Ryger I?

Jeg troede simpelthen, at det var en aprilsnar, da jeg første gang for nogle måneder siden hørte om, at der var hortensiarygere på spil.

 

_20100716_064751[3][1]

 

Stor var mystikken, fordi en lang række haveejere gennem vinteren har kunnet fortælle om, hvordan deres hortensiaer i nattens mulm og mørke pludselig var blevet beskåret.

 

_20100716_064947[3][1]

 

Der gik nogle uger, mens mystikken bredte sig, men så kom løsningen. Nogle har fundet ud af, at det er euforiserende at ryge hortensiaskud. Mon der er nogen af jer, der har prøvet det? Sikkert ikke; heller ikke jeg! Det skulle efter sigende også være ret farligt.

 

20130301_132829

 

Heldigvis har vi stadig vore skud intakte, og forleden var det ved tiden at få klippet de visne hortensiablomster af. Ned til en centimeter over det øverste friske skud.

 

20130301_133004

 

Henry er lige begyndt her igen efter en vinterpause, og han er både vidende, dygtig og meget behagelig.

 

Som uddannet gartner kom han hertil i sommers, og det har været et dejligt bekendtskab. Jeg glæder mig virkeligt meget til at arbejde sammen med ham og den øvrige stab i den forestående sæson.

 

jeg har vist slet ikke fået nævnt, at Preben har brækket kravebenet. For en måned siden, var han så uheldig at falde på sin cykel.

 

Godt, at det var på denne årstid, når det nu skulle være, tænkte jeg. Preben er tilbage om en måned.

6 kommentarer:

 1. Det lyder simpelthen fuldstændig vanvittigt. Netop i denne uge er min søsters hortensia'er, der ovenikøbet stod i drivhuset under fiberdug, blevet rippet..........

  SvarSlet
 2. Ingen rygning her, og det lyder fuldstændig vanvittigt at man kan risikerer at støde på en person som kravler rundt i haven for at stjæle topskud. Gad vide om de også er iført elefanthue ...? Ikke desto mindre er det åbenbart hvad der sker, hvordan gør vi dem så klart at de skal klippe en cm over det fineste skud?? ;)

  SvarSlet
 3. Nej da, den er jeg heller ikke røget på. Kh Mariann

  SvarSlet
 4. Kære Claus,

  jeg kan godt blive både høj og skæv af hortensia UDEN at ryge dem. Især de skønheder, du viser her, er da ren dope for en blomsterelsker med stærke abstinenser:o)

  Her i vores lille landsby er der også forsvundet hortensia-topskud i nattens mulm og mørke. Men vi blev i al udramatisk nordvestjysk sindighed enige om, at det nok bare var de allestedsnærværende rådyr, der var på spil.

  Måske vi nu skal til at indhegne vores elskede hortensiaer med elektrisk hegn og tyverialarm?

  Hvor er det godt, at du har fået endnu en dygtig gartner i din stab og rigtig god bedring til Preben.

  Her er den første krokus sprunget ud og der er virkelig en snert af forår i luften idag.

  Rigtig god solskinssøndag til alle.

  Vårgrønne hilsner til alle

  SvarSlet
 5. Aldrig hørt om det før. Til gengæld har jeg hørt, at de lange strenge som sidder på bananer kan ryges, med en vis skæv hed til resultat. Det er nu ikke noget jeg beskæftiger mig med. Det var i de unge år det var sjovt. Nu er det nok at gå i drivhus eller have, for ikke at tale om værkstedet. Der er eufori nok til mig. Knus Anne

  SvarSlet
 6. Jeg har hørt at det formentligt er halsbåndsmus, som er tyveknægten.

  Jeg kender mange haveejere, som har fået nuppet nogle hortensiagrene, både på landet og inde i villakvartererne, og jeg tvivler virkelig på, at der skulle kravle en tobenet rundt og stjæle hortensiagrene, bare for at ryge dem, der er jo ingen som er blevet taget i det endnu, på trods af at næsten alle byer især i det midtjyske er ramt af hortensiatyven:-)

  SvarSlet