En blå variant

En af de hortensiaer, som rigtig mange falder for, er den smukke ’Ayesha’. Amerikanerne kalder den for pop corn-hortensia, mens man i Danmark ofte ser den solgt under navnet syrenhortensia.

 

Det er da også et mere poetisk navn, men rigtigt er det ikke. For det er der nemlig en anden hortensia – Hydrangea paniculata – der hedder.

 

20130405_164526

 

’Ayesha’ ses oftest som lyserød, men i går fandt jeg nogle smukke nattøjsblå varianter på Gasa.

 

20130405_164501 20130405_164513

 

Når de er blå, er det fordi jorden er sur, og i den forbindelse kan jeg da lige videregive en opskrift, som min gartner Henry har givet mig: Den kan bruges, hvis man vil blåfarve sine hortensiaer.

 

Hver plante skal have 5 g alun om foråret og 5 g om efteråret. Om foråret vandes det ned, mens det om efteråret blot kan udstrøs. Alun kan købes hos Matas.

6 kommentarer:

 1. Flott hortensia og en nydelig blåfarge!
  Ikke alle sorter som er like lette å farge blå, og noen ganger går de over i lilla..
  Ha en riktig god helg, håper våren kommer til Danmark også snart!

  SvarSlet
 2. Kære Claus. Tak for rådet, men hvad gør man for at få dem lyserøde, når de er købt hvide eller mørklilla? Hilsen hilsen

  SvarSlet
 3. Hej Claus. Indlægget ramte lige min yndlings hortensia, den er så smuk. Mange af mine er desværre frosset ihjel de seneste vintre, så jeg skal på indkøb i år igen. Mange tak for alun rådet. Kh.

  SvarSlet
 4. Hvis man vil have sine Hortensia til at skifte til den rødlige farve, så skal man tilsætte mere kalk til jorden, så vil den over tid skifte farve, forudsat den hører til macrophylla arten.

  SvarSlet
 5. Tak for tippet Claus.

  :-) Lisbeth K

  SvarSlet
 6. Så fin den är din ’Ayesha', men nog är det en macrophylla?

  SvarSlet