En virkelig yndlingsplante

En uundværlig aktør i skyggebedet er den smukke bronzeblad, Rodgersia, der altid vækker opsigt, ikke mindst på grund af sin særegne farve.

 

claus20130526_130556

 

Inde ved skoven er den virkelig i sit rette element, og jeg synes, at den passer smukt til de omgivende diskrete planter.

 

claus20130526_112606

 

Min bestand har jeg fra nogle enkelte planter, som er blevet delt talrige gange, og jeg anvender bronzeblad mange steder.

 

claus20130526_111320

 

Også i Flammebedet er den fin.

6 kommentarer:

 1. Bronseblad er en må plante i hagen slik som Løvefod. Jeg har den bare på en plass, men tror den skal få innpass flere plasser. Flott kontrastplante til andre planter. Min har blant annet narcisser, tulipaner og Storkonvall (Polygonatum multiflorum)som nærmeste nabo.

  SvarSlet
 2. Det er det dejlige ved bloggen her - at man får alle disse skønne input. Bronzeblad har tidligere været nævnt, men før min "blogtid" kendte jeg den ikke. Den er plantet her i foråret - flere endda. De står sikkert godt til skvalderkål - og under et stort gammelt mirabelletræ på en skråning. Jeg glæder mig til at se resultatet hen over sommeren og efteråret. Farven er i hvert tilfælde skøn og varm.

  Kjærligst Hannemor

  SvarSlet
 3. Er ikke helt sikker på forskjellen på bronseblad og koreabronseblad. Men en flott plante, som jeg oppdaget første gang da jeg var i Botanisk hage i Gøteborg. Tror jeg må plante noen bronseblad i min nye hage som jeg skal i gang med å anlegge.
  Fint at du kommer med så anvendelige tips, som å bruke bronseblad i buketten.

  SvarSlet
 4. Jeg har en Rodgersia som bare blir grønn. Den var bronsefarvet og lekker før. Den har også blitt flyttet noen ganger. Dvs vi har flyttet og tatt den med. Står den for mørkt/ for lyst? Er det jordsmonnet? Trenger den gjødsel Claus?

  SvarSlet
 5. Jeg var i aftes i haven og kunne se, at mine bronzeblade også er ved at skifte farve til grøn. Den dejlige varme bronzefarve holdt altså ikke længe, må jeg sige. Men bare de breder sig meget, er de tilgivet. For det er bl.a. også derfor de er plantet.

  Kjærligst Hannemor

  SvarSlet
 6. Jeg er også meget glad for min Rodgersia, desværre er sneglene det også, så den kæmper hårdt for at få lov til at gro.

  Hilsen Helle

  SvarSlet