Tomater i lange baner

Faktisk har jeg aldrig tidligere prøvet at så tomater, men i år skulle det være.

 

20130419_151053 20130419_151100

 

Det handler selvfølgelig om, at vi har fået det nye drivhus, hvor der – når plantebordene kommer ud om nogle uger - ikke alene bliver mere plads til mennesker, men også til planter, hvorfra vi kan dyrke spiselige afgrøder.

 

20130419_151041

 

Vi har sået tomater i mange farver og størrelser, og jeg har selvfølgelig researchet en del for at finde de mest velsmagende og smukke sorter.

 

Også peber og andet spiseligt kommer der derinde. Det bliver interessant at udforske denne nye verden.

13 kommentarer:

 1. ingen drivhus uten tomater!- Tomater MÅ man ha! ;-)

  SvarSlet
 2. Ja, jeg mer også spændt på at se hvad vi kan dyrke af spiseligt i vores nye drivhus!

  Læste først i dag, at agurker skal man ikke satse på før efter 5. Juni! ( Grundlovsdag! )

  Og jeg som troede vi skulle have både tomatplanter og agurker i starten af maj! Der bliver noget at se til!

  SvarSlet
 3. Jeg har sådd tomater i lange baner jeg også, men uten drivhus. det blir siste gangen for stuen er full av små tomatplanter, men jeg kommer til å gi vekk til alle som kommer på besøk og ønsker seg en tomatplante. ;))

  SvarSlet
 4. Det er et dejligt syn :)
  Jeg må indrømme jeg er meget spændt på at høre hvilke sorter du har valgt. Personligt er jeg vild med black prince :)
  held og lykke med grøntsags eventyret :)
  kh.
  Marianne

  SvarSlet
 5. Det kan du godt glæde dig til og jeg kan se på antallet af planter at du også får rigeligt til henkogning, semi-dried og hjemmelavet ketchup - uhmmmmm:-)

  SvarSlet
 6. Hjemmeavlede tomater og agurker smager bare bedre :-)

  SvarSlet
 7. Hmm, jeg kan allerede dufte tomaterne! Der er ikke meget der kan konkurrere med duften af solmodne tomater.

  Glæder mig meget til at høre hvad du skal lave med dem :-)

  Kh. Lisbeth K

  SvarSlet
 8. Ja Claus det er lidt af en høst du får, med det antal planter. Ligesom Lisbeth siger så tror jeg også der skal trylles lidt i køkkenet :-D
  K.Gro

  SvarSlet
 9. Jeg har også sået tomater igen i år, selv om jeg slet ikke kan tåle at spise dem. Men en smule tomater skal man da ha'. Mine er 'Bull's Heart' og 'Ananas Noir'. AN prøvede jeg også sidste år, men det blev en ynk. I mellemtiden har jeg så lært, at det er en indendørs tomat, så nu prøver jeg igen. Den minder mig om glade sommerdage i Grækenland med salat på bordet, den slags som både er grøn og rosa og lidt gul, når den bliver skåret over.
  Velbekomme
  Jytte
  www.danishknitdesign.com

  SvarSlet
 10. Her er også sådd tomater i år, det er så mange spennende sorter tomat, i farger og former og smaker at det virkelig er verdt å dyrke de selv :)

  Ettersom jeg ikke har drivhus så må de bo i solvegg, men det går greit det, blir bare ikke like stor avling som ved drivhus.

  SvarSlet
 11. Hjemmesåede tomater åbner op for SÅ mange flere spændende slags - min mor har god succes med at gemme frø af tomater fra sen-sommeren som hun synes er spændende, og så selv så dem her i foråret!
  Men bemærker også at udvalget dog ER blevet større end den klassiske, røde tomat på størrelse med en gammel 5'er :)

  SvarSlet
 12. Egne tomater, chillier og de fleste grønsager er bare så meget bedre end købte. Jeg er elsker mine blomster, men det meste arbejde lægger jeg stadigt i køkkenhaven. Hyggeligt at høre, at du nu også har fået øjnene åbne for grønsager :-))

  Helle

  SvarSlet
 13. Lur mig Claus.......dette er bare begyndelsen,om ikke længe så må du bare have jord til en rigtig køkkenhave - ikke mindst med alle de grøntsager som det lyder som om dit liv er blevet fyldt af - smagen af grøntsager direkte fra egen have, det ikke beskrives, den skal opleves - og du er jo mand for at gøre alt på den smukke måde.
  Fortsat god solskins søndag
  Susan Sigvardsen

  SvarSlet