Lækkert løv

Som I ved, er jeg en stor ynder af løvplanter, og lige nu er jeg gået i gang med nogle sammensætninger af potteplanter, som skal pryde drivhusene.

 

20130405_165242

 

I den sammenhæng var jeg i dag taget på Gasa her i Aarhus for at købe lidt ind. Her faldt jeg blandt andet over nogle husfred i forskellige varierende grønne nuancer, og dem var jeg straks klar over, at jeg kunne bruge til noget.

 

De bærer præg af at have stået en smule presset i bakken, men nu planter jeg dem over i lidt større potter, så de rigtigt kan udvikle sig. Jeg forestiller mig, at jeg så senere kan plante dem sammen, så de f.eks. danner tern.

10 kommentarer:

 1. hvor er de bare skønne ...
  mon de kun kan stå inde eller også være udenfor?
  God weekend

  SvarSlet
 2. Det vil helt sikkert kunne stå udendørs, men kun når nattefrosten er helt væk. Hvis de skal placeres udendørs skal det være i skygge, da de ellers vil blive brændt af solen.

  SvarSlet
 3. Min tidligere nabo havde husfred langs muren af sit hus i skyggen, den elskede det. Den blev helt brun om vinteren men dannede et nyt grønt tæppe hvert forår, hvis den fik lov havde den fyldt flere kvardratmeter. På den rigtige plads overvintre den fint ude.

  SvarSlet
 4. Jeg får dem aldeles ikke til - men de var veldig fine!

  Her blev vi sviktet av fru vår - kong vinter kom på besøk ennu en gang og nå er min forårshave dekket av snø ....... Ja ja det er jo det jeg vil ha - en hvit have ;) ;) Ha en fin week end.
  Hilsen fra minivilla.blogg.no

  SvarSlet
 5. Du ser da også muligheder i ALT !
  God weekend :-D

  SvarSlet
 6. Hvor sjovt!! Den gode gamle husfred, nu i flere farvenuancer og genopstået som skakbræt i det dalbyske haveunivers! Fantastisk :)

  SvarSlet
 7. Din fantasi er uden grænser, og dejligt at du deler ud af den :-) - God weekend!

  SvarSlet
 8. Husmansfreden med gråt løv er da ikke til at stå for. Jeg vil så gerne have husfred til at gro langs vægen i mit drivhus, så den må jeg hellere se om jeg kan finde.

  SvarSlet
 9. Hej Claus
  Rigtig god ide ,sjovt som planter som husfred og bregner kommer på mode igen,jeg glæder mig til at se når du får plantet til. Alle disse ideer ,er det nogen som man også kan opleve på Chelsea Flower show? Jeg kunne rigtig godt tænke mig at se det engang.
  Hilsen Trine

  SvarSlet
 10. Nææ hvor ser det fedt ud med de forskellige grønne!! Der gav du mig lige en ide! Jeg er ved at planlægge et nyt bed ude foran huset med buksbom hække. Fyldet i kasserne kan jo være variationer af grønt. Tak for ideen :0)

  SvarSlet