Det spirer og gror

Jeg skal godt nok love for, at der er gang i løgene. Det er ikke meget mere end en god uge siden, at løgkrukkerne kom frem, og nu spirer løgene, så det er hel lyst.

 

20130418_153237

 

Jeg har store forventninger til min farvesammensætning dette år. Hvid, creme, lavendel og lilla.

 

Ikke blot hvad angår løgvæksterne følger jeg farveskalaen, men hele resten af sæsonen vil denne farveholdning danne ekko.

 

20130418_153254 20130418_153258

 

For eksempel vil mange nye dahliaer i disse toner blive et smukt skue i krukker foran det nye drivhus, er jeg ret sikker på.

 

20130418_153308

 

Det er ikke kun tulipaner og narcisser, jeg har i krukkerne, men for eksempel også store ’Globemaster’-prydløg, der er en af de mest arkitektoniske planter, jeg kender. Det er dem, der titter frem her.

15 kommentarer:

 1. Hej Claus,
  ja man har svært ved at være andet end optimistisk med sådan et syn :-)
  Og man kan se udvikling i det hele fra dag til dag.

  På min vej til arbejde noterede jeg udsprugne anemoner i skoven..
  ENDELIG.. i sidste øjeblik inden løvspring
  Mvh
  SuK

  SvarSlet
 2. Hej Claus
  Det er nærmest lige som juleaften da man var barn ,og næsten ikke kunne vente med at gaverne skulle pakkes op .
  Det bliver så spændende at se når det hele springer ud.
  Hilsen Trine

  SvarSlet
 3. Endelig kommer våren. Her vest i Norge regner det veldig, noe jeg burde tenkt på da jeg satte ut blomsterkarene med løker. De spirer godt, men klarer de å drenere alt vannet montro?????? Venter spendt på om alle mine hvite løktoner kommer frem :)

  SvarSlet
 4. Glæder mig til at se det hele i fuld flor...bliver nok som altid smukt..:-)
  Her stormer og regner det som (næsten) sædvanlig.;-)

  Hej fra Lisbeth

  SvarSlet
 5. Jeg synes godt nok at det ser dejligt ud med alle de krukker. Sikke det spirer og gror, det er en stor glæde hver dag at følge siden her..................

  SvarSlet
 6. Denne kommentar er fjernet af forfatteren.

  SvarSlet
 7. Kære Claus

  Sikken et spisekammer og hvor bliver det smukt, når du får det hele arrangeret. Det bliver spændende at følge dig igennem sæsonen i dette farvetema med de forskellige vækster, især de nye dahliaer glæder jeg mig rigtig meget til at se.
  Men ellers velkommen hjem til det danske forår, som har været forrygende de sidste dage, bare ikke lige idag hvor der har været sandstorm og stiv pelikan af storm, men dog med solskin det meste af tiden. Håber at de dejlige løgvækster du har vist billeder af vil indfinde sig i bilkas sortiment til efteråret, de er da ikke til at undværer.
  Tusind tak for mange fine indlæg du har lavet de sidste par uger, jeg er ikke så fligtig til at kommentere dine fine indlæg i øjeblikket, da jeg har prioriteret kræfterne til haven, men en kikker er jeg på hverdag, det kan jeg ikke undværer.

  God aften til dig Claus.

  Et KÆMPE KNUS og KRAM til Mors.

  Knus herfra det midtfynske, Pia  SvarSlet
 8. Jeg får næsten lyst til at kradse lidt i jorden i mine krukker. Den ene halvdel er på vej, men den anden... Og de har endda stået overdækket, så jeg er ikke bange for, at de er rådnet

  SvarSlet
 9. Det er bare så spændende...
  NU vil vi se dem ;-)
  Hilsen Susan

  SvarSlet
 10. Eva Kjær Nielsen18. april 2013 kl. 19.34

  Spændende :-)

  SvarSlet
 11. Det rykker gevaldigt i tulipanspirerne og inden længe kan vi få de små darlings at se igen.

  Sikke nogle smukke tulipaner fra Keukenhof, nu håber jeg at indkøberne har hørt godt efter dine råd.

  SvarSlet
 12. hvor er det et dejligt syn, der er noget utroligt livsbekræftende ved det :)
  Jeg har prøvet at sætte en krukke fuld af Blue Parrot i år. Jeg har ikke prøvet dem før, så er ret spændt. Indtil videre er de kommet senere op end de andre tulipaner og det gør mig lidt bekymret, jeg vil så gerne se dem i fuldt flor.
  Glædelig blæsevejredag (som Peter Plys ville sige)
  KH.
  Marianne

  SvarSlet
 13. Hej Claus
  Jeg bliver lige imponeret hver gang jeg ser hvad du får udrettet i drivhusene og din have, sover du aldrig Claus?

  Hvor bliver det spændende at følge med i løgvæksternes udvikling, jeg blev selv inspireret af din have da jeg opdagede din have her på bloggen sidste år, det endte op med at jeg købte en masse løg i efteråret, for jeg ville også have en mini Dalby have, og jeg skal ellers lige love for at jeg glæder mig til resultatet, for nu pipler det op overalt, så jeg ikke en gang kan kultivere bedene mere.
  Eneste minus er at rådyrene også har fået smag på de nye tulipantoppe, og æder løs af dem hver nat, øv øv. Nogle gode ideer til hvad der kan holde rådyrene ude af haven, for ville være træt af at bygge mere hegn, da
  Det jo ikke skal ligne et fængsel.
  Mvh Jesper Svendsen

  SvarSlet
 14. Hej Jesper . Hvis du googler på "hvad kan skræmme rådyr væk" så er der masser af gode råd, lige fra at plante jordskokker til at tisse i haven :)
  Rigtig god fornøjelse
  Venlig hilsen Eliane

  SvarSlet
 15. Hej Eliane
  Tak, havde ikke lige tænkt på Google, det må jeg lige forsøge
  Mvh Jesper

  SvarSlet