Bedre held denne gang ...

... håber jeg. Sidste forår fik jeg leveret nogle meget flotte formklippede buksbom. Men ak og ve!

 

20130422_155809

 

Efter ganske kort tid blev de inficeret af den frygtede svampesygdon og begyndte at visne.

 

20130422_155814 20130422_155818

 

Da avleren hørte det, sendte han mig en portion nye. De ankom i efteråret, og heldigvis er de stadigt smukt grønne uden en eneste vissen plet. Nu håber jeg, at disse klarer sig. For smukke er de.

 

Nu skal de plantes i krukker og placeres rundt omkring.

15 kommentarer:

 1. Det var godt at du fik planterne erstattet og jeg håber og krydser fingre for at du nu har fået nogle sunde planter.
  Det er så smukt med formklippede buxbom både i krukker og rundt i bedene og jeg er ved at opbygge en lille bestand, ved at snige et par i indkøbsvognen når jeg er i Bilka og her har jeg heldigvis fået nogle fine sunde planter indtil videre:)

  SvarSlet
 2. Hej Claus! Det håber jeg for dig! Det er et sandt mareridt, at få sygdommen i sine smukke buksbom. Sidste år købte vi 8 smukke, tætte buksbom i Bilka og plantede i vores klosterhave, hvor der i forvejen stod 450 buksbom, plantet som hække. Vi tog en uge på ferie, da vi kom hjem fik jeg et chok, alle 8 kugler var kraftigt angrebet og det var bredt sig ud i hækkene. I dag har vi under 100 hækplanter tilbage..vi tog selvfølgelig ikke ud og klagede i Bilka, da vi forestillede os at de ville sige at sygdommen ikke kom fra deres planter. Så nu er jeg/vi kureret for vores buksbom-trang!! Mvh Pernille

  SvarSlet
 3. Hvor forfærdeligt Pernille!

  Det er så ærgerligt at der er gået svamp i buksbommen, for det er sådan en smuk plante. Dens sarte duft en sommermorgen hvor duggen endnu ligger på den er så afslappende :-)

  Held og lykke med dine Claus - kh. Lisbeth K

  SvarSlet
 4. Håller tummarna för att dom klarar sig!!
  Hälsningar
  Mariana

  SvarSlet
 5. Kære Claus

  Jeg er sikker på, at du nok skal få det hele til at ligne en trillion med de flotte planter. Jeg har det lidt ambivalent med buksbom, for det kan godt blive for meget, men brugt "rigtigt" er de helt vidunderlige. Jeg er overbevist om, at du nok skal indpasse dem på en underskøn måde. Fin service fra din leverandør.

  SvarSlet
 6. Jeg har hørt, at myrte gedeblad kan bruges i stedet for buksbom. Den får ikke sygdommen, som slår buksbom ihjel.
  Der er ikke meget ved at få lavet flotte figurer, som som efterfølgende visner ned. Det er da bare Øv. Så er det vel bedre at finde en erstatningsplante, som er mere holdbar. Lige et lille tips.

  Hilsen Lose

  SvarSlet
 7. Jeg købte 90 myrtegedeblad for en 3-4 år siden, de står som uklippet kant. Men både i år og sidste år frys de meget tilbage. Efter nedklipning blev de fint kraftige. Men der går da noget tid med at få højde på.

  Så jeg ville tvivle på, at det er stabilt som erstatning for buksbom.

  Jeg lave lige nu lidt forsøg med ædelkortlæbe som er næsten stedsegrønt. Den fryser også lidt tilbage, men den skal have flere chancer.

  SvarSlet
 8. Held og lykke med dine flotte nye planter Claus :-) Jeg har selv lidt buskbom i haven, men måske får de for meget sol her, de er ikke så pæne :( Så nu overvejer jeg taks i stedet for.
  K.Gro

  SvarSlet
 9. Buksbom er bare det bedste,jeg kan ikke få nok af dem,så jeg håber bestemt at alle sygdomme er væk i år,ellers bliver det jo hurtigt en formue da de jo ikke er helt billige at anskaffe
  Hilsen Trine

  SvarSlet
 10. Min største frygt er også, at der skal gå syge i alle mine buksbom. Skulle det ske, så bliver de erstattet med taks i stedet, for stedsegrønt kan jeg bare ikke undvære i min have :)

  SvarSlet
 11. Svampesygdom i buksbom, uha uha. Er der noget man kan gøre for at forebygge/forhindre et svampeangreb?

  Venligst Susan Bj. Christensen

  SvarSlet
 12. super du fik planterne erstattet, det manglede jo osse bare ;O))
  super fin blog du også holder dig..ja nu kan vi alle rigtigt starte i haverne... med jorden altså.. jeg er igang..er du ?

  kh Dorte /Helsingør
  http://fastersnyttehave.blogspot.dk/

  SvarSlet
 13. Kære Claus. Jeg har fået plantet 3 roser over i store krukker med CD-pottemuld, men er kommet i tvivl om det var rigtigt gjort, for jeg læser nu i "Et liv med roser" at de ikke må få langtidsgødning, fordi skuddene skal modne fra 1. juli. Kunne desværre ikke nå at læse bogen før gartneren kom. Tror du jeg skal få roserne plantet om igen?
  Er der nogen der har erfaring med det fra sidste år?
  Venlig hilsen Eliane

  SvarSlet
 14. Jeg tør ikke købe buskbom. Jeg laver planterne selv og tar tiden og tålmodigheden til de vokser store. Har nogle meeget store buske, både storbladet og småbladet, og da de samtidig har en historie, ville jeg være rigtig ked af det, hvis de fik svamp.
  @ Eliane Hvis du har et drivhus, kan du sætte dine krukkeroser derind til efteråret, så har de minst en måned længere at afmodne i, så skulle det ikke gøre noget med langtidsgødningen.
  hilsner Gunvor

  SvarSlet
 15. Hej Gunvor. Tak for dit gode råd. Vi har en frostfri udestue, der vil jeg sætte dem ind.
  Venlig hilsen Eliane

  SvarSlet