Et par nyheder

Flere af jer har spurgt på den gule og den violette plante på billederne herunder.

 

20130514_200243

 

Der er tale om stiklingeformerede Erysimum, gyldenlak, som jeg er ved at teste. De er endnu ikke kommet på markedet. Men måske kommer de i Bilka til næste år.

 

20130514_200246 20130514_200250

 

Ingen af de viste sorter har fået et navn. Den kompakte vækst er et særkende for disse nye Erysimum, som ellers kan blive meget ranglede.

7 kommentarer:

 1. Kære Claus. Jeg er ellers ikke så vild med gul, men den gule gyldenlak er ganske bedårende og lyser dejligt op. Jeg er længe om at tage noget nyt til mig, desværre, men jeg tror den kommer med i vores krukkehave, så snart Bilka får den hjem.
  Venlig hilsen Eliane

  SvarSlet
 2. Kære Claus.
  Det skulle glæde mig overordentlig meget om Erysimum/Gyldenlak kan fås i Bilka fra næste år. Har altid holdt af denne plante, helt fra barnsben, desværre var den nærmest ´glemt´ i flere år, indtil du heldigvis, påny introducerede den hér på bloggen. Tak for det. Og så tilmed ´Bowles´ Mauve´ som du præsenterede sidste sommer og som har en himmelsk farve. Jeg købte småplanter, og ganske rigtigt som du skriver, de blev lidt ´langhalsede´. Men dejlige alligevel. Er spændt på de ny stiklingeformerede.
  Kh, Iris.

  SvarSlet
 3. Kære Claus
  Hvor er de bare smukke, og sikke en dejlig kombination af blåt, hvidt og gult - det ser helt fantastisk ud!
  Håber meget, at de bliver tilgængelige i Bilka næste sæson - held og lykke med dem :-)
  Kh Celsiana

  SvarSlet
 4. Det er altså en smuk farvesammensætning med denne gule farve, det ser bare godt ud. Også en kompliment til dit krukkeindslag forleden, det bliver en smuk omgang i år :)

  SvarSlet
 5. Hej Claus
  Det er en smuk og iøjnefaldende samling af krukker og blomster du lægger ud med omkring det nye væksthus. Men "zinkspandene" på hver side af stien er det nogle lækre rå og rustikke olielamper?
  Hvis det er, må du sørme se at få fyret godt op under Bilka!
  Hilsen Pia

  SvarSlet
 6. Kære Claus - Tak for svar, at det er Erysimum den gule - spændende at også den blå er. Det kunne jeg ikke se, og det er ikke Bowles Mauve er jeg sikker på? Erysimum Bowles Mauve sniger sig heldigvis ind flere steder i havecentre mv. i DK, men der er stadig lang vej. Erysimum har fortjent større udbredelse helt generelt. Lige nu er det næsten nemmest at købe i Tyskland eller England. Og de er ikke altid nemme at stiklingeformere synes jeg.

  SvarSlet
 7. Hvor de klæder hinanden godt disse to. Skønne farver - man kan kun blive i godt humør af dem. Og hvis de kommer på Bilka salg efterfølgende skal de nok finde stor udbredelse her i DK.

  Kjærligst Hannemor

  SvarSlet