En opfordring

Jeg kan rigtig godt lide at få stillet en opgave og så løse den. Floradania, en organisation der markedsfører danske potteplanter i ind- og udland, har tidligere spurgt mig, om jeg kunne tænke mig at skrive noget om potteplanter.

 

I første omgang tændte jeg ikke rigtigt på det, fordi jeg stort set ikke har potteplanter herinde, men da jeg fik mit nye drivhus, tog jeg imod opfordringen.

 

Nu har jeg indledt et samarbejde med Floradania, og ind imellem skal jeg give mit bud på, hvordan man kan bruge potteplanter. Her ser I mit første bud, der netop er sendt ud til pressen.

 

Når jeg sætter planter sammen, handler det ikke kun om farver, men også om former og strukturer. Og det hvad enten det er i et bed, i krukker eller i vaser. Ofte tager jeg udgangspunkt i én plante og lader mig inspirere af den.

 

I bund og grund synes jeg, at enkeltstående planter er kedelige. De skal sættes sammen, så de kommer i godt selskab.

 

d0d084e7a5[1]


I dette tilfælde tog jeg udgangspunkt i den nye hortensia ’Deep Purple’, der med sine purpurfarvede blomster er noget helt særligt.

 

3fd69da009[1] 24dd9d7aa8[1]

 

Midten i hver blomst er smuk blå, og derfor valgte jeg en Campanula som pendant.

 

381c5b0087[1]

Jeg holder rigtig meget af løvplanter, og en af mine favoritter er Trifolium, fordi den med sin lidt viltre vækst og sine smukke blade er en dejlig potteplante. Sorten ’Dragons Blood’ var oplagt her, fordi bladenes purpurfarvede chatteringer er et smukt match til hortensiaen.

 

I Trifoliumbladene er der også lidt gråt, så derfor valgte jeg også Orostachys iwarenge, der på dansk hedder noget så opfindsomt som kinesisk narrehat. Det er en sukkulent med en fin hængende vækst.


Det er værd at bemærke, at de fire planter er meget forskellige, hvad angår vækst og størrelser. Dette er med til at skabe en fin komposition.

 

Jeg holder meget af at bruge potter i naturlige materialer – her lyst terracotta-ler og beton. Potterne udvælger jeg med omhu, og jeg bruger som regel forskellige, fordi det giver et mere spændende udtryk.

 

Ved at placere potterne side ved side på en bakke har jeg skabt et lille stilleben, hvor planterne hver især giver noget til hinanden.

 

Læs mere om Floradania her.

13 kommentarer:

 1. Skønne smukke blomster og lækre matchende potter. Hvor er det bare flot.......................

  SvarSlet
 2. Den orostachys er en must-have... skal måske lige se nærmere på et samarbejde med floradania!

  SvarSlet
 3. Så lekkert stilleben, og så nydelige potteplanter :-)

  SvarSlet
 4. Smukt stilleben :-)
  Venlig hilsen
  Bente

  SvarSlet
 5. Hvor sjovt at følge dig ud i potteplanterne også!

  Jeg hører til typen der klemmer mange sammen i tæt sammenhæng - bl.a. fordi jeg har hørt det skulle hjælpe planterne til bedre at klare et tørt indeklima, men også fordi det ser godt ud.
  Min inspiration er nogle malerier af f.eks. den svenske maler Carl Larsson, som maler de skønneste stuer fyldt med Pelargonier, Vedbend og andre "Art Nouveau-planter" (hvis man kan kalde en plante det?).

  Kh. Lisbeth K

  SvarSlet
 6. Virkelig smukke krukker. Hvor ,finder man sådan nogle henne?

  SvarSlet
 7. Hej Claus
  Rigtig fin sammensætning du har der .
  Jeg så lige i det nye katalog fra Bilka,hvor de havde en blå plante der hedder Senetti,den har jeg set at de bruger meget i England sammen med buksbom,ved du om den også kan bruges indendørs også?
  Hilsen Trine

  SvarSlet
 8. Kære Anne Mette - rundt omkring, hvor jeg falder over dem. Kan ikke lige nævne særlige steder, men det gælder blot om at holde øjne åbne.

  Kære Trine - aner det ikke. Den plante har jeg aldrig haft.

  SvarSlet
 9. Hvor ser det godt ud - matcher fint og flot. Og potteplanter er da noget nyt her på bloggen. Selv har jeg efterhånden kun amaryllis i vinduerne. Ikke særlig opfindsomt - ej heller særlig prydeligt, når de ikke blomstrer. Men de er de eneste jeg dyrker med held. Jeg har en gang smidt de fleste ud og sat andet ind. Men er nu vendt tilbage til mine amaryllis - og sådan forbliver det nok. Men et enkelt forsøg kunne man jo godt gøre - og især når man har dig som inspirator.

  Kjærligst Hannemor

  SvarSlet
 10. Så fina krukväxter placerade i lika fina krukor. Snygga kombinationer! Blir så inspirerad att det nog får bli en tur till närmsta växtbutik efter jobbet idag - tack!

  SvarSlet
 11. Hvor ser det fint ud. Man bliver jo helt inspireret til at indføre potteplanter i hjemmet, hvilket ellers kun sker, når jeg får dem forærende, da jeg heller ikke er så meget til potteplanter. Men se nu her.. det har du så også talent for ;-)
  Kh
  Tina

  SvarSlet
 12. Meget smuk hostensia! jeg elsker den farve!Og helt klart skal jeg have mig en narhat;-) Det er et inspirerende stilleben du har lavet Claus, det skal nok blive et godt samarbejde :-)
  K.Gro

  SvarSlet
 13. Meget smuk sammensætning....
  Skøn aften - hilsner fra Susan

  SvarSlet