Blandede bolsjer

I går var vi mange, der besøgte Tante Grøns have, som i denne weekend var åben for publikum.

 

claus20130525_151401

 

Dér var så berusende forårssmukt, og jeg er helt sikker på, at alle der mødte op, fik en uforglemmelig oplevelse.

 

claus20130525_151332 claus20130525_151320 claus20130525_151253
claus20130525_150350 claus20130525_151248 claus20130525_150323
claus20130525_145815 claus20130525_150300 claus20130525_145829

 

Haver med et så overdådigt flot et flor som Tante Grøns, er meget sjældne, og jeg faldt pladask for et bed med ’blandede bolsjer’.

 

claus20130525_150226_2

 

At Jytte, som Tante Grøn jo retteligen hedder, har en udpræget god farvesans, fremgår af bedet her.

 

claus20130525_150340

 

Ikke mange vil kunne sammensætte så smukt et pastelfarvet bed. Jeg er fuld af beundring.

 

Husk at Tante Grøns have igen er åben den 29. og 30. juni. Læs mere her.

25 kommentarer:

 1. Dér fik jeg åndenød. Helt fantastiskt. Ikke så meget der kan gøre mig mundlam, men det blev jeg her. Da jeg fik øje på billederne - inden jeg fik læst teksten - tænkte jeg: "Hvor har Claus mon NU været henne". Forrygende billeder. Får mig til at smile bredt.

  Tanten kan noget. Også skrive bøger. Til alle jer som endnu ikke har købt hendes bog, vil jeg sige, at I ikke skulle snyde jer selv for en god oplevelse.

  SvarSlet
 2. Sikke et skønt pastel-hav af blomster! Hils tanten mange gange, det er virkelig flot. Og så vil jeg glæde mig til september og Den Hvide Have ;-)

  SvarSlet
 3. Kære Claus. Fantastisk smukke billeder. Det er helt utroligt. Det overgår jo næsten din have :)

  Kære Jytte. Jeg synes jo der er meget langt fra Odense til Mors, men min dejlige kæreste har lige overbevist mig om, at vi MÅ op og se din have. Håber du havde rigtig mange gæster. Vi ses.
  Venlig hilsen John og Eliane

  SvarSlet
 4. Kære Eliane - du er altså heldig med 'ham' John. Kh til jer begge fra Claus

  SvarSlet
 5. Hej Claus.
  Ja det var et prægtigt syn - helt fantastisk.
  Jeg tror der blev taget mange billeder af det bed, og af resten af haven i øvrigt. Mit blogindlæg om besøget blev ét af de længere jeg har lavet... der var ALT for mange skønne billeder som jeg gerne ville vise. Men hvad... det lyder ikke til at mine glade besøgende syntes det var ét eneste billede for meget.
  Hyggeligt at hilse på dig igen - og skønt med en lille sludder.
  Mange hilsner fra Susan - og gemalen Jesper :-)

  SvarSlet
 6. Hej Claus. Var hos Tante Grøn i dag,sikke et dejligt sted,Godt du fik taget dine billeder i går ,dem jeg tog i dag så noget forblæste ud. Vil gerne se haven igen.når roserne springer ud. Hilsen ( også til Tante Grøn)fra Ulla Milbak,Milbakhaven

  SvarSlet
 7. Skønne billeder - jeg tog en stak næsten magen til i dag, da vi var på besøg. En fantastisk have og en vidunderlig gæstfri vært, hvor var det bare en god dag.

  Ulla

  SvarSlet
 8. Vi har også haft fornøjelsen af at besøge Tante Grøn og Syren Prinsens skønne, skønne have i dag :-)

  Det var en dejlig eftermiddag, og haven levede bestemt op til forventningerne og mere til :-)

  Vi er selvfølgelig også kommet hjem med en masse dejlige billeder fra deres have, der er jo skønne motiver i den have, uanset hvor blikket falder :-)

  SvarSlet
 9. Hej Claus

  Sikke nogle fantastiske billeder, du er god til at fange essensen af en idé og du har ganske ret de blandede bolcher var en sand show stopper. Jeg er så glad for at jeg læste på din blog at Jytte holdt åben have, for der er godt nok meget inspiration at hente. Jeg må ganske enkelt indrømme, at jeg slet ikke kan forstå at Jytte helt selv har fundet den have stil uden at se den udført andre steder, det beretter om en virkelig stor kreativitet og sans for have.

  Mvh Vera

  SvarSlet
 10. Sikke et smukt, sjovt, opfindsomt, modigt og absolut utraditionelt bed, som kan tjene til stor inspiration, især hvis man som jeg har en forkærlighed for pastelfarver. Jeg er dog stadig allermest begejstret for bede, hvor de smukke planter og skønne farver er flankeret af rigeligt med løvplanter i forskellige former og (grønne) farver, som du selv, Claus, er den vel nok største eksponent for, og som du viser i videoerne fra din have. Blev også helt fortryllet af det første billede i dit indlæg om dine hække. Tænk at være ejer af så smuk en have, og så endda med bøgeskoven som kulisse. Suk....
  Mange hilsner TinaMN

  SvarSlet
 11. Tænk der er så mange forskellige tulipaner endnu, flot flot. Her det de sene gammeldaws der blomstrer, smukke, men ikke så mange forskellige. Bare jeg kunne komme nordpå i juni, men kalenderen er overtegnet i forvejen, øv.
  Skidtpydt,(næsten) jeg har BOGEN, den blir læst igen og igen, og kan osse kikke rundt til dem der har billeder deroppe fra.
  Jeg håber vejret artede sig her har det været regn det meste af dagen, dejligt vi manglede vand, men det kunne da godt ha ventet til i morgen, når vi er på arbejde. Vejrguderene er ikke alted så forstående overfor os havenørder.
  kh Gunvor

  SvarSlet
 12. JA! Hvor var det bare en dejlig dag i tante grøns have. Vi var opslugte og parate til at flytte ind.
  Heldigvis kan haven besøges igen inden så længe.
  Tak for en hyggelig blomstrende sludder og mange mange tak til tante grøn. Vi ses i hvert fald igen!! Selv om det blev sent i går, skulle jeg liiiige ud og plante den skønne "splendide", men hvem kender ikke det.
  Kærligst Lise fra Simmelkjær

  SvarSlet
 13. Lige mine farver! Smukt syn! :-)
  *SMIL* fra Lisbet

  SvarSlet
 14. Smukt må man sige, bare ærgerligt at de ikke står hele sommeren
  Mvh Jesper

  SvarSlet
 15. Kære Claus.
  Et elegant og strålende lyst bed i de fineste sarte pasteller, og du har igen formået at forevige skuet, på smukkeste vis.
  Ja. Det var en overordentlig dejlig dag i Jytte og John´s have på Mors. Ikke blot en helt igennem skøn og eventyrlig have, også utroligt søde, gæstfri og hjertelige haveejere.
  Kære Jytte og John. Tusind tak for en forrygende oplevelse og en dejligt berigende dag, i herligt selskab. Tak for alt. Tak fra os begge to.
  Knus til alle, ogå Paw. Kh,Iris.

  SvarSlet
 16. Hvor ser det forrygende ud!

  - Ja, så kan man kun ærge sig des mere over at have været forhindret i at komme til Mors i weekenden! Jeg vil prøve om ikke det kan blive til noget i juni ...
  Men hvor heldigt for alle at vejret lader til at have været ok på Mors.

  Kh. til "Tante" og alle andre, Lisbeth K

  SvarSlet
 17. Berusende smukke billeder fra Tante Grøns have. Jeg nyder dem her på bloggen. For med min manglende kreative sans ville jeg slet ikke "turde" besøge den slags haver. Denne er jo på et helt andet paradisisk niveau, som jeg slet ikke kan leve op til. Flot at se, at tulipanerne stadig er i fuldt flor. Hos mig er de helt væk allerede.

  Jeg kan tilslutte mig rosen af Tantens bog. En perle, der vil følge mig måned for måned gennem de næste mange år.

  Kjærligst Hannemor

  SvarSlet
 18. Utrolig pent. Her kan man virkelig bli inspirert. Alle disse forskjellige fargene, pink, hvitt, oransje, fiolett...de går jo bare så fint sammen. Et gledessprederbed!

  SvarSlet
 19. Fuldstændig forrygende fotos. Hvem der bare boede i nærheden af Mors.......og havde tid til den slags nydelser.

  hilsen Anne Marie Christensen

  SvarSlet
 20. Kære alle.

  Mange mange tusind tak for de fantastisk søde ord fra fotografen, havegæster, boglæsere, blogfolk og godtfolk. At læse så mange positive tilkendegiveler, er jo den rene energitransfusion, når man er lidt brugt, som man jo er, ovenpå en god havefest. Nu får både Prinsen og jeg (!) fornyet energi og motivation til at gå ud og give den en ekstra haveskalle. Nye planter skal i jorden.....jo, vi er atter vakse ved havelågen.

  Vi har haft sådan en utrolig dejlig weekend og haft besøg af de skønneste havemennesker. Tusind tak for alle smilene og knusene. Det var en lise for sjælen at se, hvordan havegæsterne sad og nød solen og livet i det grønne på bænkene rundt omkring. Og det var rørende at se folk med næsen begravet i en blomst, for at sniffe blomsterdope. Det er herligt at møde ligesindede.

  I haven hørtes dejlige dialekter fra mange forskellige landsdele og det rørte os meget, at folk har kørt endog MEGET langt, for at komme på havebesøg helt heroppe i 7. Plovfure.

  Tusind tak til alle. Det glæder os overordentlig meget at høre, at nogle af jer kommer igen.

  Kære Claus,

  det er nogle pragtfulde, nærmest lysende billeder du har taget af pastelbolcherne. Du kan dit kram, for at sige det på nordvestjysk:o)

  De kærligste hilsner og tanker til alle I søde mennesker, som på den ene eller anden måde, har fået et par rynker til at forsvinde under gennemlæsningen af disse kommentarer.

  Ønsker alle en rigtig smuk majmandag

  SvarSlet
 21. Kære Claus

  Efter en fantastisk god weekend i Flade, hvor adrenalinen stadig suser rundt med lynets hast og man stadig tror man har vinger, ( selvom der er andet der fortæller at det har man ikke) er det skønne billeder du har valgt at viser fra dette fantastiske paradis.
  Man bliver så glad når man ser dette bed og hvordan Jytte og John har turdet mikset disse vidunderlige farver, som de mester til krydser, boller og slanger. (Jeg er ikke sikker på at jeg ville mestre denne kunst så effektiv).

  Tak for et rigtig dejligt foredrag, Claus, selvom du fik en lidt skidt start, var du vær at vente på. Det var rigtig spændende at høre dig fortælle om dit sammenarbejde med Jytte og John. Du er en rigtig god fortæller.

  Tak til Jytte og John fordi de turde tage chancen endnu engang og lukke lågen op til to vidunderlige dage i deres paradis, selvom de havde prøvet alles kæmpe skræk med 700 besøgende på engang.

  Samtidig skal der lyde en stor tak til Margrethe fra Mit tara fordi hun lukkede døren op til sit skønne paradis, som absolut var et besøg hver. Jeg håber, at jeg for lov til at komme forbi hendes dør igen og følge hendes kamp til paradiset.
  Her var også mange ideer at hente.

  Og en sidste lille hilsen til Paw, skønt at hilse på dig endnu engang, håber du snart for etableret din have, for så vil vi helt sikkert lægge vejen forbi det svenske.

  Stort knus herfra det midtfynske til alle, som mim mand og jeg har hilst på. Især et stor knus til Jyttes dejlige far.

  Endnu engang TUSIND TAK til Jytte, John og Claus.

  KÆMPE KNUS herfra det midtfynske, Pia

  SvarSlet
 22. Ih, hvor har I hygget jer og jeg forstår jer så godt. De blandede bolcher er forrygende smukke og man bliver så glad når man kikker på dem, her er godt nok skruet tulipaner ned i læssevis. Jeg har nydt at se billeder fra haven i Flade på de forskellige blogge.
  Jeg sender også lige en kærlig hilsen til Tante Grøn og syrenprinsen, holdaop, hvor ser det flot ud og pas nu godt på jer selv når I knokler på med udplantninger - I skal gerne holde til en tour til sjælland:o)

  SvarSlet
 23. Smukt smukt ... simpelthen SMUKT
  Knus herfra til TANTEN og co. :) :) :)

  SvarSlet