Endelig havetid

Er det ikke bare et dejligt vejr i dag? Er sikker på, at mange er i haven og håber og tror på, at mange også er en tur i havecentret.

 

image

 

I Bilka har man linet en masse fine planter op. I denne uge er der især én, som jeg gerne vil fremhæve.

 

Det er denne skønne blårose ridderspore – ‘Astolat’. Kender I den?

 

image

 

En perfekt partner til ‘Astolat’ er f.eks. rosen ‘Reines des Violettes'. Også dejlig ikke?

11 kommentarer:

 1. Grå vær her på Østlandet..men snøen tiner :) deilig :) Flotte riddersporer og roser , vakker farge :)Ha en flott søndag i go været :))

  SvarSlet
 2. Hej Claus,
  jo, det har da været forrygende i dag. Jeg har været ude og klippe visne græstoppe og plantet hornvioler i den dejlige pottemuld, jeg skaffede fra Bilka for nylig..

  Det er nok på grund af vejret, at der ikke har været så mange inde og give respons på dit indlæg endnu..
  Jeg har -endnu ikke- riddersporer i haven, men kunne lige bestemt se, hvor den, du viser, kunne tage sig ud..

  Læste til morgen om Tante Grøns mor..
  Det er hårdt at miste sine forældre -også selv om man er voksen og kan skrive bøger og klare ærterne selv..
  Stor sympati herfra.. Har været der selv
  Hilsen fra
  SuK

  SvarSlet
 3. Hej Claus

  Som ny hus- og haveejer er jeg begyndt at kigge ind lidt mere. Du frister med så mange fine blomster og ideer, men jeg er helt "grøn" på det med haven. Vi har denne weekend gravet bede, så de står og er klar til at jeg kommer igang.
  Men kan jeg allerede nu begynde at plante?

  Vi har et skønt, (himmel)blåt byhus med en gammel have med mange stedsegrønne planter, så nu mangler alt det sjove; roser og stauder. Jeg har bare ikke turde købe noget endnu. Den lilla rose her skal der helt sikkert plantes, ligesom jeg er ret vild med lavendel og brudeslør. Jeg har hvertfald valgt, at alt skal holdes i hvid, rosa, lilla og blå, for det passer bedst til huset..

  Mange tak for al inspirationen:)

  SvarSlet
 4. Tak for video og tak for information om stauderne i Bilka. Er godt nok lige kommet hjem derfra og så ikke riddersporen, men så meget intenst på en hel del andet, som nu venter på at blive læsset ud af bilen (skulle jo egentlig kun have noget jord...).
  Jeg er i fuld gang med Tante Grøns bog og må tilstå, at jeg i første omgang sprang direkte til april, jeg magtede ikke mere sne! Nu er jeg imidlertid startet forfra og nået til omkring midt i efteråret. Det er en skøn bog, som jeg sparer på ligesom et lækkert stykke chokolade;O)
  Det er meget trist at høre om Tante Grøns mor, og vældig synd for Jytte ikke at kunne nyde den stolthed og glæde hun fortjener i forbindelse med udgivelsen.
  Hilsen Pia

  SvarSlet
 5. Jo det er mildt, men her har det regnet og blæst hele dagen.
  Den ridderspore er meget smuk, må en tur i Bilka selv om det er langt dit.:-)

  Hvor er det trist for tanten (Jytte) at hun har mistet sin mor.
  Tænker på dig Jytte og sender mange trøstetanker.
  Jeg har jo selv mistet min mor for nogen år siden..og min dejlige mormor som jeg vokset op hos.:-(
  Stort kram til dig fra mig.

  Hej fra Lisbeth

  SvarSlet
 6. Her har altså været piv koldt og en strid vind - bestemt ikke have vejr, men har nu også masser af andet der skal nåes ;0)

  SvarSlet
 7. Kære Jytte. Har først i aften læst at du har mistet din mor. Det gør mig ondt og jeg sender mange kærlige tanker. Er glad for at din mor nåede at se din bog. Kærlig hilsen Eliane

  SvarSlet
 8. Sikke en god dag i haven... Ja det er blevet forår er det.
  Så NU kan vi rigtig komme ud og forhåbentlig få gang i nogle af alle de ideer som vi har fået i løbet af vinteren. Ja - blandt andet fra dine blog Claus.
  Riddersporen er SMUK.. jeg så den godt i reklamen, men må liiiiige have et overblik i haven, inden jeg får købt mig mere.
  Mange hilsner fra Susan

  SvarSlet
 9. Virkelig skøn ridderspore, jeg glæder mig til at se min i år, den skyder fint derude.

  Og en stor og varm hilsen til søde Jytte, jeg kondolerer. Knus fra Tulle

  SvarSlet
 10. Kære Claus
  superskøn Ridderspore - jeg forsøgte mig med nogle hvide for 4-5 år siden, men de blev ædt af snegle inden de blev mere end et par cm høje. Øv.¨
  hilsen Anne marie Christensen

  SvarSlet
 11. Skøn ridderspore. Jeg har flere frøposer liggende bl.a. lyserød - altså ikke den på billedet. Men den på det skønne billede frister.

  Også stor medfølelse til Tante Grøn herfra. Det er aldrig rart at miste en forældre - heller ikke selvom man selv er blevet ganske voksen. Mistede pludselig min far for 20 år siden - men har heldigvis stadig min mor, der fylder 90 i juli.


  Kjærligst Hannemor

  SvarSlet