nu til noget helt andet. Jeg var i dag i Crabtree & Evelyn og så flere af dine bøger. De stod meget synligt lige bag disken. Tror nok jeg ville have sat dem ved Garden cremerne men umiddelbart en god idé i en sådan forretning.

  SvarSlet