Gult er godt

Faktisk har jeg aldrig helt forstået ’forskrækkelsen’ over gult. Brugt rigtigt kan den i den grad være med til at lyse op.

 

20130514_091731

 

Det er ikke så tit, at jeg planter kontrastrigt. Jeg har selv været med til at introducere ’tone-i-tone’-stilen med Den levende have, men der er altså også andet, der dur.

 

20130514_091749 20130514_091642

 

Særligt synes jeg, at gult er godt sammen med sort, og hvis I kigger på billederne, vil I se, at jeg i år også har nogle sorte glaserede krukker.

 

20130514_091835 20130514_091614

 

Faktisk har jeg tidligere sagt, at jeg ikke bryder mig så meget om glaserede krukker, men disse kunne jeg ikke står for. Man har et standpunkt, til man ta’r et nyt.

 

20130514_091820

 

Det hele ser endnu lidt nyt ud. Men i løbet af få uger, vil det blive mere vildt, og farveholdningen bliver den samme sæsonen igennem.

22 kommentarer:

 1. Hvor ser det smukt,friskt og indbydende ud - man føler sig budt indefor i dit nye drivhus.
  Jeg har selv sidste år tilplantet et bed i gule og blå farver - til ære for vores svenske svigerdatter, og jeg glæder mig til at se, hvodan det folder sig ud i år. Synes glaserede havekrukker kan være flotte - har nogle høje blå, som jeg er utrolig glad for - de er ret smukke med blå hortensia!
  Med venlige hilsner Helle

  SvarSlet
 2. Jeg har elsket gult siden jeg første gang så den gule have i "Haven i Hune". Den er bare så smuk og lysende, og en dag vil jeg forsøge at skabe en gul have, men det er også superflot at bruge farven som kontrastfarve!

  solbakken1908.blogspot.dk

  SvarSlet
 3. Your blooms and greenhouse make me feel happy. I love the colors. Only recently have I started adding yellows to my gardens, and am glad I did.

  Happy Gardening ~ FlowerLady

  SvarSlet
 4. Kære Claus. Hvor er det FANTASTISK smukt, det glæder helt ind i hjertet.
  Jeg glæder mig usigeligt til på søndag, hvor min dejlige kæreste, John, har inviteret mig med til at se din have.

  Det er sjovt at læse dine første bøger og så følge bloggen i dag og se den forandring der langsomt er sket. Men det er da også trist hvis en have ikke er levende og dermed i forandring.

  Venlig hilsen Eliane

  SvarSlet
 5. Imponerende og super flot.
  Spændende med kontrasterne.
  De bedste hilsener
  Kirsten

  SvarSlet
 6. Kære Claus

  Så kan det ikke bliver skønnere, sikken et fantastisk skue ligeså det kribler helt ud i fingerespidserne af benovelse og man får en stor trang og lyst til at stoppe sin store grimme lange næse ned i hver en krukke, uanset hvilken farve den har.
  Jeg beundre dig og din kæmpe evne til at sætte planter og andre ting sammen så det kommer til at ligne en million, resultatet ser aldrig kikset ud.
  GODT GÅET, Claus.

  Hvad er det for en gul skønhed du har plantet i de sorte krukker?


  Forsat rigtig god dag til jer i Risskov, håber ikke I bliver helt kvalt i sort og kvalmene røg og lugt.

  Knus herfra det midtfynske, Pia



  P.s Tak for hilsen Jytte, jeg har det ligesom dig i disse dage, hvor sofaen kaldt på mig siden søndag. Øv.

  SvarSlet
 7. Kære Claus

  Som du da kan sige det. Jeg har flere gange været undrende over dine valg, men bliver hver eneste evige gang meget positivt overrasket over, hvor flot det bliver. Jeg må snart se at få det lært.

  SvarSlet
 8. Forfriskende at se du også kan det Claus :-D Jeg prøver selv at bruge gul som kontrastfarve i min have.
  K.Gro

  SvarSlet
 9. Hej Claus

  Hvor ser det fantastisk ud,især syntes jeg at de sorte krukker giver en rigtig god kontrast sammen med den gule. Jeg har valg pink , meget mørk bordeaux, og også sorte krukker i min have ,men jeg kunne sagtens finde på at bruge gult til næste år .
  I øvrigt mange tak for en masse gode råd på den nye kanal TV2 fri,jeg glæder mig til at du får plantet gårdspladsen til.

  Hilsen Trine

  SvarSlet
 10. Kære Claus - Smukke kontraster. Det er ny stil for os der har fulgt dig hele vejen. Den smukke gule plante i de sorte potter er så vidt jeg kan se Erysimum. Hvis jeg har ret hvor har du så den fra? Måske er det noget du vil afsløre for os.

  SvarSlet
 11. Gul er en fantastisk farve basta !

  Hvad er det for en paraply du har i drivhuset - ja undskyld Claus, men jeg kan jo bare ikke styre min nysgerrighed....

  SvarSlet
 12. Det ser smukt ud og det er forfriskende at du blander farverne. Den gule som du bruger her er af den smukke lyse slags og den er bare så anderledes i forhold til en mørkere gul. Siden du i den Den levende have introducerede mig for den lysegule fik jeg et helt andet forhold til gul også når den blandes med andre farver som du gør her;)

  SvarSlet
 13. Hej Claus
  Det ser smukt ud, glæder mig til at se det hele på søndag, lige nu ser det ud til vejret er med os, for blev lidt deprimeret med den vejrudsigt, de først stillede os for døren.
  Mvh Jesper S

  SvarSlet
 14. Det er en helt anden stil vi får at se fra dig denne gang. Det skal blive interessant at lære nye tricks med de noget anderledes materialer du har valgt. Jeg glæder mig til at se det i virkeligheden på søndag.
  Mvh Søren K

  SvarSlet
 15. Præcis sådan der måtte det gerne forblive for mig.
  Det er kæmpe-flot....................

  SvarSlet
 16. Det ser meget smukt ud - og rigtig fint med sort og gul :-)

  SvarSlet
 17. Jeg er vild med du vælger om, og prøver nyt.
  Det er jo bare dejligt at have mod til at se noget, sige "jeg kan lide det" og så gennemfører. og det bliver jo godt , det kan jeg jo se.


  KH
  Marianne

  SvarSlet
 18. Kære Karina - dit nysgerrige væsen! Den er en fotolampe. Kh Claus

  SvarSlet
 19. Hold da op, hvor ser det godt ud med den stærke effekt af kontrasterne.
  Jeg har altid gul og blå sammen her i foråret, så jeg er spændt på at se hvordan du vil holde den farvekontrast hen over sæsonen.

  Kh. Lisbeth K

  SvarSlet
 20. Kære Claus.

  Jeg havde håbet, at jeg havde haft både lilla og lemongule (frøformerede) Gyldenlak til mit lille pottearrangement foran køkkendøren netop nu. Sådan gik det så bare ikke helt. Den ene fik jeg ikke sået og den anden er det blot få planter, der er lykkedes af vinteren over og de blomstrer ikke endnu... Men alligevel lidt pudsigt sammentræf (jeg har så været "fræk" og tilføjet 'Princess Irene' til det foreløbige arrangement for at give det noget varme).

  Smukt tager dine mange blomsterfyldte krukker sig ud foran orangeriet!

  Hjerteligst

  SvarSlet
 21. Absolut! Jag tycker också att gult hör trädgården till, det blir som små solar. älska gult!

  SvarSlet
 22. ...ja, og moden/trenden skifter, hvor ville det vaere kedeligt , hvis man aldrig skiftede mening. Gult og sort er SMUKT !

  SvarSlet