Forårsklargøring

Nu ser det ud til, at frosten går af jorden, og jeg er sikker på, at der er travlhed rundt omkring i haverne.

 

20130411_111822

 

Jeg har jo for allerede en måneds tid siden skrevet: Nu kommer foråret. Da stolede jeg lidt for meget på en vildfaren meteorolog.

 

20130411_115817 20130411_115810

 

Men nu skulle det være ganske vist! Vi er ved at lægge et nyt lag stenmel på alle havens stier. Det gør vi sådan rundet regnet hvert andet år for at friske stierne op.

 

Først fjernes de øverste 2-3 cm, og så suppleres der med nyt og friskt stenmel.

 

Jeg ved, at I er nogle, der venter på, at Bilka skal få båndstål hjem til kantning. Det er blot ret svært at løse rent logistisk, fordi stykkerne er fire meter lange. Jeg vender tilbage, når/hvis det bliver løst.

5 kommentarer:

 1. Det lyder spændende med båndstål, det holder jeg da lige øje med! Ja det er NU der skal forårs-klargøres - lige pludselig stiger temperaturen og ukrudtet får overtaget.

  SvarSlet
 2. Åh Claus, dit indlæg kommer som sendt fra himlen. Vi har gravet 50 meter stier og er nu klar til at lægge stabilgrus, båndstål og stenmel. Er nemlig så heldig at jeg af min mand har fået lov til at anlægge ca. 400 kvm. af haveni "Claus Dalby stil" (altså tone i tone) samt få et isoleret orangeri/væksthus. Men det båndstål volder os lidt problemer, for har forespurgt hos Bilka samt efterhånden mange andre steder, men det er åbenbart ikke så nemt at fremskaffe i 5 mm.

  Vh. Hanne

  SvarSlet
 3. Hmm, ja, hvem ville ikke gerne tro på en vildfaren metereolog i marts!

  Jeg var i gang i tirsdags, årets første dag uden sne i mit bed - herligt. Desværre ret skuffende at se at der under vissent løv og blade kun var 1-2 cm på stilkene fra løgene af perlehyacinter, små påskeliljer og krokus...

  Men nu er beddet klar parat til solskin - det mest genstridige ukrudt var allerede godt i gang! Men ikke mere, det kom op på stedet. Frem pipler også akelejer og forglemmigej sammen med generel forårsglæde :-)

  Kh. Lisbeth K

  SvarSlet
 4. Kære Claus. Jeg er noget overrasket over at der ligger så meget sne i din have. Her i Odense har sneen været væk i en uge og i går da vi var i Kerteminde så vi heller ingen sne.
  Mine gule anemoner myldrer frem og krokusene står også fint, så nu tror jeg på forår.
  Venlig hilsen Eliane

  SvarSlet
 5. Kære Claus
  Det vil være rigtig dejligt, hvis Bilka får båndstål hjem. Ligesom Hanne har jeg søgt efter det mange steder og ikke kunnet finde noget med de rigtige mål. De lange stykker er vel bedst til stier, men jeg kan også let finde anvendelse til kortere stykker f.eks 2.5 m og 1.5 m. De vil være gode til indramning af mindre bede, hvor der grænses op til flisebelægning. Jeg håber du finder en løsning, det ser så flot ud i din have med de fine stier.

  SvarSlet