Stilheden før stormen

Der er endnu ikke så mange forårsvækster i blomst her, idet skoven kaster skygge, og det gør, at vi på dette tidspunkt er lidt ’forsinkede’.

 

20090411_143219

 

Alligevel har jeg lavet en lille video fra bedet bag væksthuset. På videoen ser I, hvordan det ser ud, før festen rigtigt går i gang.

 

 

Min idé er, at jeg uge for uge vil vende tilbage til dette bed og vise hvordan væksterne hele tiden afløser hinanden, for det gør de bestandigt sommeren igennem.

 

I kan altså regne med anskuelighedsundervisning den næste snes uger, og jeg håber da på, at I vil blive inspirerede.

 

Hvad tror I?

16 kommentarer:

 1. Åh, det låter härligt. Generös som du är, tror du att du har tid att säga växtens latinska namn hver gang? Det är inte alltid så lätt att lista ut vilken det handlar om då de danska trivialnamnen ofta är annorlunda än de vi använder. Du får ursäkta min pretentiösa önskan men du skall veta att din blogg är inte bara min utan mångas livsluft. Tack för denna titten med kaerlig hilsen fra andre siden Kattegatt.

  SvarSlet
 2. Det er en god ide, glæder mig rigtigt meget :)

  kh
  Marianne

  SvarSlet
 3. Det kribler og krabler op alle vegne. Skønt.
  Jeg har osse et bed der er ca. 8 dage efter de andre pga. skygge. Ret smart så kan man sprede blomstringen over længere tid.
  Vær glad for dine krokus ikke er så langt fremme, vores er næsten alle blæst istykker af det susevejr forleden.
  Hyacinter er nu sødest når de er blevet lidt ældre, de er næsten for pompøse i haven det første år,
  duften er jo altid skøn. Jeg sætter altid de juledrevne i haven , og de kommer med de fineste "klokker" den næste sæsong.
  Er spændt på om du får mig til at syntes om gult løv inden din videoserie er færdig? hihi. Det har jo aldrig været min kop the. men man skal aldrig sige aldrig.
  forårshilsner Gunvor

  SvarSlet
 4. Kære Claus

  En føljeton er en rigtig god idé. Jeg vil glæde mig. For med din inspiration opstår behovet for viden.

  SvarSlet
 5. Det lyder som en god måde at gøre det på, jeg glæder mig til at høre mere. Man kan på videoen se dine rosenstativer, hvor du tidligere har vist, hvordan du binder roserne ned for at få flere blomster. Det kunne være sjovt at prøve, men desværre fører Bilka ikke den model...

  SvarSlet
 6. @ Søren K, Du kan benytte Claus's staudestativer fra Bilka i stedet. Det gør jeg. Samt de fine jernpinde. Man kan også godt pinde ned til "pinde".

  Jeg har selv været ude med saksen i weekenden, og må indrømme at jeg hænger lidt med næbbet, for flere af mine roser er igen angrebet af stængelsyge, så de er enten klippet ned til jordniveau eller står i kø til at få en over nakken med spaden. Pokkers ærgerligt.

  SvarSlet
 7. Kære Claus

  Tak for et dejligt kik i dit paradis. Det bliver rigtig spændende at følge bedet og hvordan det vil eksplodere i de forskellige vækster.

  Hvor er der mange flotte ting i Bilkas avis i denne uge. Jeg har også ladet mig friste lidt bla. ved at købe 15 stk Helicrysum petiolare, iår ville jeg være sikker på at de kom til huse, da de har været lidt svære at opdrive de andre år.

  Rigtig god dag til dig Claus og tak for din trofasthed her på bloggen.

  Et varmt og stort knus til Jytte.

  Stort knus herfra det midtfynske, Pia

  SvarSlet
 8. "Er sikker på det bliver enorm" For at blive i sangen :-)
  Det ser godt ud. Jeg har også våriris. De er simpelthen nogle at de mest fantastiske forårsvækster jeg kender.
  Og perle-hyasintherne.
  Og krokusserne.
  Og anemonerne.
  Og tulipanerne !

  Og...

  SvarSlet
 9. Årrhhggg! Hvor er jeg bare ærgerlig og arrig på migselv - og rådyrene - lige nu. Jeg glemte at få den store krukke med 'Concerto' tulipaner ind i orangeriet i tide. Og da jeg kiggede ud af vinduet for lidt siden, havde rådyrene kappet alle bladene af ....
  Velbekomme rådyr
  Jytte
  www.danishknitdesign.com

  SvarSlet
 10. Ser frem til og glæder mig til at følge undervisningen.
  De bedste hilsener
  Kirsten

  SvarSlet
 11. Tak for ideen, Nette.


  SvarSlet
 12. Har længe været på kig efter et minidrivhus til mit "altan"liv. Og- skyndte mig til Bilka for at købe et, da jeg så du annoncerede det på din hjemmeside. Ak og ve. Det første jeg fik bragt omhyggeligt hjem var med 3 ødelagte glas. Tilbage igen - og kigge omhyggeligt i kassen sammen med en medarbejder. Vel hjemme konstaterer min handymand, at de små metal "ombuk", der skal holde ruderne på plads i basen, slet ikke er bukkede, så glassene sidder løst. Der var kun enkelte små skår i bunden på 2 af dem.Så det går. Og nu står det fint og venter på at blive "flyttet ind i". Men - til alle der køber, pas godt på.

  Har netop været i gang med at så latyrhus og franske anemoner. Har godt set, at sidstnævnte kan være besværlige - men nu skal det prøves.

  Er derudover taknemmelig for gode råd til planter, der kan klare sig i højden ( 40 m. oppe) og med de vilkår der er her; dvs. blæst og risiko for udtøring.

  Sysse.

  SvarSlet
 13. @ Sysse, Jeg har også købt minidrivhus i Bilka, og har ikke haft problemer. Kvaliteten er godt nok således, at man skal passe på, men til den pris er det ganske fint. Størrelsen er god både hvad gælder højde og cm2. Mht. at du efterlyser planter, som kan tåle udtørring, tror jeg nok, at du kommer en anelse til kort, for det er der ikke mange som kan. Nogle store krukker vil nok hjælpe på sagerne, og jeg kan da godt komme i tanker om nogle, som ikke dør af ikke at blive vandet, men at komme med en liste, er nok for meget at forlange af hr. Dalby :0)

  Husk Google er din ven og prøv at Google "planter som tåler tørke". Så skal du bare se løjer.

  SvarSlet
 14. Hej igen.

  Jeg ville skam ikke beklage mig over mit nyerhvervede mini drivhus, som jeg er ganske fornøjet over. Både i henseende til udseende, vægt og pris. Jeg har tidligere kigget på Albertines små huse, men det er netop en helt anden pris, og en anden vægt (støbejern).

  Og- hvad angår planter til vanskelige vilkår: jeg har nu i 4 år levet med ca. 100 m2 altan som den have, jeg nu har - efter mange år som almindelig haveejer. OG jeg vil altså have planter omkring mig. Så jeg har nogen erfaring, især på grund af "learning by doing". Men- hvis der nu var andre bloggere, der læser denne fantastiske og inspirerende hjemmeside- og kæmper med de samme problemer som mig, så kunne videns deling da være fint! JEg havde skam ingen forventning om, at Claus Dalby ville skrive mig en liste!

  OG dog- måske ville et nyt emne til en kommende bog være den "urbane gardening"- som jo bliver mere og mere udtalt. Så hvem ved? Dette kunne da være en opfordring; der mangler bestemt gode og anvendelige bøger om området!

  Har i øvrigt lige været i Bilka igen, igen - og købt zink bakker til mit mini-drivhus, samt den lille søde løgkurv. Så jeg er bestemt ikke utilfreds.

  Ha`en god aften.

  SvarSlet
 15. Rigtigt spændende så man rigtigt får en chance for at lure dig kunsten af med planter i flere lag. Glæder mig :)

  Kh
  Susanne, Nivå

  SvarSlet