Åh, jeg drømmer ...

... om iris, der er bare halvt så smukke som dem på billederne. De er fra Stellas dejlige have på Bornholm.

 

080529_9580_

 

Når jeg lige kommer i tanke om at skrive om iris i dag, er det fordi, de Iris germanica, jeg plantede i efteråret, nu er kommet frem fra af snedækket.

 

080528_9775_

 

Der er dog ikke meget grønt på rhizomerne, og jeg er spændt på, om der mon kommer én eneste blomst i år. Ellers gør der nok næste år.

 

Jeg kan næsten ikke forestille mig en mere luksuriøs blomst.

8 kommentarer:

 1. Elsker også iris'er og har også lige i dag spottet den første udsprungne mini udgave - jubiii :-)

  SvarSlet
 2. Jeg synes også, Iris er en utrolig smuk blomst. Har endda malet en akvarel af den.
  http://benteholst.blogspot.dk/

  SvarSlet
 3. Kære Claus

  Jeg har nogle hvide iris germanica ved mit lille hvide bed omkring mit vandhul. Det ligger i fuld sol, og sneen har været væk derfra i et stykke tid (i modsætning til andre steder i haven), men alligevel er der kun lige ca. 1 cm grønt, som titter frem. De blomstrede først 2. år hos mig. Blomsterne forekommer mig at være mystiske kunstværker.

  SvarSlet
 4. Kan godt forstå dig.. og håber at dine rhiosomer får massere af sol så du kan dele dejlige billeder med os:)
  iris germanica og seberica blandet med akelejer og digitalis er fantastiske. Evt med forglemmigej og små hornvioler i bunden.
  Når jeg bliver for vintertrist sidder jeg tit og ser på prinsesse blomsterne inde på www.iris-cayeux.com og drømmer :)
  Kh.
  Marianne

  SvarSlet
 5. Hei Claus! Bare fantastiske disse Iris! Vi er jo "utsultet" på vårtegn her i Norge nå! Nattefrost og snø ennå...deilig å se denne fantastiske vårhagen! Vi ligger langt etter dere...men den som venter på noe godt ...venter ikke forgjeves! Ha en flott forsommer!
  Hagen din gir meg stadig god inspirasjon til egen hage!
  Hilsen Christin

  SvarSlet
 6. Hvor er den smuk denne blå iris. Den kommer fluks på ønskesedlen. Jeg nød også tidligere indslag om husfred. Min mor dyrkede dem flittigt - men kun den mørkeste af dem. De to andre har jeg aldrig før set.

  Jeg har allerede lagt Tante Grøns bog i indkøbskurven - og jeg glæder mig til den kommer.

  Kjærligst Hannemor

  SvarSlet
 7. Med så flotte billeder og velkomponerede bede med iris, kan man kun drømme med ...

  Kh. Lisbeth K

  SvarSlet
 8. åhhh de blå Iris - maleriske skønheder med stemning af sydligere himmelstrøg. De er skønne.
  Kan godt huske Stellas have. Kigger meget i dine bøger for tiden. Det er stof som drømme er gjort af. :)

  Knus
  fra Eva

  SvarSlet