Ud i det fri

Nu er dahliaerne igen kommet ud i det fri, og som I ser, er de blevet dækket af et beskyttende lag bobleplastic.

 

20130410_132028

 

Vi har godt nok gang i mange knolde – vel omkring en tusind stykker - der for det meste skal plantes ud i krukker og kar.

 

20130410_131953

 

Forleden fik nogle jeg nogle nye knolde – tolv af hver af forskellige sorter – hjem fra England, og de står nu pottet op i det victorianske drivhus.

 

20130410_132050

Det bliver i høj grad på pladsen foran det nye drivhus, jeg kommer til at anvende dahliaerne i symmetriske krukkeopstillinger.

11 kommentarer:

 1. Jeg er ikke et splitsekund i tvivl om at det bliver et fuldstændig, fantastisk syn med alle de dahliaer i krukkeformation!

  Og så må jeg desværre forlade dette sted for en tid. Først skal jeg ha' plaster på de knæ som tog skade, efter mit flyvende dobbelte rullefald, efter den bogpakke som stod i carporten til middag!

  Dernæst skal næsen igen presses ned i de smukke, skønne, frodige, blomsterrige sider og den vinterbimse sjæl skal fyldes med Tantens sprogblomster!

  God fornøjelse til alle jer, som de næste dage har samme beskæftigelse. Apotekerne har udsolgt i plastre og blogland ligger øde hen!

  Hyggehejsa fra mig ;o)

  SvarSlet
 2. Jamen du godeste Fru Friis!

  Claus, det her ser virkelig lovende ud! Og jeg blev glad for at se at dit flammebed stadig har nogle meter at boltre sig på :-)Nu hvor dit drivhus er på plads, er det mindst lige så spændende at følge med i hvad der skal ske rundt om det.

  Kh. Lisbeth K

  SvarSlet
 3. Er jeg blevet for overforsigtig siden jeg bliver bekymret over dine georginer i potter, selvom de er dækket af bobleplast? Jeg synes bare at det er så koldt både dag og nat! Har du en halmmåtte som du kan rulle ud over dem?
  Det bliver ellers fantastisk med alle de georginer i haven:o)
  - og til fru Friis - ja, ja velkommen i klubben af skadede - jeg fik dog min skade i lørdags så jeg kunne sidde stille og roligt og vente på at posten ringede på døren med pakken fra Klematis ;)))))

  SvarSlet
 4. Denne kommentar er fjernet af forfatteren.

  SvarSlet
 5. Undskyld, Claus - det bliver dejligt at se, hvordan, det kommer til at se ud rundt om dit nye, skønne drivhus!
  Kh Anne Mette K

  SvarSlet
 6. For det første sidder jeg her og tænker, at Claus lider af samme størrelsesforvridningssygdom, som jeg, når han sidder inde og planlægger ude. På mystisk vis bliver mit frimærke til en slotspark, når jeg planlægger. Størrelsen på min meget lille bitte have får uanede store dimensioner i mit hoved. For godt nok er pladsen foran det nye Dalby Driveri af en vis størrelse, men der skal vel for katten ikke udelukkende være dahlia, så ...... er det stukket af for dig Claus?

  Dernæst vil jeg gerne have lov at klage, idet jeg er voldsomt stresset over, at Tantens bog er kommet en dag tidligere end beregnet. Det er ikke nemt at gøre mig tilfreds. Jeg ved det. Jeg har planlagt mit arbejde efter denne dato, og kommer til at sidde hele aftenen i dag og arbejde med et stort møde, som jeg skal afholde i morgen. Mens bogen ligger og brænder hjemme på skrivebordet! Jeg nåede lige at bladre i den i morges og læse et par sider. Det kom jeg ikke til at glæde mig mindre af! En smuk bog!

  SvarSlet
 7. Kære Claus

  Nu må vi så håbe du sover roligt denne gang, du skulle jo nødigt få hele natten ødelagt igen. Her har det sneet og regnet meget af eftermiddagen, så der har været god tid til at sidde med trynen dybt begravet nede i Tante Grøns bog.


  Kære Jytte

  Jeg har rost din bog rigtig meget også inden jeg overhovedet havde fået den i hænderne. Men kun set dit manuskript, da du stod med det i hænderne.
  Jeg har studeret hver en side og læst det som jeg magter(det vil jo sige lidt af gangen) og jeg har aldrig oplevet en bog som jeg lever mig så meget ind i som din.
  Den måde som du skriver/fortæller på er så fascinerende og så livagtigt at jeg føler du sidder ved siden af mig og fortæller om jeres vidunderlige have.
  Det har du gjort RIGTIG RIGTIG godt, Jytte og du kan være mega stolt over dit nye barn.
  Til dig Claus, du har virkelig formået at fange de forskellige stemninger der findes i dette paradis også godt gået til dig.
  Godt du fik hende overtalt til at skrive om hendens paradis.

  Til jer begge to skal lyde et stort tillykke med denne vidunderlige bog.

  Stort knus til jer begge herfra det midtfynske, Pia

  SvarSlet
 8. Hej Claus
  Har du en liste hvilken typer du har købt.
  Har selv købt en del hjem fra Holland, de kunne være
  Lidt sjovt at høre hvad du har fundet.
  Hilsen Mikael

  SvarSlet
 9. Kære Claus. Tak for de dejlige billeder af flammebedet, det blir skønt, når det omsider blir forår.
  Lige nu pisker regn og slud på ruderne, så jeg er også helt bekymret for dine dahlia.
  Det blir rigtig flot med alle de krukker foran det nye drivhus. Glæder mig til at se dem til sommer.
  Venlig hilsen Eliane

  SvarSlet
 10. Det bliver da et helt fantastisk syn!!- jeg har sagt det før, og gør det igen `jeg er så glad for at, jeg ikke skal vande alle de krukker`:-D
  K.Gro

  SvarSlet
 11. Hej Claus

  Det er første gang jeg ser din blog. Jeg er selv ved at bygge hus og er nu kommet til haven. Min kone og jeg har altid kun været til en græsplæne og en hæk, men efter at have set din blog med de flotte billeder er vi alligevel blevet ganske inspireret.

  Fx. har vi tænkt på at investere i et drivhus, da vi lige har købt et af EasySpas spabade, sindssygt lækkert og nemt oppusteligt spabad (www.easyspa.dk) - for vi vil gerne kunne gå i spaen også om vinteren. - så et rundt drivhus kunne være en løsning... - vi må se.

  SvarSlet