Sidste forår ...

... lovede jeg mig selv, at jeg skulle lægge endnu flere pinseliljer i haven, og det løfte holdt jeg.

 

Nu begynder jeg virkelig at glæde mig, for bladspidserne titter op over jordskorpen.

 

20110423_150300

 

Pinseliljen er den skønneste narcis, jeg kender. Smuk, graciøs, velduftende og sentblomstrende.

 

Den lever virkelig op til sit poetiske latinske navn: Narcisses poeticus!

 

Hånden på hjertet: Har I pinseliljer nok i haven?

13 kommentarer:

 1. NEJ ! ! !
  Og det skal der absolut gøres noget ved - efterhånden som jeg får lavet mine nye bede.
  SKØNT SKØNT billede <3 <3 <3

  SvarSlet
 2. Et dejligt billede.Man kan næsten
  fornemme duften.Også min favorit.

  SvarSlet
 3. Kære Claus,
  Jeg blev den heldige ejer ved et tilfælde. En løgleverance i efteråret gik galt, og jeg fik leveret 50 pinseliljer ved en fejl.
  Som god service fik jeg lov til at beholde alle løgene sammen med at jeg fik de rette løg - læs tulipaner og hyacinter.
  Nu glæder jeg mig til at se dem i flor. De er plantet i grupper flere steder. Dejligt billede af hvad der venter.
  kh Anne

  SvarSlet
 4. Kan man få for mange ?
  Kh. Marianne

  SvarSlet
 5. Nej. Jeg fortryder nu, at jeg ikke fik lagt nogle flere pinseliljer i efteråret. Det må jeg huske at gøre noget ved, når der skal lægges løg igen.
  De bedste hilsener
  Kirsten

  SvarSlet
 6. Næ. Nu du nævner det. Det har jeg aldeles ikke. Da jeg overtog min lille have, havde den tidligere ejer lagt mange omkring et kæmpe syrenmonster, som jeg fjernede forrige år. De lå sammen med nogle lidet skønne påskeliljer, og da man ikke kan kende forskel på løg, der ikke blomstrer, gav jeg dem til en havenabo, som er fløjtende ligeglad med farvevalg. Jeg lovede mig selv, at lægge nogle nye pinseliljer, men jeg er tilsyneladende ikke så god til at holde løfter til mig selv. Det må jeg lave om på.

  SvarSlet
 7. Pinseliljer er fantastiske, og jo de kommer derude i haven, og jeg glæder mig. Jeg har før spurgt, om ikke nogen kender den dobbelte, som vi kendte den for m a n g e år siden i min barndom på Sjælland. Den var om muligt endnu smukkere, helt fyldt og med den samme vidunderlige duft, som den vi kender i dag, den enkeltblomstrende. Trist, at den ikke er i handelen.
  Hyg jer i blæsevejret.
  Marianne

  SvarSlet
 8. Kære Marianne - her har vi også en del af den dobbelte pinselilje. Men skulle jeg vælge, blev det den enkle, jeg tog. Kh Claus

  SvarSlet
 9. Det lovede jeg også mig selv - så 300 pinseliljer af den duftende slags blev lagt under æbletræerne i æblehaven.
  Ikke industrielle mængder, men alligevel.
  De titer også op nu. Kom forår, kom forår.
  Hilsen Lotte

  SvarSlet
 10. Hej Claus.

  Nej - --som du kan spørge --- jeg har vist kun 1---
  det må jeg gøre noget ved. TAK
  hilsen jmn

  SvarSlet
 11. Nok får man vel aldrig. Men forrige år lovede jeg mig selv - på din opfordring - at lægge flere. Og det blev til 600 i efteråret. Og de er så småt ved at titte op rundt omkring. Jeg glæder mig til at se dem i fuld blomst - og de skulle jo dufte lifligt. Jo, du sætte skam ting og sager igang rundt omkring i vore små og store haver.

  Kjærligst Hannemor

  SvarSlet
 12. Nej, men jeg har lagt endnu en god portion i efteråret og hvis jeg forsætter på den måde år for år så skal det nok lykkes;o)

  SvarSlet
 13. Kære Lotte og Hannemor - det lyder bare rigtig godt. Og nej, Marianne. Man kan ikke få for mange pinseliljer.

  SvarSlet