Det er ikke første gang ...

... og det bliver heller ikke den sidste, jeg fortæller om løvplanter. De er nemlig i høj grad med til at løfte en samling planter til noget sublimt, hvis man rent farve- og formmæssigt forstår at sætte væksterne sammen.

 

Hvornår noget er ’rigtigt’, er der nok delte meninger om, men for mig handler det om at linke de forskellige farver.

 

20130411_120229

 

For eksempel vil det være smukt at kombinere sorten her – ‘Dragon Blood’ – med purpur blomster.

 

20130411_120236

 

Det samme gælder for sorten herover, der hedder ’New imp. Jessica’.

 

20130411_120224

 

Jeg er også ret forlibt i den grålige ’Spring’. Den er smuk sammen med hvide blomster.

Disse fantastiske kløver kommer fra Gartneriet Råhøj.

9 kommentarer:

 1. Kære Claus...

  I nat kl 04.00 blev jeg færdig med at læse tantens bog..:-)
  Og sikken bog, dejlige billeder og tantens herlige beskrivelser af haven var en kæmpe fornøjelse..:-)
  Hils hende og sig tak for bogen.

  Hej fra Lisbeth

  SvarSlet
 2. Hej Claus
  Hvor er de bare flotte

  Mvh Jesper

  SvarSlet
 3. De er fantastisk smukke :) og jeg elsker blade, så fortsæt endeligt for min skyld :)
  Kh. Marianne

  SvarSlet
 4. Vilka vackra blad - så inspirerande!
  Ska nog ta mig en tur till en plantskola i helgen...

  SvarSlet
 5. Hej Claus.
  Jeg tænker på om de er hårdfører ?
  Kh. Marianne

  SvarSlet
 6. Kære Claus. Meget spændende planter.Især den hvide tiltaler mig. Den skal nok finde vej i vognen, når jeg i morgen skal i Plantorama. Savner melonkrukker, eller en størrelse der svarer til, i Bilkas sortiment.
  Til Marianne: Har googlet på kløveren og den skulle være vinterhårdfør, se Trifolium repens Spring.
  Venlig hilsen Eliane

  SvarSlet
 7. hej Eliane
  Super tak skal du have :) .. må have googlet noget dumt selv, for fandt ikke oplysningen :)Den Kløver er ret pragtfuld ikke, det er spændende at arbejde med noget som andre tænker på som ukrudt og så i en så smuk variation, jeg føler mig pirret i hovedet hvis man kan sige sådan....
  KH
  Marianne

  SvarSlet
 8. De er jo vidunderlige! Elsker også løv og drømmer vældigt om at fylde mine terrasse med mere smukt løv.

  SvarSlet
 9. Hej Marianne. Trifolium er 100% vinterhårdfør. De visner væk ved ca -10 grader, og kommer igen i det tidlige forår. Mvh Malene

  SvarSlet