Den skønneste pesto

Nu er snedækket heldigvis væk i Riis Skov, og jeg kan plukke de aromatiske ramsløgblade, som jeg de næste par måneder  bruger til den mest velsmagende pesto, suppe, grønt drys etc. etc.

 

image

 

Min store kærlighed til denne nemme og meget velsmagende urt har gjort, at jeg har foreslået Bilka at sætte den på programmet, og det har de i denne uge.

11 kommentarer:

 1. Rigtig god idé!
  Og god pris - så kan det jo faktisk betale sig.

  SvarSlet
 2. Ummm det ser lækkert ud!

  SvarSlet
 3. Ja, ramsløg er blevet vildt populært, og man skal være hurtigt ude, hvis man vil sikre sig de eftertragtede og yderst velsmagende OG -duftende planter i butikkerne. Sidste år kom vi for sent, så i år har vi været tidligt ude (på en planteskole i Roskilde) og glæder os til at plante de indkøbte planter ud og ikke mindst til at høste blade og blomster som skal nydes i fulde drag i div. retter!

  Hvornår de kan plantes ud står hen i det uvisse, fordi... NU SNER DET IGEN(!!!) på denne d. 7. april...! *SUK*

  *SMIL* (trods alt ;-)) fra Lisbet

  SvarSlet
 4. Mums ja - ramsløg pesto er super lækkert.

  Heldigvis kan man plukke mange steder i Østjylland ... og så er det også tit i kasserne fra Årstiderne, når sæsonen er til det. Så ja, det er jeg også flittig bruger af hvert forår :-)

  SvarSlet
 5. Kære Claus. Det lyder lækkert. Vores venner bor ved en skov hvor der er masser af ramsløg. Hvor længe kan det holde sig? Kan vi f.eks.lave til hele sommeren?
  Venlig hilsen Eliane

  SvarSlet
 6. Det er ikke 1 april :-)

  SvarSlet
 7. Kære Eliane - det kan holde sig omkring tre dage i køleskabet. Kh Claus

  SvarSlet
 8. For 10-15 år siden skulle jeg hvert forår en tur gennem Risskov. Mindes at en veninde og jeg dengang var ved at gå bagover af det skønneste hvide syn, samt af den voldsomme løghørm...dengang vidste jeg fra min naturelskende far, at ramsløg kunne spises, men havde ingen anelse om hvor hot det en dag ville blive...

  Varm forårshilsen fra Katinka

  SvarSlet
 9. Jeg forstår ikke, at folk vil have ramsløg i haven. Den er det mest agressive ukrudt. Men nyder den i store mængder fra naturen.

  SvarSlet
 10. Hold da fast i flæserne, hvor jeg har ramsløg for mange penge i haven! Er helt enig i, at det er noget agressivt stads at få ind på matriklen. De kan dog begrænses en del ved at fjerne frøstandene når de er afblomstret. Men kønne er de når de blomstrer og nogen synes også de smager godt! Solskinshilsner fra Bornholm.

  fru Jensen
  Gudhjem

  SvarSlet
 11. Vær sikker på, at det er blade fra Ramsløg og ikke Liljekonvalblade, da disse er giftige og vokser samme steder som Ramsløgene

  SvarSlet